מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה לא יודעת מה להחליטלימור03/05/2008
עשיתי שקיפות עורפית נאמר לי שהביקה יצאה תקינה אך קצת גבוהה שקיפות עורפית היא :2.4 הרופא המליץ לי לעשות בדיקת דם של שקיפות עורפית עשיתי ויצאה שיש לי אחוזים גבוהים לתסמונת דאון האים זה רק סטסטיקה?? או שהבדיקה עצמה נאמנה ... אני פוחדת לעשות מי שפיר מכיון שאני סובלת מלידת מוקדמת הריון קודם ילדתי בשבוע 31+4 ויודעת ששהשלכות למי שפיר או לידה מוקדמת צירים מוקדמים או הפלה עשיתי לפני שבוע תפר צווארי למנוע ירידת מים מחכה לתשובה במהרה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
פרופ` ישראל מייזנר03/05/2008אין ברירה ולהערכתי רק בדיקת מי שפיר תעזור לצאת מן הלחץ. הבדיקה אמינה ב100% ותשלול אפשרות לעובר פגוע כרומוזומלית. הרי לא יעלה על הדעת שתבצעי שמירת הריון קפדנית ותתעלמי מחשד למום כרומוזמלי בעובר. לא לשם כך את מבצעת בדיקות ותפר צוארי וכד'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף- הריון!!!נופר02/05/2008
שלום! שאלה דחופה ביותר
אני חיילת ואני בהריון. אני נורא רוצה להביא את הילד, גם מהסיבה שבעבר עשיתי הפלה ועכשיו יש סיכון יותר גבוה בהפלה נוספת. הבעיה היא שאני לא יודעת מי האבא. יש לי פחות או יותר תאריכים שבהם הייתי ביחסים עם כל אחד. הרבה אמרו לי שאין אפשרות לדעת רק לאחר הלידה. אבל אני חייבת לדעת מי האבא וכך להחליט אם להשאיר או להפיל. דיברתי בטלפון עם רופא מומחה שאמר לי שהוא כן יכול להגיד לי אם אני אתן לו 2 תוצאות אולטסאונד. (אני בשבוע חמישי\ שישי). בבקשה האם יש איזשהי דרך בעולם לדעת בשלב הזה של ההריון מי האבא. זאת התקווה האחרונה שלי, אני מכונה לעשות הכל! זה נורא נורא חשוב אני ממש מיואשת. תודה נופר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנופר
פרופ` ישראל מייזנר03/05/2008להערכתי, לא תוכלי לדעת בודאות מי האב. גם בדיקות אולטראסאונד עוקבות אינן מבטיחות כי לבדיקת האולטראסאונד יש טעויות בגיל ההריון של בין 3-5 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
נופר04/05/2008בין בני הזוג היה מרווח של שבוע.. זה לא נותן סיכוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנופר
עינת06/05/2008אני מצטערת אם אני דוחפת את האף.
אבל איך בסוף הסתדרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעינת
נופר06/05/2008לצערי לא הסתדרתי עוד... עדיין מחפשת עזרה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקרה דומה
עינת07/05/2008שאלתי מכיוון שלחברה שלי היה בדיוק את אותו מקרה. הרופא בדק לפי האולטרסאונד המוקדם ביותר כי הוא הכי מדויק ולפי זה חושב השבועות. ז"א אם הUS הראשון שבוצע היה מתאים ל6 שבועות אז תחשבי את זה + - 3 ימים וככה תדעי.
אני מאוד מקווה בשבילך שהכל יהיה בסדר .
תגידי לי איך הסתדרת בסוף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה,תשובה
נופר08/05/2008ומה חברה שלך עשתה בסוף? ילדה? החישוב של האולטרסאונד היה בסוף נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנופר
לולי08/05/2008היא עדיין לא ילדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלירון
נופר08/05/2008והיא יודעת מי האבא? מה היא עושה? היא מתחתנת עם האבא? אולי היא תוכל לעזור לי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לולי09/05/2008היא הלכה לפי תאריך אולטרסאונד המוקדם ביותר וככה היא חישבה פחות או יותר עם מי היא היתה באותו זמן.
לא הלכת לרופאים שיתנו לך תשובה קצת יותר מדויקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
נופר10/05/2008הלכתי לרופא אחד שאמר לי תאריך וככה לפי התאריך אני יכולה לדעת מי האבא. אבל השאלה אם אני יכולה להסתמך על זה? עדיין יש לי ספק ואני רוצה ללכת לעוד רופא כדי לאמת ולהסיר את הספק אבל כולם מבקשים לפגישה בין 700 ל 800 שקל... זה קצת בעייתי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוץ מ...
ליאן10/05/2008בדיקת DNA אין 100 אחוז, במיוחד אם מדובר בסקס עם שני גברים תוך שבוע! מה שכן באמת חשוב שעכשיו יעשו לך אולטרסאונד ויוודאו לך גיל הריון- זה יחסית הבדיקה הכי אמינה כרגע!!!
מסכנה... בטח את עוברת גיהנום למה שלא תדברי עם משקית ת"ש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
נופר11/05/2008אני באמת עוברת גיהנום... בחיים שלי לא סבלתי ככה אני כבר 3 שבועות לא עוצמת עין בלילה..
משקית ת"ש לא תעזור אני מחר בעזרת השם כבר יוצאת מהצבא אני גם לא רוצה שבצבא ידעו את הסיבה.. הרופא אמר לי שכרגע אי אפשר לדעת את הגיל המדוייק זה עוד מוקדם.. הבעיה היא שכל רופא אומר משהו אחר.. יש כאלה שאומרים שאי אפשר לדעת בכלל גם לא לפי בדיקות אולטרסאונד.. אולי בשלב מאוחר יותר. ויש כאלה שאומרים שכן אפשר לדעת אפילו עכשיו רק שהם מבקשים לבדיקה 800 שקל ואין לי. הייתי אצל אחד ב300 שקל שעשה לי גם בדיקה ולפי הבדיקה שלו ובדיקה שהבאתי מהרופא בצבא אמר לי מי האבא.. ואמר לי שזה 99% (שזה האבא שאני אמורה להתחתן איתו) שזה עשה אותי מאושרת. אבל מפחיד אותי להסתמך על זה.. אני לא יודעת מה לעשות!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנופר
לולי11/05/2008אין לך ברירה עדיף שתשלמי 800 שקל , תחלקי לתשלומים או משהו העיקר שתדעי בודאות מי האבא
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מאוחרתדנה02/05/2008
פרופסור מייזנר שלום רב,
אני בת 31.5 בשבוע 23+6
בעת סקירת מערכות מאוחרת נמצא:
צוואר סגור באורך 45 מ"מ
בבטן תחתונה נמוכה נצפתה לולאת מעי עם דפנות אקוגניים ברוחב עד 6 מ"מ
נצפה רקטום תקין
יש לציין כי במהלך ההריון ביצעתי סקירת מערכות ראשונה, שיצאה תקינה ללא הערות
שקיפות עורפית: סיכון מחושב עפ"י גיל + NT: 1:4382
בדיקת סינון מוקדם: ע"פי גיל,בדיקות ביוכימיות,שץעורפית: 1:17000
טריזומיה 18: קטן מ- 1:300
לא ביצעתי דיקור מי שפיר, החלטה שאני מצטערת עליה מאוד!!!
נשלחתי לשלילת CMV (בתחילת ההריון נשלל)
בדיקת CF (לבירור מוטציות נוספות)
ומעקב בעוד 3 שבועו,
בכוונתי לבצע בדיקת פיש במהלך שבוע 30
אם כל הבדיקות יצאו תקינות אוכל להיות רגועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
פרופ` ישראל מייזנר03/05/2008בצעת למעשה ותבצעי את כל הבדיקות הראויות במקרה כפי שתיארת. בהנחה שהכל תקין, רוב הסיכויים שהעובר יהיה בריא. אין 100% ברפואה, אך הבדיקות תקרבנה אותך לשם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי ב- OFDמאיה02/05/2008
בשבוע 34 OFD היה מתאים לשבוע 33+5
בשבוע 36 OFD היה מתאים לשבוע 38+5
האם יש בסטיה זו כדי להעיד על משהו לא תקין?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיה
פרופ` ישראל מייזנר03/05/2008ה OFD הוא אחד ממדדי הגולגולת העוברית, הנמדד מלפנים לאחור. אין לו חשיבות לגבי גודל הראש כמדד עצמאי, אלא הוא חלק מהמדדים לבדיקת היקף ראש העובר, שהוא הפרמטר החשוב לגיל ההריון. בנוכחות היקף ראש תקין (HC) אין משמעות לOFD גם אם הוא גדול ומחוץ לנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מאיה03/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית שתן מוגדלת הרחבה של אגן כליאורית01/05/2008
שלום רב,
אני בשבוע 15+3 והייתי בסקירת מערכות מוקדמת. (מדובר בזכר)
הרופא אמר שראה שלפוחית שתן מוגדלת ולטענתו העובר לא רוקן אותה לכל אורך הבדיקה (כ-20 דקות).
בנוסף, הוא אמר שאגן הכליה הימני הוא 2.6 מ"מ והשמאלי 2.5 מ"מ וכתב שהתמונה יכולה להתאים לPUV
ראשית- מה זה PUV ומה המשמעות של המחלה הזאת, והאם ניתן לטפל בה?
וכל כמה זמן העובר אמור לרוקן את שלפוחית השתן והאם ההרחבה של אגן הכליה נובעת מאי התרוקנות השלפוחית?
תודה,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
פרופ` ישראל מייזנר03/05/2008PUV הינה תסמונת בה המסתמים הקיימים בשופכה בעובר זכר, סגורים ואינם מאפשרים לשתן העוברי לצאת מהשלפוחית. עם התקדמות ההריון, הדבר מביא למיעוט מי שפיר והרחבה ניכרת של דרכי השתן. טיפול תוך רחמי במצב קיים תוך החדרת נקז לשלפוחית השתן של העובר וניקוז שתן דרכה מהשלפוחית לחלל מי השפיר ויצירת אמבט מי שפיר במעקף של השתנת העובר. הפרוצדורה היא פולשנית ואינה נקייה מסיבוכים, כולל בעיות כליתיות בילוד לאחר הלידה. מעקב אחר הממצאים חשוב באינטרוולים דו שבועיים, ולפי חומרת או קולת הממצאים יש לקבל החלטות לגבי גורל ההריון. יש לציין כי חסר של מי שפיר עלול להיות פאטאלי לעובר שכן ריאותיו לא מתפתחות בהעדר מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הריוןמיטל01/05/2008
עברתי לפני חודש הפסקת הריון בגלל מום בפנים של העוברית (אוזניים במיקום נמוך במיוחד וסנטר לא שלם) דבר שהתגלה רק בסקירה המורחבת בשבוע 22. השאלה שלי האם היה ניתן לגלות את המום בשלב יותר מוקדם? לציין כי בסקירה המוקדמת ובשקיפות הכל יצא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל
פרופ` ישראל מייזנר03/05/2008אם מדובר בתסמונת מסוג Treacher Collins syndrome, ניתן לעיתים לזהותה בשלב מוקדם. אם הממצאים כה בולטים, ברוב המקרים יש אפשרות לחשוד בהם גם בסקירה המוקדמת. עדיין יש מקרים, בהם למרות מום קשה בעובר, קשה לזהותו בסקירה המוקדמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבהלולי01/05/2008
שוב שלום
נמצא הרחבה אסימטרית של חדרי המוח
הייתי במעקב מס' פעמים ובצעתי גם MRI שהראה שישי עדיין אסימטריה והרחבה, חדר ימני 11 מ"מ והשמאלי 7.7 מ"מ
צוין בבדיקה שהודמו ארובות עיניים עדשות שפתיים ונחיריים
הודגמו תנועות בלעיה הלשון בתוך הפה ולא מזהים הגדלה של איברי הבטן והלב.
האם על סמך ממצאים אלו יש פחות מקום לדאגה? ז"א אם הלשון בתוך הפה זה נראה שבכל בסדר עם העובר למרות ההרחבה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללירון
פרופ` ישראל מייזנר03/05/2008לא מוכר לי קשר בין אסימטריה של חדרי המוח הצדדיים ולשון העובר. אסימטריה בממדים שאת מתארת, הינה ממצא יחסית די שכיח. ברוב המכריע של המקרים, זהו וריאנט של הנורמה. העדר ממצא חריג נוסף בעובר גם הוא גורם מעודד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקללולי01/05/2008
שלום
אני בשבוע 35
BPD מתאים ל37 - 91 מ"מ
HC מתאים ל38.5 -342 מ"מ
AC מתאים ל36.6 - 328 מ"מ
יחס AC/HC 1.04
FL מתאים ל35
גיל הריון עי" US 37.3
משקל ילוד 3022.6
האם יש סיכוי ללידה רגילה?
מזה אומר כאשר המדדים של הראש גדולים זה אמור להדאיג אותי?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל + העמסת סוכר
לולי01/05/2008יש לציין שבשבוע 24 בצעתי העמסת סוכר 50 גרם והתוצאה היתה 96.
האם זה גבוה ולכן משקל העובר בשבוע 35 הוא 3022.6?
והאם יש צורך לבצע העמסת סוכר של 100 גרם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללירון
פרופ` ישראל מייזנר03/05/2008סה"כ המדדים בטווח הנורמה גם אם חלקם גדול מגיל ההריון הצפוי. בשלהי ההריון, מדידת הראש אינה אופטימלית. מדידת ראש גדולה מהצפוי עדיין אינה מנבאת לידה בניתוח קיסרי. יש להמתין בין 10-14 יום ואז לבצע הערכה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל ופענוח אולטראסאונדשרית30/04/2008
שלום, אשמח לעזרה בפיענוח
שבוע 34+4.
BPD-8.85 מתאים לשבוע 35+5
OFD -11.51 - OUT OF RANGE
HC-32.11 מתאים לשבוע 36+2
AC- 29.76 מתאים ל 33+5
FL-6.63 מתאים לשבוע 34+1
הפערים בתוצאות ממש גדולים. הערכת המשקל היא 2398
אשמח לדעת מה זה OUT OF RANGE (גדול מ 95%)
והאם נראה תקין
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרית
פרופ` ישראל מייזנר30/04/2008המדדים של עוברך, סה"כ תקינים. אמנם היקף הראש מעט גדול, אך זה בגדר הנורמה. לגבי הOFD הכוונה במחוץ לתחום היא שאין בטבלה ערך כזה כי ראש העובר כנראה מעט מאורך. אם מבנה המח תקין, אין לזאת כל משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה ושוב תודה
שרית01/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין העוברסיוון30/04/2008
אני בשבוע 16 עשיתי אולטרסאונד על מנת לראות שהכל תקין ובנוסף לדעת את מין העובר. (לא עשיתי סקירה מוקדמת)
הרופאה שבדקה אותי אמרה שיתכן וזו בת אבל היא לא ממש בטוחה כוון שהמכשיר שלה לא טוב. האם בכל זאת היא צודקת?
אם זה היה בן היו רואים בוודאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיוון
פרופ` ישראל מייזנר30/04/2008בשבוע 16 להריון, הצפייה במין העובר ברורה וודאית. אין לי תשובה טובה יותר לגבי ההריון שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל - שבוע 33רונית29/04/2008
תוצאות
AC 271.9 ( מתאים לשבוע 31+2)
BPD 83.2
OFD 103.8
HC 299.5
FEMUR 63.4
ממוצע גיל ההריון על פי HCו-FL:
32W6D
הערכת משקל לפי hadlock1
1901 גר'
לפי hadlock4 :
1920 גר
נאמר לי שהיקף בטן הינו בטווח הנמוך של הנורמה.
נאמר לי כי זרימות תקינות בחבל הטבור 3.4S/D
אודה לתגובתך בקשר להיקף הבטן, מה המשמעות (חוץ ממעקב)
האם תזונת האם קשורה?
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
פרופ` ישראל מייזנר29/04/2008היקף הבטן אמנם קטן מהצפוי, ומצוי בטווח הנורמה התחתון. יש לעקוב באמצעות אולטראסאונד אחר הגדילה באינטרוולים של שבועיים. אם ההאטה בגדילה מחמירה, יש לפנות לייעוץ בבי"ח ביחידה להריונות בסיכון גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברישני29/04/2008
שלום,
ביצעתי בדיקת שקיפות עורפית וב"ה יצאו תוצאות תקינות.
האם חובה לבצע בדיקת חלבון עוברי?
יש קשר בין השניים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
פרופ` ישראל מייזנר29/04/2008רצוי לבצע גם בדיקת חלבון עוברי שכן נבדקים בה הורמונים נוספים היכולים להצביע על בעיות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב גדילהחני28/04/2008
שבוע 22 +6
BPD 53 מתאים לשבוע 22.2
hc 200 מתאים לשבוע 22.1
AC 172 מתאים לשבוע 22.1
FL 22 מתאים לשבוע 22.1
שבוע 26+6
BPD 64 מתאים לשבוע 26
היקף ראש 229 מתאים לשבוע 25
היקף בטן 200 מתאים ל24+5
femor 47 מתאים ל 26
יחס ראש גוף/1.1
הערכת משקל 800 גרם. משקל באחוזון 14
האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחני
פרופ` ישראל מייזנר29/04/2008על פניו קיימת האטה בגדילת הבטן והראש. הפער קטן, ומחייב מעקב לשלילת גדילתו. יש מקום לביקורות גדילה ולבדיקת עקומת הגדילה עלידי רופא מומחה במעקב שכזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סקירה 2 היא וגינלית או בטנית?איריס28/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ללימורי
פרופ` ישראל מייזנר29/04/2008בד"כ בטנית. בתנאים מסוימים, יתכן ותידרש גם בדיקה וגינלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית גבוליתנורית27/04/2008
שלום רב,
אני בת 28 ולפי בדיקת שקיפות עורפית שביצעתי בשבוע 11+6 התקבלה תוצאה של 1:49 (עובי הנוזל 3-3.3 מ"מ, ולא נמצא עצם האף) ולאחר יעוץ גנטי הומלץ לבצע סיסי שיליה.
עד כמה המצב גרוע?האם קיימת אפשרות שהאובר בריא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנורית
פרופ` ישראל מייזנר29/04/2008קודם כל, יש בהחלט סיכוי שהעובר בריא.
קשת הממצאים מעלה חשד גבוה לבעיה כרומוזומלית בעובר, ובדיקת סיסי השיליה תענה עליה בודאות.
בלי קשר לסיסי השיליה ובהנחה שהתשובה לבדיקה תקינה, יש לבצע סקירת מערכות מדודקת לעובר לשלילת מומים, וכן לבדוק היטב את לב העובר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' ישראל מייזנר
נורית01/05/2008שלום רב,
ראשית תודה על תשובתך המהירה,
האם ניתן להגיע אליך לבדיקת סקירת מערכות מוקדמת? אם לא האם אתה ממליץ על רופא אחר (את בדיקת השקיפות עורפית עשיתי אצל דר' תדמור בי-ם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקירה
פרופ' מייזנר03/05/2008התשובה חיובית. טלפון המרפאה בדפי זהב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)