מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבוע טובקספר12/03/2011
אני סובלת מאוד , וכבר המון זמן מדיכאון.
אני לוקחת כדורים נוגדי דיכאון, ומאזני מצב רוח.
יש ירידה מאוד גדולה במצבי, כך לפחות אני מרגישה .
אם ההיתי חושבת על המוות ומתעסקת בזה הרבה, בז\ן האחרון אני היגעתי להחלטה שאיני רוצה יותר לחיות.
כאילו הגעתי להחלטה, אבל עדיין יש בי את הרצון הקטקטן לחיות..
יש בי באבק גדול , וסבל ענק בין הרצון לחיות לרצון למות .
לפעמים אני מתכננת את המעשה , חושבת מה יהיה בהלוויה שלי , וואין בי כול חשש.
הרגשתי היא שאין לי מה להפסיד יותר, שמיציתי את החיים האלו , בזמן הנתון הזה.
לפעמים אני אומרתלעצמי שזה מעשה אנוכי ,ואין דרך חזרה ממנו .
לרוב הצד של המוות יותר חזק .
אני גם פחדת , כי לרוב שאני מחליטה דברים אני מבצעת אותם, והיאוש התיסכול והכאב הנפשי ממש חזקים .
בדרך כלל אני מתקשרת לערן , או פונה לפסיכיאטרית שלי ,אבל תשובתה של הפסיכיאטרית היתה שאני אפסיק לחשוב על זה , וזו לא תשובה מספקת בעיניי .
לא יודעת מה לעשות .
אני עייפה ומותשת .
לא אפגע בעצמי בנתיים, אבל אשמח לעזרה ממכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
קספר12/03/2011אדם שקרוב לי התאבד ליפני זמן לא קצר , וזה מחזק את הרגשתי, כמה החיים האלו חסריי טעם ומיאשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע טוב - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל19/03/2011שלום לך,
במכתבך לא ברור לי האם את מספיק עסוקה, האם הימים שלך מלאים בפעילות, עבודה וכו? במידה ולא, יתכן ואת זקוקה למסגרת תומכת כגון אשפוז יום או קבוצות תמיכה. הדרך הטובה ביותר לשפר את מצבך הינה לשלב טיפול פסיכיאטרי עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). טיפול CBT מאפשר ללמוד מיומנויות של שליטה במצב ומונע התדרדרות בעתיד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה .
קספר21/03/2011אכן כן. אני די עסוקה , בעבודה ולימודים.
ההיתי הרבה זמן מובטלת , וחשבתי שכאשר אמצא עבודה , איהיה יותר בסדר,
אך תיקוותי נגוזה .
במיוחד קשים לי החגים ,שבהם יש הפרעה בשיגרה, והאנשים שמטפלים בי לא עובדים , ואין לי מסגרת. לא טיפולית ולא עבודה או לימודים.
אני לוקחת לוסראל ודפלפט .
זה הגיוני שזה לא משפיע עליי ? שלושה דפלפט , ולוסטראל אחד .
ועועוד שאלה לי, לאחר אישפוז אנשים שאני אעבוד אצלם יוכלו לדעת שההיתי באישפוז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה . - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל22/03/2011יתכן ורק התרופות בלבד לא מספיקות כדי לשפר את מצבך. יתכן ואת צריכה להשקיע יותר בעבודה עצמית. כדאי לחזק יותר שליטה עצמית בחייך. מציאת מסגרות יכולה מאוד לעזור. אני מאוד ממליצה לשלב פסיכותרפיה שבמהלכה תלמדי לשלוט בחייך, במצב רוחך ותנווטי את חייך לכיוונים שחשובים לך. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) יכול מאוד לעזור לך.
בנוסף, חשוב לציין שישנם טיפולים לא תרופתיים כגון, גרייה מגנטית למוח (TMS) בנוסף לתרופות ו CBT.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)