בבקשה ייעוץ עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה ייעוץ עזרה
    עידו
    23/11/2007

שלום לכולם
    אני מזה חודשיים וחצי עייף תשוש מותש לאחר מחלה ויראלית ,לחץ דם גבוה,כאבי ראש,עייפות,כאבי גרון.בעיות פיזיות שנגרמות ממתחים לחצים שלי.ככל הנראה מהחרדות שמהם אני סובל.
    הרופא משפחה מזניח אותי אומר שאני בריא כמו שור.אך אני סובל ורוצה לדעת ממה בדיוק .
    כי זה יכול להיות מחלת הנשיקה יכול להיות גם מחיידק בקיבה ורק לאחרונה לאחר חודשיים וחצי
    הוא נתן לי את הבדיקות לעשות כי ראה שאין שיפור.וגם בדיקה אצל גסטרו שלשם אני צריך לחכות עוד חודש רק עד לבדיקה.ובנתיים כל יום חושב על הגרוע ביותר ומפחד מהלב
    יש לי כאבים בלב עם כאב בזרוע.וכאב רק בלב לעיתים .אני כולי מפוחד ונמאס לי מהתשובה של ההורים זה חרדות .ביצעתי אולטר לב ומחכה גם לתשובה לקבל מהם.
    אני בן 24.האם הגיוני כזה דבר גם שאני רגוע יהיו לי כאבים בלב? והם למעשה מהחרדות ,לחץ מתח
    מספיק שאחשוב לשניה על משהו שלילי ולהרגיש כאבים וגם חולשה.
    יש לי לחץ דם לאחרונה גבולי,וגבוהה הרופא והאחות אמרו לי בגלל שאני לחוץ,מתוח ומספיק שאני חושב על זה אז הלחץ דם עולה.אין לי מושג עם זה נכון.קראתי על לחץ דם והבנתי.
    שהוא יכול לגרום להתקף לב.ולעוד בעיות.ואני נורא פוחד מאד מאד מזה.
    גם בייחוד לאחר שילד בן 15 בריא לחלוטין.נפטר במהלך השינה בעקבות משהו בלב.
    במשפחה אין עם מי לדבר כולם יורדים עליי וצוחקים.כדורים אני לא רוצה לקחת כי גם ככה
    יש לי חוסר איזון בגוף כרגע.לא עליתי בדיוק מה יש אך ככל הנראה זה חיידק בקיבה או בעיות במעיים.האם כאבי לב יכולים לבוא במהלך כל יום לכמה שעות מחרדות ? ממצב נפשי לא טוב?
    האם אפשר לקבל התקפי לב מזה?
    אני רגוע לא בלחצים ובהיסטריה ועדיין יש לי את הכאב.
    אודה מאד לתגובה
    בנוסף איך אפשר להקל על זה עם יש לכם טיפים.
    בתודה רבה רבה
    אוהד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה ייעוץ עזרה

הוספת תגובה

• חרדות

ד''ר אירנה נתנאל
    24/11/2007

אוהד שלום,

הינך טרוד בדאגה לבריאותך. במצב זה קיימת נטייה לפרש סימפטומים גופניים כמחלה קשה ולהתעלם מהוכחות השוללות מחלה או שמצביעות על בריאות טובה. פרושים אלה מעוררים התקפי חרדה, דיכאון, גורמים להופעה והגברה של הסימפטומים הגופניים (כאב / לחץ בחזה, דפיקות לב מואצות, קוצר נשימה, חולשה, סחרחורת וכו'). כאשר הסימפטומים מתגברים האדם מגיעה למסקנה מוטעת שאכן הוא חולה, מחשבה זו מגבירה את החרדות וכך חוזר חלילה האדם נמצא בתוך מעגל הקסמים של החרדה. על מנת להירגע אתה פונה להורים ולרופאים נרגע לזמן קצר ושוב חוזר וחושש לבריאותך.

טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית יעילה במצבים שאתה מתאר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

עידו
    25/11/2007

שלום
    תודה על התגובה ,
    אין לי דפיקות לב מאוצות.
    אני מרגיש רגיעה רגוע חלש תשוש וכאבים בלב עם כאבים בבטן וצדדי הבטן צד ימין
    נשאר לי לחכות לבדיקת רופא גסטרו.הרופאת משפחה צוחקת עליי שאין לי משהו חמור
    והעיקר אני זה שסובל מראש השנה.ולא מקבל את הטיפול המתאים.
    מילא היו אומרים לי מה הכיוונים האפשריים.
    הנפש כמובן שאני לא בסדר אבל כרגע יש חוסר איזון גופני פיזי ובזה צריך לטפל גם כן.
    לכן גם לא מתכוון לשתות לקחת בנתיים כדורים כדי לא להזיק עוד יותר וגם כדי לא להרגיש את התופעות לוואי שהם גורמים.
    כאבים בלב יכולים להיות ממש חזקים מחרדה ממחשבה גם שאתה רגוע? הם יכולים להיות סמויים?
    לחץ דם עולה ממחשבה? או לחץ על משהו שיש לך.
    בתודה אוהד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות

ד''ר אירנה נתנאל
    25/11/2007

אוהד שלום,

יש קשר בין גוף לנפש ומצבים נפשית יכולה לבוא לידי ביטוי בסימפטומים גופניים. בכל מקרה כך או כך חייבים קודם כל לשלול בעיות גופניות ולשם כך אתה עושה את הבדיקות הנדרשות. אך כשכל הבדיקות תקינות ואין עדות לקיומן של מחלות גופניות והבעיה היא נפשית, האדם הסובל מתקשה להאמין שמבחינה גופנית הוא בריא ונתקף בספק שממשיך לעורר חרדות ברמה גבוהה ("אולי בכל זאת יש לי משהו ולא מצאו", "אולי לא עשו את כל הבדיקות הנדרשות", "אולי הרופאים טעו" וכו').

תמתין עד שהבדיקות יסתיימו וצור איתנו קשר שוב!
    נשמח לעזור!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו