מה עושים בזמן התקף חרדה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עושים בזמן התקף חרדה?
    אנונימית
    05/04/2011

יש לי מדי פעם התקפי חרדה - זה מגיע בלילות - כמה פעמים בשבוע.
    במהלך ההתקף אני חשה קושי בנשימה ופחד שיקרה משהו רע או אסון כלשהוא ולפעמים אני בוכה בגלל המועקה הזאת. וככה החרדה נשארת עד שאני נרדמת.
    ההתקפים הללו מגיעים מכיוון שלאחרונה כולם מסביב מדברים על הצרות שיש בעולם וקשה לי לשמוע על דברים רעים שאין לי שליטה בהם
    מה אני יכולה לעשות בזמן התקף חרדה שקורה לי בלילה במיטה - איך ניתן להירגע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים בזמן התקף חרדה?

הוספת תגובה

• מה עושים בזמן התקף חרדה? - תגובה

ד''ר אלונה גוברמן
    08/04/2011

שלום. התקף חרדה -הופעלה אזקת שווא של המערכת האוטונומית בגוף, לעיתים אף מפחידה אבל היא כלל לא מסוכנת. התחושות הגופניות שמלוות את ההתקף זהות לתחושות שאנו חווים במהלך פעילות גופנית (דפיקות לב, קוצר נשימה וכו').
    הדרך היעילה ביותר לטפל בהתקפי החרדה הינה שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). ניתן לשלב גם ביופידבק. בזמן הזה ניתן ללמוד כלים ומיומנויות של שליטה בהתקפים. כאשר מושגת שליטה מירבית ניתן בהדרגה להפסיק את התרופות. CBT מאפשר שליטה בהתקפים בהווה וגם למנוע חזרתיותם גם לטווח הארוך. ציטאלופרם הינה תרופה טובה ולא ממכרת היא מאוד עוזרת ומרבית הנוטלים מסתגלים היטב לתרופה. באתר של קליניקה שלנו (כתובת בראש הפורום) קיים חומר על התקפי חרדה
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו