המחשבות הורגות אותי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המחשבות הורגות אותי
    אלון
    29/04/2011

שלום,

אני בשנות העשרים לחיי, רווק, עובד היי-טק.
    תמיד רודפות אותי מחשבות שלפעמים זה נמשך לאורך כל היום, עד כדי כך שזה לפעמים עושה לי קשיים בנשימה או כאלה דקירות בלב וסוג של דיכאון פנימי...
    לפעמים המחשבות הם על נוהל היום יום שלי, לפעמים אני חושב/מרגיש שאני צריך שינוי בחיים שלי, כאילו שאני אבוד לא יודע מה עוד אני צריך בחיים שלי..
    ולפעמים מחשבות שהם בכלל לא קשורות אלי, זאת אומרת אם אני רואה משהו לא נכון או משהו לא מסתדר לי מבחינת השקפתי לעולם זה הורג אותי ותמיד רודף אותי במחשבות איך הוא עשה/ה את זה!! אני תמיד מנסה להתעלם מהדברים האלה אבל זה לא בשליטתי..

אני מאוד נהנה בעבודה, תמיד מקיפים אותי חברים, והגעתי למקומות שתמיד חלמתי להגיע אלהם (מקומות עבודה) בגיל כל-כך צעיר, אבל עדיין חסר לי משהו בחיים שמציק לי.

לפעמים המחשבות משפיעות על ההתנהגות החיצונית שלי, אני נראה מדוכא מדי פעם כלפי חוץ ולא רק ביני לבין עצמי, למרות שאני סוג של היפראקטיבי, תמיד עושה שמח לסביבה וכאשר זה נתקע לי ישירות מרגישים שעובר עליי משהו, אף פעם לא שיתפתי חברים או קרובים על מה שאני מרגיש באותו רגע ואני תמיד זורק תירוצים כדי לצאת מהמצב שבו הם שואלים אותי מה עובר עליך..

איך אני יכול לצאת מהמחשבות האלה שלא ישפיעו עליי, או כאשר אראה משהו שלא לא תקין מבחינתי לא אמשיך לחשוב עליו ??

תודה לעוזרים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המחשבות הורגות אותי

הוספת תגובה

• אחרי פרידה מחפש מישהי במצבי

ליאורי
    29/04/2011

אני בן 38 ניפרדתי ממישהי צעירה אחרי 8 שנים ביוזמתה המשכנו להיות ידידים בהתחלה למרות שידעה שאני אוהב אותה וכניפגשנו מצבי הנפשי החמיר עד שלאחרונה היא הכירה מישהו והמשיכה בחייה כיום אנחנו לא מדברים ועדיף לי אבל אני בדיכאון ובודד ולפעמים יש חרדות אני לוקח לוריוואן לפעמים להירגע וגם שותה קצת אלכוהול פוחד מהתרופות כי כשניסיתי הרגשתי לא טוב בבטן יש לי חוסר תאבון וחולשה בבקרים אין חשק לצאת מהמיטה פוחד מההמשך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובד הייטק יקר

חגיתוש
    30/04/2011

היי, אני עובדת בחברת הייטק בת"א ואני יודעת שכמה חבר'ה מהעבודה הולכים לפגישה (נדמה לי פעם בשבוע) עם מטפל CBT במכון שקיים ליד. לא משנה כרגע מה סוג החרדה של כל אחד ( זה שונה מעובד לעובד) אבל אני יודעת שהם מאוד מרוצים ואף אני שוקלת ללכת לנסות שמעתי שזה גם הטיפול הפסיכולוגי הכי קצר ויעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובד הייטק יקר

חגיתוש
    30/04/2011

היי, אני עובדת בחברת הייטק בת"א ואני יודעת שכמה חבר'ה מהעבודה הולכים לפגישה (נדמה לי פעם בשבוע) עם מטפל CBT במכון שקיים ליד. לא משנה כרגע מה סוג החרדה של כל אחד ( זה שונה מעובד לעובד) אבל אני יודעת שהם מאוד מרוצים ואף אני שוקלת ללכת לנסות שמעתי שזה גם הטיפול הפסיכולוגי הכי קצר ויעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המחשבות הורגות אותי - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    30/04/2011

אלון שלום,

מחשבות טורדניות נכנסות לראש ללא שליטתנו וגורמות לנו למצוקה משמעותית. הדרך הטובה ביותר להקטין את המצוקה זה לא להילחם עם המחשבות. השליטה שלנו על כך שאנחנו יכולים להפסיק להגיב למחשבות אלו. טכניקות של שליטה במחשבות ניתן ללמוד בגישה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). זהו טיפול קצר, ממוקד ומאוד יעיל. במהלכו תוכל ללמוד מה לעשות ומה לא כדאי לעשות על מנת להתמודד עם המחשבות הטורדניות. בנוסף, ניתן גם לעזר בטיפול תרופתי (תרופות מהסוג של SSRI מאוד יעילות).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו