מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה ודיכאוןעלומת שם10/05/2011
היי.
סבלתי כשנה מדיכאון וחרדה עד כדי כך שהלכתי לבית חולים פסיכיאטרי ואני מטופלת כבר שנה בציפרלקס 20 מ"ג.
יש לציין שהכדור עזר לי מאוד ואני רואה שיפור ניכר (למרות שישנם ימים עם ירידה אך לא מרובים כלפני הכדורים).
לאחרונה אני שמה לב שכשאני נמצאת בחברת המון אנשים הגוף נכנס למצב של חום פנימי ממשי שמתפשט בכל הגוף ולאחר מכן ישנם הקאות.
רציתי לדעת מה מסמלת בדיוק התופעה המוזרה הזאת של ההקאות מרוב לחץ.?
עוד הציין שכשהייתי אצל הרופאה שלי היא אמרה לי שיכול להיות שזה מלחץ ואין כל כך הרבה מה לעשות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ודיכאון - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל13/05/2011שלום לך,
הרופאה שלך צדקה בכך שתופעה זו של הקאות אכן קשורה למצבי לחץ. אם זאת יש מה לעשות על מנת להכחיד את ההרגשה. כיוון שתופעה זו הינה פיזיולוגית ניתן לאמן את הגוף להגיב אחרת במצבים חברתיים. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) עם ביופידבק יכול מאוד לעזור בהתמודדות עם הקאות. שילוב זה של CBT וביופידבק הוכיח את עצמו מבחינה קלינית ומחקרית כטיפול יעיל מאוד שעוזר לפתח שליטה במצב בהווה וגם לטווח הארוך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה ודכאון
עלומת שם14/05/2011וחוץ מטיפול פסיכולוגי אין עוד סוג של טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)