התקף חרדה מתוך שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקף חרדה מתוך שינה
    א
    01/11/2010

זה קורה לי המון פעמים מתוך שינה זה נורמלי ואיך מטפלים בזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקף חרדה מתוך שינה

הוספת תגובה

• התקף חרדה מתוך שינה - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    02/11/2010

שלום לך,

תופעה שאת מתארת יכולה לקרות. היא מאוד לא נעימה, גורמת למצוקה ומפריעה לתפקוד בבוקר. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) קצר וממוקד יכול מאוד לעזור.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך

א
    03/11/2010

לא הבנתי אבל איך אני אמורה להתמודד עם זה בלילה איך מרגיעים את זה וזה לא קורה רק בלילה לפעמים גם ביום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    04/11/2010

תשתדלי לא להתרגש מהגל שמציף. קבלי אותו כפי שהוא, תנשמי לאט. הכי חשוב זה לא להילחם מול הגל. התנגדות לגל רק מחמירה ומקבעת את החרדה. כלים כאלה ואחרים ניתן ללמוד בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

א
    07/11/2010

איפה אני יכולה לטפל בזה? ומזה טיפול קוגנטיבי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך... - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    09/11/2010

לפי הגישה הקוגניטיבית, השליטה על מצבי הרוח נתונה בידינו בלבד! המפתח טמון במערכת האמונות הבסיסיות שלנו ובדרך בה אנו מחליטים לחשוב על הקורה לנו.
    הטיפול הקוגניטיבי מניח ששינוי בתחומים אלו יגרום לשינוי בצורת ההתייחסות לאירועי החיים שיביא לשיפור במצב הרוח ובחיוניות. לפי הגישה הקוגניטיבית, כל מצב רוח הוא תוצר של מחשבות. התפיסות השליליות מופיעות באופן אוטומטי, ללא מודעות לתהליך, ומתרכזות סביב שלושה נושאים: מחשבות שליליות על עצמי ("אני מכוער", "אני כישלון", "אני חסר ערך"), מחשבות שליליות על אחרים ("אף אחד לא אוהב אותי", "אנשים מזלזלים בי"), ומחשבות שליליות על עתיד ("אין תקווה, הדברים יישארו כך תמיד").

כלים להתמודדות ניתן ללמוד עם פסיכותרפיסטים או פסיכולוגים שהוסמכו לטיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו