ציפרלקס ורטלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס ורטלין
    אורן
    06/05/2011

שלום הפסיכולוג שלי המליץ לי על תרופת הציפרלקס נגד דיכאון
    אני נוטה לקחת גם כן רטלין אבל לא באופן קבוע, בסביבות ה7-10 כדורים בחודש
    האם זה מסוכן ביחד?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס ורטלין

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אורן
    06/05/2011

כמו כן אשמח לשמוע קצת יותר על הציפרלקס
    האם זה משהו שיכול לשפר את הביטחון העצמי שלי? את הפחד מלבד?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס ורטלין - תגובה

ד''ר אלונה גוברמן
    10/05/2011

שלום. אין אינטרקציות בין תרופות אך אני מאוד ממליצה לפנות לפסיכיאטר לצורך איבחון.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס ורטלין - תגובה - תגובה

ד''ר אלונה גוברמן
    10/05/2011

ציפרלקס- תרופה יעילה ובטוחה,המיועדת לטיפול בדיכאון ובהפרעות חרדה. היא שייכת למשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ומעלה את כמות הסרוטונין במוח. בהשוואה לציטאלופראם, אסציטאלופראם פועלת במינונים נמוכים יותר, משפיעה תוך זמן קצר יותר (בין שבוע לשבועיים), ויש עדויות לכך שיש לה פחות תופעות לוואי. בהשוואה לונלאפאקסין, אסציטאלופראם נמצאה יעילה באותה המידה, אבל נסבלה טוב יותר על-ידי המטופלים. במחקר שהשווה בין אסציטאלופראם לסרטראלין נמצא כי כבר במינון נמוך (10 מ"ג) אסציטאלופראם הראתה אותה מידת יעילות כמו זו של סרטראלין. אסציטאלופראם נוחה לשימוש ונלקחת פעם ביום. תופעות לוואי אפשריות כוללות: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות בהמשך השימוש.
    לגבי ביטחון עצמי ירוד ופחדים- טיפול קוגניטיבי התנהגותי מאוד יעיל. באתר של קליניקה שלנו קיים חומר כתוב. כתובת בראש הפורום.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו