זקוק לעיצות טובות. דחוף!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוק לעיצות טובות. דחוף!
    אוריה
    06/12/2007

שלום רב,
    אני מאובחן כחולה במחלה דו קוטבית בנוסף להפרעת אישיות קשה.
    טופלתי במגוון עצום של תרופות נוגדות דכאון ומאזנים , ואף עברתי טיפול בE.C.T
    שום תרופה לא עזרה לי לדכאונות הקשים שעברתי במשך שנים.
    הייתי בהרבה מסגרות שיקומיות, שבאחרונה נכנסתי לדכאון מאד קשה, ואושפזתי שמונה חודשים ב"שער מנשה". באשפוז ניסו עליי מכות חשמל שלדעתי השפיעו לטווח הארוך יותר, מכיוון שפתאום תרופה שניסו עלי פשוט עבדה והוציאה אותי לתפקוד תקין נורמאלי ולצמיחה.
    לפני כשנה נכנסתי לאשפוז נוסף בעקבות מאניה חזקה שהייתה לי, וכעבור כחודשיים נכנסתי לדכאון עמוק ביותר. ושום כדור אנטי דכאוני( גם סימבלטה, הכדור היחיד שעזר לי בעבר במינונים גדולים למרות ההפרעה הדו קוטבית) לא עזר לי.
    כעבור כחצי שנה אני וההורים שלי ניסינו מטפל אלטרנטיבי שיש לו ניסיון רב עם חולים דו קוטביים . התנאי היה הפסקת התרופות. כמובן שגם אני וגם ההורים חששנו מאד, אבל דיברנו עם כעשרה אנשים שטופלו אצלו והם כבר מספר שנים בלי תרופות מתפקדים לחלוטין. גרתי אצלו כחודשיים והגבתי קשה מאד להפסקת הכדורים אולי בגל שמעורבת פה גם הפרעה אישיותית. לפני שבוע חזרתי הביתה במצב נוראי של מחשבות טורדניות בלי סוף מחשבות אובדניות וחוסר שקט קשה.
    אני כבר חודש בקושי אוכל ובקושי ישן. הבעיה כרגע ,שגם ההורים וגם המטפים שלי לא מוכנים שאני אחזור לתרופות, בעיקר בגל שהבחור שגרתי אצלו סיפר להם כמה תרופות זה רע.
    אני מרגיש שאני לא יכול להתמודד ככה, והכי חשוב שאני לוקח לפעמים לוריוון, אני נרגע מהכל גם מהמחשבות הטורדניות , שפשוט הורסות לי את החיים וגם המצב רוח משתפר פלאים.
    ועל כך יש לי שתי שאלות:
    האם מכיוון שכדור נגד חרדות עוזר לי כל כך אומר שאני בחרדות??? כי זה דבר לא מוכר לי.
    מה עלי לעשות להישאר בלי תרופות עם איזה תכנית שיקומית שאני פשוט לא יכול לעשות במצבי, או להתעקש לחזור לתרופות, וזה לא כל כך נורא?
    ואולי יש לכם רעיון אחר לחזור לתפקד ולחיות בלי תרופות? (טיפול התנהגותי, איזון גוף נפש?)

בתודה מראש, אני אודה על כל תגובה שהיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוק לעיצות טובות. דחוף!

הוספת תגובה

• זקוק לעיצות טובות. דחוף!

08/12/2007

לאוריה שלום
    אתה מתאר היסטוריה אישית פסיכיאטרית ממש קשה. אינני יודע מה להגיד לך באופן אישי מאחר ובמצבים מורכבים חייבים להכיר את האדם ואת המהלך של המחלה באופן אישי. ההתנגדות לתרופות נובעת מחוסר ידע או צ'רלטניסם. צריך מאוד להיזהר לא ליפול לידים של אדם לא מקצועי שנותן המלצות למצבים בהם רק רופא יכול להתערב. אין לי שום התנגדות לכך שאנשים יטפלו טוב בעצמם ויעשו עד כמה שאפשר כדי לשפר את מצבם. אבל מצבים פסיכיאטריים מורכבים הם כמו כל מחלה אחרת. תזהר מלפנות לאנשים לא מקצועיים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה דכאון

איתן
    04/01/2008

כנס לאתר[a href=http:// id=link] www.dikaon.com[/a] ותמצא מרפא למחלתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו