כיצד אפשר לסייע לאבי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיצד אפשר לסייע לאבי
    דוד
    24/04/2011

שלום רב, לדעתי (ולדעת שאר בני משפחתי / מקרים) אבי סובל מדכאון קליני מזה זמן רב, שהולך ומחמיר בהדרגה. אבי הולך ומסתגר בתוך עצמו, מתקשר פחות ופחות עם הסביבה, חסר אנרגיות, ישן / שוכב במיטה שעות רבות, חסר תיאבון ולא מגלה עניין (כמעט) בשום דבר. בנוסף, זה דכאון "שקט" אבל יש לו התפרצויות זעם לעיתים, בד"כ כתוצאה מאירוע מסוים.

אני ומשפחתי חוששים מאוד להציע לו ללכת לפסיכיאטר בעצמנו וכו' פן זה רק יחמיר את המצב ויעורר אנטגוניזם, לכן קיווינו שרופאת המשפחה תוכל לסייע, בתור דמות סמכותית ואובייקטיבית. עדכנתי את רופאת המשפחה שלו ב"דיאגנוזה" / חשש שלי וביקשתי ממנה לשוחח עימו. היא נצלה את אחד מביקוריו השגרתיים במרפאה כדי להתרשם (שאלה שאלות בסגנון מה אתה עושה בשעות הפנאי וכו') אבל לא "הקשתה" עליו וספציפית לא המליצה לו על שום טיפול או הפנייה לפסיכיאטר, למשל. בקיצור, אין לי מושג איך אפשר לגרום לאבי ללכת להיבדק ו/או לסייע לו ולסייע לנו לטפל בו.

אשמח לכל עצה / טיפ / רעיון יצירתי ...

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיצד אפשר לסייע לאבי

הוספת תגובה

• כיצד אפשר לסייע לאבי - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    30/04/2011

דוד שלום,

מצב שאתה מתאר יכול להיות סימפטום שקשור לא רק לדיכאון אלא גם למחלות פסיכיאטריות אחרות. ללא ספק יש צורך באבחון מקצועי ומעמיק. יתכן ויש צורך בטיפול תרופתי. נסו לשכנע את אביך לפנות ליעוץ אצל רופא פסיכיאטר. אל תפחדו לדבר איתו על כך. חשוב להבהיר שאתם דואגים למצבו ולא תוכלו לתמוך במצב בו הוא מזניח התערבות מקצועית. זה כמו להשאיר אדם מדמם ללא עזרה רפואית. במידה ויסרב להגיע למרפאה תבקשו את הסכמתו להזמין לו רופא הביתה. תוכלו למצוא רופא פסיכיאטר שמגיע לביקורי בית באופן פרטי.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו