טיפול בהפרעת אישיות גבולית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • טיפול בהפרעת אישיות גבולית
    עw
    24/10/2010

    שלום רב.
    אקדים ואספר בקצרה על עצמי:

    בחצי שנה האחרונה הובחנתי כסובל מהפרעת אישיות גבולית. אני מטופל כיום בויאפקס (150) למיקטל (100) ופרפנאן (4מ'*2) קדם לכך הסיפור הבא:

    לאחר תאונת דרכים עברתי התפוררות נפשית כשבסופה חברה שלי נפרדה ממני. מיד לאחר הפרידה ביצעתי מעשה אובדני משמעותי ואושפזתי מרצון במשך כחודשיים. לאחר מכן שוחררתי לביתי ולאחר כחודשיים אושפזתי שוב מרצון עם הדרדרות נפשית רצינית ומחשבות אובדניות פעילות.
    אני משוחרר טרי בעל זכויות בביטוח לאומי ובימים אלו אני עובר לגור בדיור מוגן.
    אני מתחיל וממשיך בתהליך השיקום שלי.
    ברצוני לציין שאני סטודנט לפסיכולוגיה שיקומית בתואר שני (נותר לי עוד סמסטר אחד). מאחורי ניסיון תעסוקתי בטיפול באוכלוסית פגועי נפש וכן ניסיון פרקטיקום בטיפול נפשי במסגרת הלימודים.

    אני נמצא בטיפול נפשי מזה כחמש שנים. הטיפול הנפשי הינו דינאמי ומתקיים במתכונת של פעם בשבוע. לאחר ההתפוררות הנפשית נפגשנו כשלוש פעמים בשבוע.

    כיום אני בצומת דרכים לגבי המשך טיפול.

    שאלתי היא איזה טיפול קיים מתאים יותר להפרעת אישיות גבולית באופן כללי ולמקרה שלי באופן ספציפי.

    זאת בהתבסס על כך שהטיפול הנפשי שקיבלתי בחמש שנים האחרונות עזר לי לבסס מודעות נרחבת לגבי עצמי, יחסים בריאים וטובים יותר עם אימי, ערך עצמי גבוה יותר אך לצד כל אלו אני עדיין מוצא את עצמי סובל מאוד ובתחושה שהטיפול הנפשי הדינאמי לא מצליח תמיד לפתור בצורה טובה ועד הסוף את הכשלים הקוגניטיביים מהם אני סובל ואינו מצליח לעמוד בפני הפיצולים הקוגניטיביים שאני עורך לנעשה סביבי בעולם הממשי.

    אחזור על שאלתי, אשמח לשמוע את דעת המומחים לגבי הטיפול המתאים להפרעת האישיות הגבולית

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • טיפול בהפרעת אישיות גבולית - תגובה

    ד''ר אירנה נתנאל
    26/10/2010

    שלום לך,

    לפי מה שאתה מתאר יתכן SCHEMA THERAPY יכול להיות מתאים לך. טיפול ממוקד סכמה (SFT) המאחד הנחות מתוך גישות טיפוליות שונות. SFT כולל הנחות של טיפול קוגניטיבי, התקשרות (attachment) , גשטלט, הנחות של גישות אנליטיות כמו למשל יחסי אובייקט וכו'. SFT הינה גישה מובנת מאוד. הגישה מתמקדת בחוויות ילדות טראומטיות הקשורות ביחסים עם הורים. במרכז הטיפול עומדת ההנחה כי צרכים של ילדים אשר לא ממולאים או ממולאים באופן לקוי מביאים למסקנות מוטעות, תפיסות עצמיות וסכמות חשיבה אשר משוחזרות על ידי אותם מטופלים בתוך אינטראקציות בינאישיות. מחשבות, תגובות, רגשות והתנהגויות יוצרות תפיסות עצמיות (סכמות). במהלך הטיפול, מטופלים לומדים להסתכל על סכמות באופן אגו דיסטוני המאפשר פעולה מודעת ונשלטת. כאשר מטופלים משחזרים דפוסים דיס פונקציונאליים המבוססים על סכמות, המטפל מגיב באופן אמפטי ומבין את הסיבות להתנהגותו שם המטופל. מטרתו של מטפל היא "לחנך" ו"לגדל" את המטופל ועל ידי כך לאפשר למטופל למלא את הצרכים והחסכים מהילדות. מחקרים מראים יתרון בולט של SFT בהקלה בסימפטומים של ההפרעת, בשיפור התפקוד ובשיפור איכות החיים.

    בברכה,

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו