מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי לרסיטל וציפרלקסרונית11/02/2011
שלום רב!
בעלי בן 70 סובל מדיכאון תקופה של חודשיים,שלושה.
בתחילץ הדרך הוא הלך לרופאת המשפחה שרשמה לו 20 מ"ג רסיטל.מיד כשלקח את זה הדיכאון החמיר ובעקבות זאת פנינו לפסיכיאטר ידוע שהציע להחליף את זה ב-10 מ"ג ציפרלקס.כשראינו שזה לא עוזר,התקשרנו אליו והוא הציע להעלות את המינון ל-20 מ"ג.
מכיוון שפחדנו מהשפעות לוואי והתמכרות לציפרלקס,הלכנו להומאופת שנתן לו כדור שרקח
ואמר שבינתיים אין צורך להעלות את המינון של התרופה הקונבנציונאלית-בינתיים 20 מ"ג רסיטל שלטענת הפסיכיאטר משפיע כמו 10 מ"ג ציפרלקס.
הדיכאון אומנם ירד במידת מה,אולם הפתחה אצלו תופעה של רגישות גבוהה מאוד כלפי כל מילה שניה שאני אומרת לו והדבר הכי קטן שאני אומר, שכל אדם רגיל לא היה מתיחס אליו,פוגע בו.בנוסף לכך,המשפטים הללו מטרידים את ראשו וחוזרים עוד ועוד במחשבתו וגורמים לו לדיכאון עד שהוא מחליט לפרוק את זה ולספר לי על זה.
אני לא יודעת מה לעשות,הדיכאון פשוט הרס אותי וכשכבר היה נראה שזה נגמר התחילה התופעה הזאת בה אני מואשמת על כל דבר קטן שאני מוציאה מהפה כאילו רציתי להעליב אותו.אפילו שאלה סתמית כמו האם לקחת את התרופות היום הופכת לעלבון..
האם רסיטל יכול לגרום לתופעה שכזאת?
ציפרלקס נחשב יותר יעיל?ומבחינת תופעות הלוואי?
אני ממש אובדת עצות.מסתבר שדיכאון משפיע לא רק על החולה עצמו..
אשמח לתגובה מהירה.
תודה רבה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי לרסיטל וציפרלקס - תגובה
ד''ר אלונה גוברמן19/02/2011שלום. אין תרופות חזקות או חלשות יותר! אני ממליצה לפנות לפסיכיאטר לבדיקה מעמיקה ולהחליט על המשך הטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)