מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדות עזרה!!!אלינור17/01/2011
שלום ד"ר אני בת 24 אשר סבולת מחרדת בחינות קשה, במהלך הלימודים הכול מתנהל כשורה אני מגיעה לכל השיעורים לומדת ומשננת את החומר ולא מחכה לרגע האחרון לפני הבחינה ואפילו מלמדת אנשים ועוזרת להם אך כשמגיעה הבחינה החרדות משתלטות עלי אני מנסה לחשוב דברים חיובים לקחת נשימות ארוכות לקחת רסקיו אך כלום לא עוזר אני מתחילה לרעוד, מקיאה למרות שאני שותה והלחץ משתלט עלי.....בעקבות כך אני מקבלת מיונים נמוכים בבחינות אשר לא משקפות את רמת הידע שלי כי אני לומדת והמון המליצו לי להשתמש בוליראן או בואבן כשעה לפני הבחינה על מנת להפיג את החרדה הייתי שמחה לדעת האם ממולץ לקחת תרופות אלו והאפ הם לא יגרמו לי לעייפות במהלך הבחינה.... במידה ותרופות אלו לא מתאימות אשמח לקבל המלצה לתרופות אחרות כי זה ממש מתסכל אותי ומכניס אותי לדיכאון נפשי מכון שאני לומדת ויודעת הכל אך לא מצליחה להתגבר על חרדת הבחינות כמו כן, יש לי גם הפרעות שינה קשה לי להירדם באופן יומיומי לוקח לי בין שעה לשעתיים להרדם וגם כשאני נרדמת אני קמה מכל ציוץ קטן וסובלת מכאבי ראש מתמשכים במהלך כל היום אודה לך על תרופה או עצה על מנת לטפל בחרדת הבחינות ובנדנודי השינה, תודה רבה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות עזרה!!! - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל22/01/2011אלינור שלום,
חרדת בחינות יכולה להיות קשורה לגורמים שונים כגון: חרדת ביצוע, פחת מכישלון, נתייה למושלמות, צורך בשליטה ועוד. את מתארת שני קשיים שאיתמר את מתמודדת: חרדת בחינות וקשיי שינה. שניהם יכולים להיות קשורים זה לזה ולהשפיע אחד על השני, שניהם יכולים להיות תופעות נפרדות ושניהם יכולים להיות סימפטומים שנגרמים כתוצאה מהפרעות אחרות (לדוגמה, חרדה כללית, דיכאון וכו׳). על מנת להבין את מצבך נדרש אבחון מקצועי ומעמיק. באופן כללי, לטיפול נקודתי תרופה בשם דרלין יכולה לעזור. כדי לטפל בשורש הבעיה ניתן לעזר בפסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). ניתן ישלב גם ביופידבק על מנת לתרגל ולחזק מיומנויות של הרפיה.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
תודה על פניתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)