מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בהתמודדות עם לחץחסויה11/03/2011
שלום רב!
יש לי בעיה שאני פשוט לא יודעת כיצד להתגבר עליה.
אני לומדת נהיגה (אני בת 18) ועשיתי מספר טסטים ,לא הרבה, שלא עברתי הבעיה היא שאני לא עוברת בגלל הלחץ המחריד שאני נמצאת בו והמורה שלי לנהיגה תמיד אומר לי שהבעיה אצלי היא רק פסיכולוגית כי אני נוהגת טוב וזה חבל שאני לא עוברת.
בשיעורים אני נוהגת טוב ובטסט משהו משתבש בגלל הלחץ הנוראי. אני משלשלת בבוקר הטסט, יש לי סחרחורת ובחילות ואפילו כאב ראש, אני מטילה שתן בתכיפות ובלילה קמה הרבה פעמים ,הלחץ מערער אותי ואני פשוט מרגישה התמוטטות נפשית.
יש לי עוד טסט בקרוב ואני לא יודעת מה אוכל לעשות על מנת להרגיע את עצמי ולעבור את זה סוף סוף כמו שצריך כי באמת מגיע לי לעבור וזה לא פייר שהלחץ הזה יכשיל אותי.
יש לציין שאני ילדה חרדתית מאוד ,כולם יודעים עליי את זה, אני נלחצת מכול מצב בחיים אפילו כשאין שום דבר שאמור להלחיץ אותי אני לחוצה, ואני חשה את זה לא רק מבחינה נפשית אלא גם פיזית ממש כיוון שנוצרות לי בעיות בגוף למשל לא מזמן הגעתי למיון בגלל כאבים בקיבה חזקים ביותר לא יכולתי לנשום והיו לי בחילות ההשערה שלי שזה היה לחץ או תוצאה מלחץ קודם.
אני מתרגשת במובן הרע של המילה מכול דבר שטותי שקורה לי ופשוט לא יודעת להיכנס לפרופורציה אני לחוצה כל יום רוב היום.
בבקשה ,האם יש לכם עצה שתעזור לי להירגע ? אולי תרופה שתפחית את הלחץ לפחות בטסט על מנת שאעבור אותו?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בהתמודדות עם לחץ - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל19/03/2011שלום לך,
מספר דברים יכולים לעזור לך:
1. ללמוד תרגילי הרפיה של שרירים, נשימות, דיבור עצמי מרגיע ומעודד.
2. פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) שבמהלכה תלמדי להתמודד עם נטייה פרפקציוניסתית, תלמדי לווסת רגשות ולשלוט בהם, תלמדי מיומנויות של שליטה עצמית.
3. תרופות לטיפול נקודתי כגון, DERALIN שניטלים כחצי שעה לפני הטסט.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)