מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התמודדות עם דיכאוןבעילום שם20/04/2011
שלום, אני בת 23 וסובלת מדיכאון ב10 שנים האחרונות לפחות. בדרך כלל מדובר ב3-4 חודשים מתוך השנה (בדר"כ בחורף) שבהם המצב ממש גרוע (חוסר תפקוד ומחשבות אובדניות שלא עוזבות) ובשאר הזמן אני מצליחה לתפקד, אם כי זה עדיין תמיד ברקע. בכל "התפרצות" כזאת אני נמלטת מכל התחייבות שלקחתי על עצמי כמו לימודים עבודה או מערכות יחסים. בכל "סבב" כזה אני בונה משהו ואז ברגע אחד "נזכרת" שהכל שקר ושוב נסוגה למיטה שלי ולא מצליחה לצאת שבוע.
בשנה האחרונה אני כבר גרה לבד , כי למרות הבעיות העצמאות שלי מאד חשובה לי וגם מאד חשוב לי להצליח לעשות דברים נורמלים שאנשים בגילי עושים. לצערי לא הצלחתי להשאר בשום עבודה יותר מ4 חודשים וגם זה בקושי רב. זה לא שאני לא מספיק טובה אלא שאני לא יודעת להתמודד עם הגועל, האכזריות והשעמום שיש בכל פינה בעולם הזה. בסופו של דבר אני שוב מתייאשת מהכל וכשזה מציף אותי אני מסתגרת בבית שבוע-שבועיים ומנסה שוב להתחיל מהתחלה. החוסר תפקוד עצמו בדרך כלל לא נמשך יותר מכמה שבועות (בניגוד למצוקה הרגשית שנמשכת חודשים) אבל זה רק כי אני מכריחה את עצמי בכוח (לפעמים ממש פיזית במכות) לנסות שוב. אבל כמה פעמים אפשר להתחיל מהתחלה? למה לכולם סביבי מצליחים דברים והם מתקדמים ורק אני דורכת במקום בגלל שהמוח שלי מקולקל?
הולכות ונגמרות לי האופציות וגם התקווה שאי פעם אהיה מעט דומה לשאר האנושות נעלמת. אני מרגישה שאין לי שום מקום ושהעולם לא מתאים לאנשים כמוני. אפילו בתחומים "שלי" כמו אמנות ומוזיקה, צריך להיות חרא בן אדם בשביל להצליח. ומה זו בכלל הצלחה? מי בכלל רוצה להצליח? מי בכלל רוצה לחיות בעולם כזה מכוער עם אנשים כ"כ דוחים, תאבי בצע ואנוכיים?
אני מכירה את הבעיה הזאת טוב. מאז שאני זוכרת את עצמי אני מתמודדת עם מחשבות כאלה, טורדניות, שלא עוזבות עד שאתה מרגיש את כל הגוף שלך נקרע מבכי. זה כאב כל כך עמוק ושורט ושחור והוא רק מחמיר עם השנים. הפעם כבר חשבתי שזה עובר, חשבתי שהאביב יביא איתו הרגשה יותר טובה אבל בינתיים המצב שלי רק מתדרדר וכל הקרובים אליי מתרחקים כי כנראה לא נעים להיות בחברתי. זה לא שכולם אינטרסנטים שמדברים איתי רק כשהם צריכים משהו, אני פשוט באמת כל כך נוראית שהם לא רוצים להתקרב אליי יותר. חבר טוב אפילו אמר לי ש"קשה להילחם על מי שלא רוצה שילחמו עליו". ואני לא רוצה שילחמו עליי, אני רק רוצה למות.
אף פעם לא הייתי בשום טיפול, ולמרות שלאחרונה שוכנעתי שזה כנראה יכול לעזור (במן דרך מזויפת של התפשרות) אני לא מצליחה להביא את עצמי לפנות לאף אחד ובאמת להתחיל משהו. וגם אין לי כסף לשום דבר. באמת שאני רק רוצה למות, אבל אמא שלי תשתגע וכואב לי רק לחשוב עליה ככה. זה לא מגיע לה, מספיק הרסתי לה את החיים בזה שנולדתי, היא צריכה גם להתמודד עם לקבור ילדה? ומה זה משנה בעצם? בסוף כולם ימותו וזה לא משנה באיזה סדר זה יקרה. שום דבר לא משנה. עכשיו תגידו לי שזה שטויות ואני רק צריכה ללכת לטיפול, נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
דיאן לב20/04/2011האמת שאני קצת במצב שלך .. ואני חושבת שאנחנו כן שוות וכל אחד בעולם הזה שווה משהו ואנחנו צריכות לבקש עזרה וטיפול לקום על הרגליים ולהגיד אנחנו כמו כולם אף אחד לא יותר טוב מאיתנו !! ואני מאמינה שטיפול קצר יעזור לנו!! הלוואי אמן בהצלחה לנו!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי דיאן
בעילום שם20/04/2011הי דיאן, אני ממש מקווה שאת צודקת. לפחות אנחנו מצליחות להגיע למסקנה הזאת לאט לאט. קראתי שכתבת שאת רוצה להתאשפז אבל נראה לי שמאשפזים רק במקרי חירום מהסוג שאנחנו לא רוצות להגיע אליהם... זאת לא בעיה להתחיל טיפול, ברמה הטכנית אפשר להתקשר למטפל פרטי ולקבוע פגישה או דרך הקופת חולים. הבעיה האמיתית היא להביא את עצמנו למצב שאנחנו באמת מתקשרות לבקש עזרה... מבחינתי די בטוח שזה לא יקרה בקרוב. ברגע שהגל הזה יעבור אני שוב אדחה את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעילום שם היקרה
דיאן לב21/04/2011לא התכוונתי לאשפוז מהסוג ההוא התכוונתי לאשפוז יום בבית חולים רגיל רק שיאבחנו אותי.... ומשם אני יתחיל ללכת לפסיכולוג רגיל פרטי... לכך התכוונתי. והגיע הזמן תקבעי ים למשל כמוני אני בראשון מתחילה לעשות משהו לא משנה מה אני חייבת נמאס לי אני רוצה לחיות כמו כולם לטייל בארץ ובחו"ל... כל החיים היו לי טובים ומאוד קשים בדרך אבל לא לא לא הגעתי עד לפה בכדי ליפול! אין מצב יש לי עוד הרבה לתת לעולם והעולם לי ומפה אנחנו צריכות רק לקום למעלה ולהגיד לאנשים שמזלזלים בבריאות ובחיים שהם בורים וטיפשים שאנחנו היינו בגיהינום וחזרנו ואנחנו נהייה יותר חזקות מכולם!! את חייבת להיעזר במישהו אנחנו חייבות לחזור לחיים.!!! חייבות!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא שטויות
חגיתוש20/04/2011אבל אני טיפלתי בעצמי ( הלכתי לטיפול קוגנטיבי התנהגותי) ניסית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא, לא ניסיתי
בעילום שם20/04/2011זה לא פשוט יזייף לי כמה שנים מהחיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל
חגיתוש21/04/2011קודם כל זה לא כמה שנים מהחיים! זה טיפול קצרצר שיכול להסתיים אפילו בחודש חודשיים ולמה שייזייף את החיים האמיתיים? זה שיש לנו חרדות ודכאון זה מאין זיוף שבנינו לעצמנו את לא חושבת ממליצה לך לקרוא על השיטה בגוגל תכתבתי CBT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)