שאלה לגביי תרופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגביי תרופות
    serj
    16/03/2011

שלום רב
    אני מטופל כחצי שנה בתרופה ציפלקס במינון 20 MG היה שיפור ניכר במצבי אך לאחרונה יש הדרדרות ומרגיש שתרופה הפסיקה להשפיע.
    יש שני פסיכיאטרים איתם אני מיתייעץ - מולי לנדר ופדיקה פררו.
    שניהם קיבלתי עליהם המלצות.
    הבעייה שלי שאחד מהם בטוח שהבעייות שלי מובעות בגלל הפרעות אישיות ותגובות שלי למתרחש מסביב והוא זה שרשם לי את סיפרלקס וכעת הוא אומר לי שאני לא צריך לעשות שינוי בטיפול תרופתי אלא להתמקד בטיפול פסיכולוגי(עשיתי רק כמה פגישות)
    והרופא השניה בטוחה שאני בדיכאון קליני והיא מאמינה דווקא בתרופה אחרת - ציטרופלם ולהחליף בה את סיפקלקס ולהעלות את המינון בהדרגה וכשמצבי יתייצב אז להתמקד בטיפול של שיחות.
    הרופה הראשון גם אומר שלפי מחקרים סיפרלקס הוכיחה את עצמה כתרופה יותר יעילה מציטרופלם. אז למה רופא השניה שהיא עם ניסיון של 35 שנה בפסיכיאטריה רוצה שאני בכל זאת אעבור לתרופה זאת ?
    אני כרגע במצב מאד קשה וחייב לבחור את הכיוון הנכון כי אחרת אני אתרסק, עבודה, חברים , הכל נוזל לי מין הידיים..
    נא עצתכם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגביי תרופות

הוספת תגובה

• שאלה לגביי תרופות - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    19/03/2011

שלום לך,

הדרך הטובה ביותר היא לשלב טיפול תרופתי עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). עד שפסיכיאטר שלך ימצא לך את התרופה המתאימה תוכל לעזור לעצמך בכוחותיך על ידי לימוד של מיומנויות של שליטה במצבך. במהלך הטיפול תלמד דרכי התמודדות יעילות שישפרו גם את מצב הרוח שלך.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו