מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יש לי חרדות סמכותHR0926/12/2007
שלום ,
יש לי בעיה אני סובלת מחרדות סמכות .הכוונה היא שכל פעם שאני צריכה לדבר בפורום או לבד עם איזה שהוא אדם שהוא דמות סמכותית שקשורה אליי או יש לה נגיע כל שהיא אליי (כמו מנהל,בוחן,מרצה וכו')אני מתחילה להרגיש דפיקות לב שכל פעימה מורגשת לאורך כל הגוף,כפות ידיים מתחילות להזיע ואני לא מסוגלת להירגע כמה שאני לא מנסה,קצת קשה לי לרכז את המחשבות ולדבר באופן ישיר עם מחשבה בהירה ומדוייקת לנושא.בעקבות זה אני מנסה כמה שיותר להימנע מסיחות אם מנהלים .ואם השיחה כבר מתקיימת אני פשוט מתחילה לחשוב האם הייתי בסדר,האם כל מילה שיצא מהפה שלי נכונה והאם התגובה של דמות סמכותית כגון מימיקה,תנועות גוף וכו' מה אמרו .
מה שמוזר שאנשים שנמצאים סביבי ואינם אנשים סמכותיים או אנשים סמכותיים (אבל לא קשורים אליי)אינם יכולים להבחין בזה אני בן אדם מאוד פתוח קולני,בדר"כ בטוח בעצמו ואפילו קצת היפרקטיבי)
בזמן אחרון הבחנתי שחרדות מתחילות להשפיע אליי בעבודה אני מרגישה שזה עוצר אותי מלהתקדם,אני מתחילה להיכנם לדיכאון ולתיסכול.
תוכלו בבקשה לעזור לי ולייעץ אך לטפל בבעיה ?האם ישנו טיפול תרופתי או שזה מצריך טיפול פסיכולוגי?
תולכו בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה חברתית
ד''ר אירנה נתנאל29/12/2007שלום לך,
את למעשה סובלת מסוג של חרדה חברתית כאשר בחשיפה אינטראקציה עם בעלי סמכות את מוטרדת ממחשבה מה יחשבו עליך, איך את נתפשת בעיני הבוס וכו'. מחשבות אלו גורמות לך לאי-נוחות ואף מכניסות לחרדה שבאה לידי ביטוי בסימפטומים גופניים ואז יתכן שהלחץ שלך מתגבר שמא ההתרגשות תהיה גלויה לעיין. בצורה כזאת המחשבות שלך מגבירות את החרדה והחרדה מגבירה את המחשבות. את נמצאת במעגל קסמים של חרדה חברתית.
טיפול התנהגותי - קוגניטיבי הוכיח את עצמו כטיפול יעיל ביותר בחרדה חברתית. בחלק הקוגניטיבי לומדים לזהות ולשנות מחשבות אוטומטיות שגורמות לאי-נוחות ובחלק ההתנהגותי עובדים על שינוי דפוסי התנהגות הלא יעילים. הטיפול קצר מועד ומאפשר לרכוש כלים ומיומנויות לשיטה עצמית בחרדה.
אשמח לענות על שאלות נושפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה חברתית -טיפול התנהגותי(קוגנטיב
HR0930/12/2007שלום לכם,
תוכלו בבקשה להמליץ לי על מקומות בהן אני יכולה לטפל בבעיה שלי(חרדה חברתית כאשר בחשיפה אינטראקציה עם בעלי סמכות באזור הצפון.
טיפול התנהגותי - קוגניטיבי .
תודה מראש על תגובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)