מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציטאלופארםמירי07/05/2011
אני בת 34.5 אין לידות,בחורה בריאה ,אין תרופות קבועות שאני נוטלת, מחזור יחסית סדיר עם איחור של שבועיים לפעמים, הבעיה העיקרית היא "הפרומו" שעושה לי הגוף שבו או שבועיים לפני, המחזור מאד קשה מלווה בכאבי תופת והקאות ובחילות,התופעות של קדם וסתי והווסת מחמיר עם השנים, בשנה האחרונה זה מתבטא במצבי רוח מוזרים שפתאם אני מוצאת את עצמי בסרטים ובוכה מסיבות שטויות,נפגעת מדברים עד עומק נשמתי בניגוד לתקופה הלא סמוכה למחזור, שבה לא היתי מקדישה תשומת לב ונפגעת, השקיפות של המציאות נראת לי עכורה באותה תקופה הסמוכה למחזור,תסמינים של דכאון, כשמחזור חולף אני חוזרת למצב מאוזן ואני מביטה לאחור ובהלם שמדברים שטויים נפגעתי ובכתי, דיברתי עם חברות שבטווח גיל שלי אמרו שגם להן יש כאלה תופעות וגם אמא שלי סיפרה שיש תופעות דומות,. מצב זה מפריע כי זה מסווג אלי תדמית של חולשה במקום העבודה, בצירוף סבל נפשי שכלל לא נעים שבו אינני מצליחה להשתחרר ממנו, פניתי לרופאת משפחה המליצה שאפנה לרופא נשים אולי אקח גלולות מסרתי לה שגלולות רק מחמירות את התופעות ,היא רשמה לי מרשם של ציטאלופראם ובקשה שאתיעץ עם רופא הנשים, אמרה שאקח את הכדורים באופן קבוע ואנסה לראות אם זה משפר את ההרגשה סמוך לאותה תקופה של טרום וסתי. קראתי על הכדורים האלה וגילתי שאלה כדורים פסכוטיים לדכאון וחרדה. ומפריעה לי הרגשה שאני יודעת שאני אדם נורמטיבי שפתאם זקוק לכדור ששייך כנראה לקבוצה שיש לה הפרעה כנראה פסכוטית.עולה השאלה האם הכדורים יתייגו אותי כאחת שיש לה בעיה נפשית? אני בחורה בריאה רק המחזור משבש לי את איזון, אני מרגישה שהכדורים משייכים אותי לקבוצה שלא היתי רוצה להיות בה האם מחשבות נכונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציטאלופארם - תגובה
ד''ר אלונה גוברמן10/05/2011שלום. ציפרלקס- תרופה יעילה ובטוחה, המיועדת לטיפול בדיכאון ובהפרעות חרדה, גם בתסמונת טרום נסטי עוזר (pms). היא שייכת למשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ומעלה את כמות הסרוטונין במוח. בהשוואה לציטאלופראם, אסציטאלופראם פועלת במינונים נמוכים יותר, משפיעה תוך זמן קצר יותר (בין שבוע לשבועיים), ויש עדויות לכך שיש לה פחות תופעות לוואי. אסציטאלופראם נוחה לשימוש ונלקחת פעם ביום. תופעות לוואי אפשריות כוללות: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות בהמשך השימוש. את מוזמנת גם להתייעץ עם פסיכיאטר.
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)