מינונים של לאריוון ומירו ביחד ולחוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מינונים של לאריוון ומירו ביחד ולחוד
    מעיין
    29/09/2010

שלום רב, בהמלצת פסיכיאט עקב רקע של משבר נפשי נרשמו לי לארווין ומירו 45 מ"ג.אני מאוד חוששת משימוש בתרופות אלה. אינני יודעת מה הנזק שיכול להגרם לי על ידי תרופות אלה, ותחשת הבטן שלי היא שהפסיאטר שלי לא רציני
    רציתי לשאול מה הוא המינון המומלץ של תרופות אלה?
    מה נחשב כמינון סביר?
    מה נחשב כמינון מסוכן?
    האם לקיחת שתי תרופות אלה במקביל עלולה לסכן אותי?
    האם כדורים אלה יכולים לגרום למוות? מאיזה מינון להמנע?

קראתי את העלונים של שני התרופות אבל לא מצאתי תשובות.
    קראתי בפורומים מקבלים על הסכנה הגדולה ליצרת מקרי מוות, ואני חוששת שכרגע אני יודעת מעט מדי בשביל להשתמש בתרופות אלה.
    אודה על תשובה מהירה שכן אני מאוד מודאגת.
    תודה, מעיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מאת: מעיין

ד''ר אלונה גוברמן
    03/10/2010

למעיין שלום. מינון של מירו בין 15-45 מג'- תרופה יעלה ובטוחה. מירו היא תרופה לטיפול בדיכאון בעלת מנגנון פעולה ייחודי, השונה מזה של שאר נוגדי הדיכאון. מירטאזאפין חוסמת במוח קולטנים מסוג אלפא 2, האחראים על משוב שלילי לשחרור נוראפינפרין. חסימה של קולטנים אלו מעלה את רמות נוראפינפרין בתאי המוח. נוסף לכך, מירטאזאפין גורמת לשחרור סרוטונין, ויחד עם זאת חוסמת תתי סוגים של קולטנים לסרוטונין. בכך יורד שיעור תופעות הלוואי כגון: חרדה, חוסר שינה, בחילה, ופגיעה בתפקוד המיני, האופיניים לתרופות החוסמות את הספיגה החוזרת של סרוטונין (SSRI), בעוד נשמרת רק הפעילות נוגדת הדיכאון בקולטנים אחרים לסרוטונין אשר אינם נחסמים. למירטאזאפין יש השפעה נוגדת חרדה, אשר יכולה להיות בעלת תועלת רבה בחולי דיכאון עם הפרעת חרדה. כמו כן, מירטאזאפין משפרת את דפוסי השינה אצל חולי דיכאון.
    תופעות הלוואי הנפוצות הן: ישנוניות, עלייה ברמות הכולסטרול, עצירות, יובש בפה, תיאבון מוגבר, ועלייה במשקל.
    השילוב של תרופה נגד דיכאון וכדור הרגעה (לוריוון) מאוד נפוץ וגם מאוד יעיל. יש צורך להיות ערים לצורך להפחית את התרופה כאשר מתחיל שיפור במצב. לוריוון משפיע למשך 12-18 שעות. כאשר מפספסים לקחת כפי שמומלץ אפשר לראות עלייה בחרדה כתוצאה מחוסר בתרופה.
    מינון המומלץ :חרדה: 2-6 מ"ג ליום. נדודי שינה: 1-4 מ"ג ליום.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו