מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדות וקשיי נשימהאנונימית20/03/2011
שלום
אני בת 23 וסובלת בחודשים האחרונים מקשיי נשימה וחרדות - בלילות לפני השינה.
השינה עצמה היא מצויינת ברגע שאני כבר מאוד עייפה ,העיניים פשוט נעצמות, אני יושנת מספיק שעות(7-8) ואין שום הפרעות באמצע.
פשוט לפני השינה מהרגע שכיביתי את האור ונכנסתי למיטה ועד הרגע שאני נרדמת אני נכנסת לחרדות וקשה לי לנשום.
החרדות מגיעות מכיוון שיש לי המון מחשבות לאחרונה על האסונות והמלחמות שיש בעולם.בגלל שקרו הרבה דברים לאחרונה ואני שומעת כל הזמן אנשים מסביבי מדברים על זה. אני נורא חרדה כי מדובר בדברים שאין לי שליטה עליהם ואני מפחדת שיכול לקרות משהו גם לי או לסובבים אותי.
במשך כל היום אין לי את החרדות האלה, לא משנה אם אני לבד או עם אנשים...יכול להיות שהמחשבות האלה יעברו בראשי אבל אני פשוט לא אתייחס אליהן ולא אקח אותן קשה ואחשוב ש"יהיה בסדר".
רק בלילה ,כשאני לבד בחושך פתאום המחשבות הקשות האלו מציפות אותי.
וזה קורה רק כשאני לבד,פעם שמתי לב שבמקרה ישנה אצלי חברה והמחשבות האלו לא הטרידו אותי כל כך ,הייתי רגועה מאוד ונרדמתי....אז לפעמים אני נרדמת עם טלוויזיה כי מרגיע אותי לשמוע קולות ולהרגיש שאני לא לבד. אבל ברור לי שזה לא מהווה פיתרון.
ניסיתי לקחת תמצית שנועדה להרגעה של פרחי באך אך לא הרגשתי שום הקלה
חשוב לי לציין שבראש אני מאוד רציונלית - אני מבינה שלצערינו דברים יכולים לקרות ואין טעם להריץ תסריטים בראש - ובנוגע לדברים שאין לנו שליטה בהם פשוט צריך אמונה שיהיה בסדר. אבל עדיין עם כל ההבנה הזאת ההרגשות האלו מאוד מקשות עליי.
מה אני יכולה לעשות כדי להרגע ולא לחוות את החרדות האלו לפני השינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות וקשיי נשימה - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל20/03/2011שלום לך,
במשך היום התמודדותך עם המחשבות מאוד נכונה, מצויינת ומוצלחת מאוד. בלילה את לא מצליחה להשיח את דעתך והמחשבות השלילות מצליחות להשפיע עליך. בלילה את נתקעת במעגל הקסמים של הדאגה שבו המחשבות השליליות מעוררות דאגה, היא מקשה על היכולת להירדם (על מנת להירדם אנחו צריכים להיות במצב של הרפיה של שרירים ורגיעה ואילו דאגה גורמת לעוררות, דריכות של שרירים), כתוצאה מכך, הגוף מפריש הורמונים מעוררים (לדוגמה אדרנלין) שגורמים בין היתר לקוצר נשימה, מצב זה של מחשבות טורדניות ודאגה לגבי סימפטומים גופניים רק מגבירה את ההתרגשות ואת הסימפטומים ופוגעת עוד יותר ביכולת להירדם. כך, את נמצאת בתוך הלופים של דאגה, סימפטומים גופניים, הגברת הדאגה וחוסר יכולת להרדם כתוצאה כול זה.
על נמת לעזור לעצמך להירדם נסי:
א. לא להתרגש מקוצר הנשימה וסימפטומים גופניים אחרים.
ב. לא להתייחס למחשבות טורדניות. לא לענות להן ולא לפתח איתן "שיחות".
ג. עני לעצמך פעם אחד שאין טעם להתיחס למחשבות כי אין לנו שליטה בדברים המפחידים של החיים.
ד.צפי במחשבות מבלי לענות להם.
ה. אין צורך בטלוויזיה פתוחה. עשי תרגילי הרפייה של שרירים, נשימות (תתמקדי בנשינות, באוויר שנכנס ויוצא מגופך), דמיון מודרך, מדיטציה.
ו. תחשבי על דברים חיוביים או ניטרליים.
כלים להתמודדות יעילה במחשבות ושיפור של יכולת להירדם ניתן ללמוד בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT). טיפול זה הינו קצר וממוקד, מאוד יעיל ומאפשר שליטה בהווה ובעתיד.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)