טיפול בנזעי חשמל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בנזעי חשמל
    דפנה
    23/11/2007

טוב, אז לאחר תקופה של 8 חודשים של נסיונות לטפל בדיכאון הזה עם תרופות ושילובים שונים
    החלטתי עם הפסיכיאטר על אישפוז על מנת לטפל בנזעי חשמל , אומנם קראתי על הטיפול ואיך הוא
    מתבצע אך מכיון שיש לך נסיון בטיפול בדיכאון עמיד רציתי לשאול מנסיונך ,האם זה נכון שטיפול זה באמת יוציא אותי מהמצב ויחזיר אותי לעצמי? כי יש לי חששות אם הדבר יכול לעשות נזק בלתי הפיך . אני חייבת לציין שאני צלולה במחשבתי לא פסיכוטית או כיו"ב ומאוד מפחדת מאישפוז פסיכיאטרי . למרות שהפסיכיאטר שמטפל בי הוא מנהל מחלקה פסיכיאטרית בבי"ח רגיל וכבר יצא
    לי להיות במקום כאשר הגעתי לשיחות איתו וראיתי אנשים במצבים לא פשוטים ולחשוב עכשיו שאצטרך לשהות איתם באישפוז נראה לי קשה מאוד אני מקווה שיש באישפוז גם אנשים במצבי שאוכל לתקשר איתם . לאור נסיונך בטיפול מסוג זה האם אנשים שטופלו יצאו מזה וחזרו לתפקד כמו קודם בחייהם. כי תבין עבורי זו אפשרות יחידה לאחר שכבר אין תגובה לטיפול תרופתי ולמעשה 8 חודשים של דכאון שלאחרונה מייאוש הוחמר המצב . מקווה שאכן אני עושה את הצעד הנכון
    המשפחה והסביבה תומכת שאלך לאישפוז ולטיפול זה אם זה מה שבאמת יעזור. מה אתה חושב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בנזעי חשמל

הוספת תגובה

• טיפול בנזעי חשמל

27/11/2007

לדפנה שלום
    טיפול בנזעי חשמל נחשב עד היום הכי יעיל במצבים של דיכאון עמיד. לצערי בישראל הוא מתבצע כמעט תמיד במסגרת אישפוזית למרות שברוב המקרים ניתן לבצע אותו אמבולטורית. צריך לקחת בחשבון שטיפול ב ect יכול לתת הפרעות בזיכרון ולעקוב במהלך הטיפול על שינויים בזיכרון. ברוב המצבים הזיכרון חוזר אך לפעמים יש גם פגיעות בלתי הפיכות. אני ממליץ לך לשוחח על זה עם הרופא המטפל. ניתן לשקול טיפול ב TMS, גרייה מגנטית למוח, שיכולה לעזור גם לדיכאון עמיד מבלי לגרום להפרעות בזיכרון. אך טיפול זה מתבצע רק במסגרת מחקרית בשלוותה או פרטית במיינד קליניק.
    אני מאחל לך הצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו