פוסט טראומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוסט טראומה
    didi
    11/01/2011

שלום. אני בת 40 פלוס וגרה בישוב קטן שבו עברתי ניצול מיני ממושך בתוך יחסים לא בריאים ארוכי שנים.
    בן זוגי לשעבר כבר איננו בסביבתי, אך כיום אני חווה ביטויים של פוסט-טראומה הבאים לידי ביטוי בדיכאון, חרדה ברמות שונות וכעס גדול לא הגיוני על אנשי הישוב (כאילו יכלו לעזור ולמנוע, אך בפועל איש לא ידע על כך) ומרבה להסתגר בבית.
    לפני מספר ימים קיבלתי ע"י פסיכיאטר "רסיטל" 20מ"ג לקחת פעם ביום, וזה מאוד מטריד אותי, מכיוון שכאשר אני יוצאת את תחומי הישוב אין לי לא דיכאון ולא חרדה ולא כעסים! אני אדם "אחר".
    מלבד זה יש לי שיחות עם מטפלת שאינה פסיכולוגית קלינית שעוזרות לי להבין את מקורות הטראומה אך אינן נוגעות לשיקום חיי בישוב.

שאלתי:
    האם אכן נכון לטפל במצב ע"י תרופות?
    האם לא כדאי פשוט לעזוב ולעבור לגור במקום אחר?
    האם טיפול ממוקד יותר כ- CBT יכול להועיל במקרה זה?

תודה על ההתייחסות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוסט טראומה

הוספת תגובה

• אני אישית חושבת שאם יש מקום שיהיה

layla daimond
    14/01/2011

לך טוב יותר אז תעזבי את הישוב שאת גרה בו. לפחות שווה לנסות ולא להצטער כל החיים.
    שלא ניסית .
    השאלה היא אם את יכולה למצוא מקום עבודה מקור פרנסה במקום אחר.
    אני בת 53 ואשמח מאוד להתכתב איתך .אני גאה בך שאת מסוגלת לפתוח קצת את הלב ולספר על קצה המזלג מה עבר עלייך. האם בן הזוג כפי שאת מכנה אותו לדעתך באמת היה בן זוג או שרק חיפש מישהי למטרות ניצול והשפלה ? האם הוא היה בעל שלך ? ידיד שלך ? או חבר שלך ? בישראל יש מלא גברים נצלנים . להבא מישאת מזהה כנצלן פשוט להיפטר ממנו כמה שיותר מהר. ואם הוא ישאל למה . ואת לא מפחדת ממנו תגידי לא שזה בגלל שהוא נצלן .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו