מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפי חזקים ודיכדוךנ20/10/2010
שלום רב
שנים רבות אני סבלתי מדאגות למשפחה חרדות אך בשנה האחרונה גופי מגיב רע למצב. אני חוטפת כמו חשמל בפנים דפיקות לב לחץ נוראי...... הרדמות של רגלים וידים . אני עובדת רגוע בעבודה אבל שאני יוצאת הלחץ מתחיל אני נשואה ואמא ל-2 , אני אוסיף שכבר 5 שנים אני לא יוצאת ולא מבלה כלל נראה לי שזה מן מיני דיכאון.
מה הכדור שיכול לגרום לי שמחה , להוציא ממני את החרדות , ומה זה אומר בהתחלה הייתי חוטפת התקפים נוראים בזמן נהיגה או שאפילו מישהו אחר נסע הורדתי את הנהיגה והנסיעה ומסתבר שזה קורה לי התקפים בכל מקום . אני רוצה לצאת מזה ולא להשתמש בכדורים לכל החיים . יש דבר כזה ואיזה כדור ממש ממולץ? למצבי שחכתי לציין שאני בת 34* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפים חזקים ודחדוך
יוסף רחמים20/10/2010נועה שלום ,
על פי הסימפטומים שציינת האנרגיה הפועמת בך היא של קור ויובש , לגוף חסר אנרגיה בכליות , במעי דק ששניהם משפיעים על הלב ומערכת הדם
הירדמות ידיים ורגליים מצביעים על הסתיידות או היצרות של מערכת עצבים בעמוד השדרה.
הלחץ ברובו לפי תיאורך או נפשי .
אני ממליץ לך על טיפול משולב הכולל שילוב של טיפול אנרגטי , אמוציונאלי ופיזיולוגי תוך שימוש במספר אמצעים : דיקור, תזונה , אור וצבע, תמציות טבעיות וקריסטלים רפואיים .
כמובן שיש להתחשב במצב הזוגי .
כל הטיפול המוצע יהיה תקף רק לאחר איבחון מסודר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקפי חזקים ודיכדוך - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל26/10/2010שלום לך,
יתכן ותרופות המשפיעות על המערכת הסרוטונרגית מקבוצת SSRI: (חוסמי קליטה חוזרת והשפעה על קולטני סרוטונין) יכולות לשפר את מצבך. לדוגמא, ציפרלקס.
תרופות המשפיעות על המערכת הסרוטונרגית הן כיום התרופות הנפוצות ביותר לטיפול במצבי חרדה ודיכאון. הסיבות לכך הן היעילות הגבוהה לעומת העוצמה הנמוכה יחסית של תופעות לוואי להן הן גורמות.
כיום אין דרך מדויקת לדעת איזו מן התרופות הקיימות מומלצת יותר לחולה מסוים. הבחירה של התרופה מתבססת על המצב הקליני של החולה, כפי שנראה בהמשך, ובפרט על סמך ידע מצטבר ממחקרים רפואיים ונסיון הרופא.
לפני שפסיכיאטר ממליץ על התחלה של טיפול תרופתי עליו לקיים:
א. בדיקה האם קיימות מחלות גופניות אחרות וביצוע בדיקות מעבדה.
ב. בחינה של היסטוריית חיים מפורטת על מנת שניתן יהיה להעריך את חשיבות מאורעות החיים בהשפעה על המצב הקליני (כגון, קשיים התפתחותיים, טראומות נפשיות ומצב עכשווי של מערכות יחסים משמעותיות).
בדיקות המעבדה שמומלץ לבצע כוללות באופן כללי ספירת דם, כימיה רחבה של הדם, תפקודי כבד וכליות, תפקודי בלוטת התריס, מדידת רמות ויטמין 12B וחומצה פולית בדם. בקרב אנשים מבוגרים, ואנשים אשר סובלים ממחלות נוספות יש לבצע צילום חזה ובדיקתEKG . במצבים בהם ישנם סימנים נוירולוגיים יש צורך לבצע בדיקות הדמיה מוחית כגון סריקת CT ו-MRI, ובדיקת EEG (רישום גלי המוח).
בכול אופן, אני ממליצה על התיעצות עם רופא פסיכיאטר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)