מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובה!ES23/01/2011
שלום, אני סובל מדיכאון כבר שנתיים עברתי שני אישפוזים ניסיתי כמעט את כל סוגי הכדורים שרובם לא עזרו ומה שעזר לא הביא הצלחה של 100 אחוז אומנם זה הקל עליי בתפקוד היום יומי אך עדיין לא החזיר לי את ההנאה שבחיים ולא שום עניין.
כרגע הרופא המטפל שלי מציע ECT.
שאלה א: אם אנסה לחיות בלי הכדורים ואתמודד עם המצב לבד יש סיכוי שהמוח יאזן את עצמו באופן טבעי אחרי זמן מה ואחזור למצב הבריא שלי?
שאלה ב: מה הסיכונים בנזעי חשמל והאם לאחר הטיפול שוב אצטרך תרופות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה! - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל28/01/2011שלום לך,
פסיכותרפיה התנהגותית קוגניטיבית הוכיחה את יעילותה כמו הטיפול התרופתי. כלים שלומדים ב CBT מאפשרים שליטה בדיכאון בהווה וגם לטווח הארוך. גם נזעי חשמל הינו טיפול יעל מאוד לדיכאון. תופעות לוואי עיקריות של ECT פגיעו קוגניטיבית (פגיעה בזיכרון לטווח הקצר). תקופה מסוימת אחרי טום הטיפול תופעה זו אמורה לחלוף. הטיפול מורכב מסודאן של 12-20 טיפולים ולאחר מכן טיפולים לצורך תחזוקה בהפרשי זמן רחוקים זה מזה. מידע נוסף על CBT,ECT וסוגים אחרים של טיפול בדיכאון (כרייה מגנטית למוח TMS) ניתן לקרוא באתר של מיינד קליניק.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)