מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בבעיית חרדהקארין25/10/2010
אמי סובלת מחרדות ודכאונות מזה תקופה ארוכה. היא נוטלת כדורים נגד דיכאון (מירו אם אני לא טועה) אך נראה כי אינם מספיקים.
אני רווקה וגרה לבד. כל בוקר היא מתקשרת או שולחת הודעות על מנת לבדוק שאני בסדר. אם איני עונה, היא נכנסת להתקפת חרדה שמתבטאת בדופק גבוה, חולשה, רעידות בכל הגוף והיסטריה. היא מחפשת אותי אצל האחים שלי, בכל הטלפונים בבית, בעבודה, ואפילו אצל חברים (יכול להגיע לעשרות שיחות בכמה דקות).
אני לא יודעת איך להתמודד עם הבעיה, ניסינו לדבר איתה לא מעט פעמים אבל היא טוענת כי הדבר אינו בשליטתה. אנא עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בבעיית חרדה - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל26/10/2010קרין שלום,
נראה, כי אמך לא מספיק מאוזנת מבחינה תרופתית. היא נוטלת תרופה לטיפול בדיכאון אך לא מקבלת שום טיפול אנטי חרדתי. יתכן וכדאי לך להתלוות לאמך לרופא המטפל שלה (כמובן אם הדבר מקובל על אמך) ולתאר לרופא את מצב החרדות של אמא. טיפול תרופתי מתאים ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) יכולה מאוד לעזור לאמך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בבעית חרדה
קארין07/11/2010היי אירנה,
תודה על התשובה.
אני ואחיותי דיברנו עם אימי לא מעט פעמים על כך שעליה לפנות לטיפול, אבל היא אינה משתפת איתנו פעולה. מבחינתה כל אמא שלא נוהגת כמוה, היא לא אמא טובה ולא יודעת לדאוג לילדים שלה.
לגבי תרופות, היא לוקחת המון כדורים כל יום לטיפול בכל מיני בעיות בריאותיות שיש לה, והיא לא מעוניינת לשמוע על נטילת כדור נוסף.
בינתיים, ההתנהגות החרדתית שלה נמשכת כל יום...
איך את מציעה לנו להתמודד עם הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בבעית חרדה - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל09/11/2010יתכן ויש צורך להגביל את התנהגותה. הייתי ממליצה לעשות איתה חוזה ברור כמה פעמים ומתי היא יכולה לצלצל. במידה והיא מפרה את ההסכם אתן לא תגיבו ולא תענו לטלפון. חשוב להיות עקבית ושיטתית. חשוב לא לעשות זאת בהפגנטיות אלא מתוך דיאלוג, הסכמה הדדית ומשא ומתן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)