דיכאון בצבא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון בצבא
    אנונימית
    16/04/2011

התגייסתי לפני כחמישה חודשים ומאז שהתגייסתי פשוט נעלמה לי שמחת החיים, יש לי תפקיד טוב רק שממש ממש קשה לי עם המשמעת החוקים והתנאים הממש ממש מגעילים, אנשים לא הכי נחמדים, בעיקר קשה לי עם זה שלקחו לי את החופש, אני מתגעגעת לימים שהייתי יכולה פשוט לקבוע עם חברה לסרט או ליסוע לחופש עם המשפחה. בכלל קשה לי בבסיס שכל הזמן אומרים לי מה לעשות ואני אפילו לא יכולה לברוח כי זה סירוב פקודה ואז יהיה יותר גרוע בבית הספר למשל יכלתי לברוח מתי שרציתי ושום דבר לא היה קורה, אני מרגישה כלואה.. נשאר לי כל כך הרבה זמן לסבול אני באמת לא יכולה, אני מרגישה מיואשת מתוסכלת, אפילו כשאני מגיעה הביתה אני רק בוכה כל היום ואני מרחמת כבר על ההורים שלי,הם סובלים ממני ולא מגיע להם הסבל שלי והלוואי שהיה לי טוב, אבל פשוט כל כך קשה לי אני כבר לא נהנית לישון במיטה שלי, לא נהנית לעשות דברים שאהבתי לפני הצבא, אני עצבנית על כל העולם, אין לי כוח לצאת מהבית..בקיצור אני בדיכאון..הלוואי ויכלתי לבקש פסיכולוג, אבל ההורים שלי לא יממנו לי את זה..אני לא רוצה ללכת לקבן כי אז יעבירו אותי תפקיד וזה לא יעזור, אני עדיין אשאר בצבא, ואני לא רוצה לצאת מהצבא כי אני חייבת להפסיק לוותר לעצמי ( וויתרתי בבית הספר) אז אני רוצה להישאר בצבא כדי לסיים ולומר "אני עשיתי שנתיים צבא" אבל קשה לי כל כך אני לא יודעת מה לעשות יותר..זה לא הגיוני שאני מגיעה הביתה לשישי שבת ובוכה על זה שיום ראשון אני חוזרת לבסיס. אני מיואשת, ולחשוב שיש לי עוד שנה ו7 ..אני יודעת שזה עובר ( לאט מאוד) וזה זמני אבל אני מפחדת שהדיכאון יחמיר ולא יהיה טוב...אני לא יודעת מה לעשות....אני מיואשת וצריכה עזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון בצבא

הוספת תגובה

• דיכאון בצבא - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    19/04/2011

שלום לך,

תחושות שאת חווה קשורות לקשיים בהסתגלות למסגרת הצבאית. באופן כללי, הסתגלות טובה למצבים המשתנים בחיים היא בעיקר פונקציה של גמישות ושל כלים ויכולות שנלמדים במהלך ניסיון החיים. בהתנסות זו את יכולה לראות אתגר אישי של צמיחה אישית בתחום של הסתגלות לחיים הבוגרים שבהם לעיתים לא יכולים לעשות מה שבא אלא עושים מה שצריך ומה שחשוב. זה יכול להיות אתגר שיחזק אותך וישרת אותך בהמשך חייך. חזקי ואמצי ובעיקר תלמדי כלים להתמודדות יעילה ולהסתגלות טובה יותר.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה..

אנונימית
    21/04/2011

זאת בהחלט תגובה שלא ציפיתי לה...אבל תגובה שכן הייתי צריכה לשמוע, עם תקווה, מה שאין לי לבינתיים..אני מקווה שאני אצליח להסתגל כי זה כבר הרבה זמן, אבל בכל זאת..די קשה לי..אבל תודה =)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו