פרנוייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרנוייה
    יעלי25
    10/10/2010

מה אפשר לעשות עם פרנויה שלא עוזבת אותי?אני תמיד חושבים שמדברים עליי דברים רעים מה שלא נותן לי מנוח ואני ממש לא נעימה בגלל זה יש לציין שאני נוטלת ציפרלקס כבר כמה שנים..מה אני יכולה לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרנוייה

הוספת תגובה

• פרנוייה - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    11/10/2010

יעל שלום,

קיים קשר גומלין בלתי פוסק בין חשיבה, רגש, גוף והתנהגות. מחשבותינו משפיעות על רגשותינו, רגשותינו משפיעות על מחשבותינו, מחשבותינו ורגשותינו משפיעים על גופינו, גופינו וחושינו משפיעים על מחשבותינו ועל התנהגותנו וכך הלאה. באמצאות החשיבה אנו בוחרים את נקודת הראות שלנו. האם נסתכל על חצי הכוס המלאה או על חצי הכוס הריקה, על מה נשים את הדגש וממה נתעלם, האם נתייחס לדברים כקבועים או כניתנים לשינוי וכו'.
    את אותו אירוע ניתן לראות מזוויות ראיה שונות. נסי להסתכל מזווית שהיא לא ביקורתית ולא שיפוטית. ניתן להתאמן בהמרה של אמירות לא רציונאליות מוחלטות, באמירות רציונאליות יותר יחסיות ויותר גמישות. כלים אלה ניתן ללמוד בגישה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). נסי לשנות דרך בה את מפרשת מצבים והרגשתך תשתפר.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו