עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    צפרלקס
    24/06/2011

שלום , אנ י בן 28 ללא בעיות בריאות.

בחצי שנה האחרונה הייתי נתון ללחצים שונים , שעות עבודה רבות ולחץ נפשי מסיבות משפחתיות.
    בכל התקופה הזאת הרגשתי מצויין לא תופעות מיוחדות

לפני כיומיים בעת נהיגה בכביש חיפה -תא - הרגשתי לא טוב, מן ירידת סוכר,חולשה וסחרחורת, עצרתי בצד , אכלתי, שתיתי ונרגעתי. אני חייב לציין כי אני מרגיש מצויין בדרך כלל ועד אותו הרגע הרגשתי מצויין

אך כל הדרך הרגשתי חלש- כשהגעתי הביתה , הרגשתי יותר טוב.

למחר בתחילת יום העבודה הרגשתי טוב ולפתע לקראת השעה 11 בבוקר שוב הרגשתי עייפות, לחץ, פיק ברכיים, חוסר ריכוז , זיעה , רעד, נימול וכו.. לקראת הערב הרגשתי יותר טוב . אך אתמול והיום (כנראה בגלל שמצב זה הלחיץ אותי) אני מרגיש ברציפות למעלה מיום שלם - דפיקות לב, זיעה, רעד, קוצר נשימה, הרגשת סחרחורה והעלפות, , חוסר תאבון וריחוף. מה עלי לשעות, איני יכול להמשיך כך - אני מפחד כי מדובר במשהו יותר רציני - או אכן התקף חרדה חמור שהצטבר בגופי לאחר לחצים של מספר שנים ???? זה נמשך כבר ארבעה ימים ברציפות ללא הפסקה או הטבה במצב שאני מרגיש חוסר פוקס, חולשה גדולה, סחרחורת , לחץ , רפיון בשרירים וכן הלאה

אני חייב לציין כי כרגע איני נתון לשום לחץ סביבתי בעבודה או בחיי האישיים
    אלא רק לחוץ מאיך שאני מרגיש כרגע- זה מה שמפחיד אותי.
    יתכן וכל הלחץ שהייתי נתון בו (עד לפני שבועיים) בעבר גרם לזה - למרות שעכשיו איני מוטרד ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• המשך

צפרלקס
    25/06/2011

זה כולל ערפול מוחי
    ואני מקבל עכשיו צפרלקס ולורוייון ביומיים האחרונים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    25/06/2011

שלום לך,

רוב הסיכויים שתחושות שאתה מתאר קשורות ללחץ. עברת תקופה לחוץה ואלה הם הריקושטים. כשאתה לחוץ מההרגשה זה מגביר עוד יותר את הלחץ והלחץ מגביר את התחושות. כך, אתה מוצא את עצמך במעגל הקסמים של הלחץ שבו קיימת השפעה מעגלית של רגשות ומחשבות והתחושות אלה על אלה.
    טיפול תרופתי עשויי לעזור. בנוסף, פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) בשילוב עם ביופידבק מסייעת מאוד. כלים שרוכשים ב CBT עוזרים להישטלת על המצב ולעצור את המעגל ההרסני.

תרגיש טוב,
    בברכה,
    ד"ר אירנה נתנאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה עובר ?

צפרלקס
    26/06/2011

תודה רבה
    אך האם זה ילווה אותי כל החיים ? החשבה של התמודדות כזאת מפחידה אותי.
    האם זה משהו זמני - שהגוף שלי תשוש ולחוץ ולאחר טיפול אוכל לחזור לחיים נורמלים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה עובר ? - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    04/07/2011

כמובן שזה לא לכל החיים. תחושות אלו אופיניות למצבי לחץ. כאשר הלחץ ירד יעלמו גם התחושות. זה עובר. הכול יסתדר!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דה פרסונלינצי

צפרלקס
    12/07/2011

האם יתכן כי אני חווה דה פרסונלינצי
    כי איני לחוץ - ומרגיש חרדה - רק חולשה -סחרור וניתוק וריחוף מסויים- כאילו אני בחלום
    קראתי שישנם אנשים שלא יצאו בהפרעה זו כל חייהם
    האם נכון או טיפול תרופתי יטפל בבעיה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר אנא ענה לשאלתי

צפרלקס
    14/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר אנא ענה לשאלתי - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    17/07/2011

שלום לך,

תופעה זו מוכרת, שכיחה למדי ואופיינית למצבי חרדה. טיפול תרופתי מצמצם ואף מעלים את התופעה. בנוסף, חשוב לציין כי ניתן ללמוד כלים להתמודדות עצמית עם המצב. לעיתים קרובות מאוד התנהגות לא נכונה ותגובות טבעיות אך לא נכונות עלולות לחזק ולקבע את התופעה. לכן, בנוסף לתרופות חשוב ללמוד כלים להתמודדות יעילה עם המצב. כלים אלו ניתן ללמוד בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT). זהו טיפול קצר, ממוקד ומאוד יעיל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו