מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה אני צריך לעשות?רועי10/12/2010
שלום שמי רועי אני בן 28 לפני 4 שנים בלי שום התראה מוקדמת נתקפתי בהפרעות חרדה קשות שכללו לחצים בחזה הרגשת שריפה בכל הגוף כאבי ראש עזים הייתי אצל רופא המשפחה והוא אמר לי שאלו הפרעות חרדה ונתן לי פאקסט לקחתי את הפאקסט למשך שלושה שבועות והפסקתי מחשש להתמכרות במשך כל ארבעת השנים האלו התחתנתי הייתי בחו"ל ,אבל חשוב לציין שגם במשך ארבעת שנים אלו היו לי חרדות לא קשות כמו הראשונות אבל היו ואיך שהוא זה חלף ושוב חזר לאחר כמה חודשים. לאחרונה (בשנה וחצי האחרונות ) אני נתקף שוב בחרדות והתווספו לזה גם פחדים אני פתאום מפחד מגבהים או מדברים גבוהים ,ממרחבים פתוחים כשאני נוסע ברכב יש לי סחרחורות ואני מפחד שלא ליפול וגם ישנם גלי חום ברגליים ובבטן . יש לציין שאני עובד בעבודה לא קלה נפשית המלווה בחוסר שינה וגם אני המפרנס היחידי בבית וקשה לנו מאוד ואין לי עזרה מהורי אלא רק בקשות ברצוני לדעת מה עלי לעשות בכדי להפטר מתופעות אלו ולחיות חיים נורמלים ללא פחדים וחרדות המשתקות את חיי האם זה טיפול תרופתי ? והאם הוא לא יעשה אותי משוגע? בתודה רבה רועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אני צריך לעשות? - תגובה
ד''ר אלונה גוברמן13/12/2010לרוע שלום. אני ממליצה לפנות לפסיכיאטר לצורך איבחון ובירור. 3 שבועות תקופה לא מספיקה לשפר את המצב. השפעה של התרופה מורגשת תוך מספר שבועות בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 6 -8 שבועות . לא קיימת התמכרות לתרופות האלו. אני ממליצה לדבר עם הרופא ולהתחיל טיפול תרופתי.
טיפול תרופתי על ידי תרופות נוגדי חרדה ודיכאון (SSRI) מומלץ ויעיל יותר מתרופות הרגעה שנועדו להרגעה מיידית, לא מתאימות לטיפול לטווח ארוך, ולא ממש מטפלים בשורש ההפרעההתקפי חרדה חוויה מאוד לא נעימה.
בנוסף, אני מאוד ממליצה לשלב טיפול תרופתי עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CTB). במהלך התרפיה תלמדי כלים ומיומנויות להתמודדות יעלה ושליטה בהתקפים. מחקרים עדכניים מראים ששילוב של CBT ותרופות SSRI מאפשר שליטה בהתקפי חרדה ומניעת חזרתיות של התקפים נוספים למשך 5 שנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)