מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גודל עובראלין11/04/2008
שלום.
אני בשבוע 8 פלוס 1 ורציתי לדעת באיזה גודל העובר שלי והאים בשבוע 12 אפשר כבר לדעת את מין העובר והאים יש דרך לזהות מבלי לשאול את מבצע האולטרה סאונד
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהיה שמחה לקבל תשובה
אלין16/04/2008
אולי בעינכם השאלה שלי לא חשובה אבל אהיה שמחה לקבל תשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שני16/04/20081. גודל של 8-11 מ"מ (בגושל של שעועית).
2. אפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיטה או לא?איריס10/04/2008
אני בהריון שני בשבוע 16+3.
האם זה יכול להיות שבשלב הזה הרגשתי את העובר, אני יכולה להישבע שהרגשתי בעיטה די חזקה, משהו שממש נבהלתי ממנו ולא היה צפוי.
בהריון הראשון הרגשתי את העובר בשבוע 20, האם יכול להיות שכעת בשבוע 16+3 מה שהרגשתי היה העובר???
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימורי
פרופ` ישראל מייזנר14/04/2008בהחלט יתכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צביעת שיער בהריוןמיטל09/04/2008
אני בשבוע 34, האם מותר לצבוע השיער במספירה?
לתגובה, אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
פרופ` ישראל מייזנר14/04/2008בודאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהשיר09/04/2008
אני אמורה לעבור בשבוע 23 שני בדיקות אולטראסאונד,אחת של סקירת מערכות מאוחרת והשנייה אקו לב עובר בהפרש של יומיים אחת מהשנייה,האם זה מסוכן לעובר ואני אצטרך לדחות אחת מהן?
בתודה,מצפה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיר
פרופ` ישראל מייזנר14/04/2008אין כל סכנה בביצוע הבדיקות זו אחר זו. באולטראסאונד אין קרינה, והבדיקות בטוחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסימטריה של חדרי המחישראל08/04/2008
בסקירה ממקודת עמוד שדרה ומח בשבוע 23 נמצאה אסימטריה 8 ו-5 בין חדרי המח
בשבוע 27 נמצאה אסימטריה 10 ו-6
בבדיקת MRI עוברי בשבוע 31 נמצאה אסימטריה 12 ו-8 (הרופאה שנתנה לנו את התוצאות אמרה כי תוצאות הMRI לעיתים מוגזמות)
מה משמעות כלל הנתונים הנ"ל? האם יש לבצע מעקב נוסף?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לישראל
פרופ` ישראל מייזנר14/04/2008אסימטריה של חדרי המוח הינה ממצא מוכר. אם הרוחב של החדר הגדול לא עלה על 10 מ"מ, בד"כ אין חשש לבעיה בילוד, והמוח תקין. ה MRI נערך על מנת לשלול ממצאים במרקם המוח שאינם נצפים באולטראסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש גדול מאוד של עוברשרון08/04/2008
שלום וברכה, אני בתחילת שבוע 35, היום הייתי באולטרא סאונד וגודל ראש העובר הוא 100 מ"מ - מתאים לשבוע 42!! מה המשמעויות?? האם נורמאלי?? מה עושים??????
קצת היסטוריה: בתחילת שבוע 30 - גודל הראש היה 88 מ"מ - גם מאוד גדול ואז הרופאיםכבר קצת נלחצו - עשיתי בדיקה מקיפה ואין נוזל במוח.
גם עד שבוע 30 כל הזמן הראש היה קצת גדול - רק שעכשיו הוא ענק וזה מאוד מפחיד אותי.
תודה מראש (גדול)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
פרופ` ישראל מייזנר14/04/2008ראש גדול של העובר אינו בהכרח ממצא פתולוגי. יש לוודא שהיקף הראש תואם לגיל ההריון (100 מ"מ מתכוון רק לקוטר אחד של הראש ולא להיקפו). אם האנטומיה המוחית תקינה - לא צריך להבהל. בחשד לראש גדול מהרגיל עם אפשרות להפרעה בלידה - תמיד ניתן לבצע ניתוח קיסרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שקיפות וסקירהליאן07/04/2008
שלום לפני שלושה שבועות עשיתי שקיפות ואתמול סקירה ויש לי שאלות ביחס לכך?
הריון תאומים לאחר יפרה, הריון ראשון ואני בת 27.
אצל העובר שיצא שקיפות גבוהה יחסית 2.2 ולפי גיל ושקיפות 1:1500 בסקירה יצא הכל בגדר הנורמה , הרופא בדק את קפל העור הצווארי ואמר שהוא נמוך ותקין לחלוטין! כמו כן נמדדה עצם ירח וגשר אף!!!, אצל העובר השני שהשקיפות שלו 1.9 והסיכוי לפי גלי ושקיפות 4000, בסקירה אצלו התגלה RPUV= RIGH PERSISTENT UMBILICAL VEIN.אך שאר המצאים תקינים!!! הרופא אמר שלא מדובר במום שכן אין לדבר משמעות לאחר הלידה! הוא המליץ לי לחזור ליעוץ גנטי רק כדי לבדוק האם זה משנה את הסיכוי בשקיפות! אך לפי דבריו לפי נתוני השקיפות הסקירה וגילי ( 27) הוא אינו רואה סיבה לבצוע מי שפיר, האם זה דבר שכיח לראות שנסתם הוריד הימני ולא השמאלי?
מה דעתך בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
ליאן10/04/2008ניראה שלא יודעים בוודאות מי מהעוברים זה מי, כלומר עשיתי שקיפות לשניהם ואחי כמה שבועות שקיפות לשניהם, איך יכולים לדעת איזה תוצאה של השקיפות יצאה למי? עכשיו אחרי הסקירה אני יודעת להבדיל בגלל העורק הטבורי אבל אני לא יודעת למי לשייך את התוצאה של השקיפות שנעשתה שבועות לפני?
האם המנחים יכולים להעיד או שמה הם זזים כל הזמן?
האם גודלם? בשקיפות אחד היה גדול מהשני ביומיים לערך, האם הפער יכול להישמר?אני אשמח אם תענו לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים?
ורד קלנר15/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטל
פרופ` ישראל מייזנר15/04/2008בד"כ יש לציין את מיקום כל עובר על מנת לדעת איפה כל אחד נמצא. מיקום שקי ההריון אינו משתנה. העוברים בתוך השקים יכולים לשנות תנוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטל
פרופ` ישראל מייזנר15/04/2008בנחלט יתכן שהוריד יכול להיות משמאל והדבר בד"כ אינו מלווה בבעיות כלשהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנטונת
ליאן16/04/2008ממספרים עוברים לפי הסדר שלהם, כלומר עובר מספר אחד זה שיותר קרוב לנרתיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטל
פרופ' משה בן עמי22/04/2008זה לא שכיח אך אם הסקירה ובדיקת לב העובר תקינה אין צורך בברור נוסף
פרופ` ישראל מייזנר29/04/2008PRUV מתייחס לוריד טבורי הנמצא מימין וכיס המרה אמצעית לו. הממצא בדר"כ ללא בעיות, אם כי קיימים מספר דיווחים על בעיות כרומוזומליות ואחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל-שבוע 32.0מיטל06/04/2008
BPD 82 מ"מ מתאים לשבוע 33.2
HEAD CIR 303 מ"מ מתאים לשבוע 33.5
AB CIR 257 מ"מ מתאים לשבוע 30.0
יחס HC/AC 1.17
FEMUR LEN 60 מ"מ מתאים לשבוע 31.1
גיל הריון 33.5
משקל ילוד US 1650
האם תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
פרופ` ישראל מייזנר06/04/2008הערכת המשקל, נכנסת בטווח התקין לגיל ההריון, אם כי בחלקו התחתון. המדידות של עצם הירך והיקף הבטן, מחייבות מעקב אחר גדילת העובר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא ענו לייוי06/04/2008
האם יש מצבים בהם בדיקת הדם לא מזהה בהתחלה את ההריון
ואחרי זה הבטה עולה קצת ואז יש זיהוי?
אני בדר"כ מקבלת בין היום ה-29-32
היום היום ה36 ולא קיבלתי
עשיתי בדיקת דם ותוצאה שלילית.(תחושות קשות מאוד...)
אמרו לי לעשות שוב עוד שבוע...החום שלי 37
יש מצבים שבהם בכ"ז ייתכן הריון???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוי
פרופ` ישראל מייזנר06/04/2008לשאלה הראשונה התשובה חיובית. יתכן ומדובר בהריון צעיר מאד, ויש לעקוב עם בדיקת דם ובהמשך עם אולטראסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרה סאונד קרסולב.ג.06/04/2008
האם ניתן לעבור אולטרה סאונד בקרסול בתחילת שבוע 6 בהריון? האם יש סיכונים כלשהם? הבדיקה איננה דחופה ונקבעה לפני ידיעת ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרסול
פרופ` ישראל מייזנר07/04/2008אינני יודע מהו אולטראסאונד של קרסול. האם הכוונה לפיסיוטרפיה עם אולטראסאונד? אם כן, יש לבדוק את רמות גלי הקול במכשיר עם הפיסיוטרפיסט/ית לגבי נזק. לי לא ידוע על נזק כלשהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חייבים להיות סימני הריון?יוי06/04/2008
איני חשה בחילות או כל התופעות האחרות האם זה לא מדאיג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוי
פרופ` ישראל מייזנר07/04/2008לא לכל אחת יש סימני הריון קלאסים. לפעמים הם מופיעים מאוחר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בכליה שמאל ואגן כליה כפול בימידוד04/04/2008
אישתי בהריון בשבוע 17 בסקירת מערכות מוקדמת נתגלה חוסר בכליה שמאל ואגן כליה מורחב או כפול בימין. בשתי בדיקות נוספות בהפרש של שבוע מאחת לשנייה נתקבלה אותה אבחנה ואם הערכה שכנראה מדובר במערכת מאספת כפולה (בימין). אני יודע שאנו בבעיה חמורה שאלתי מה הנסיון לגבי עתידם של עוברים כאלו לאחר לידתם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוד
פרופ` ישראל מייזנר06/04/2008שאלה זו יש להפנות ליעוץ נפרולוגי של ילדים.
בעקרון - ניתן לחיות חיים מצוינים גם עם כליה אחת שעושה קומפנסציה לחסר כליה אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמת ותבחין משולשנועם03/04/2008
שלום
יש לי שתי שאלות
1. בסקירה המוקדמת התגלו 2 מוקדים אקוגניים בלב העובר, עד כמה הגילוי מטריד?
עלי לציין שפרט לכך הכל היה תקין, כולל השקיפות העורפית וה PAPA-A שנתנו סיכון של 1:20000
2. עלי לגשת לעשות בדיקת תבחין משולש, קראתי שיש גם אפשרות לעשות תבחין מרובע כולל INHIBIN. מה החשיבות של התוספת הרביעית והאם היא מומלצת. כמו כן- תוך כמה זמן מתקבלות תוצאות הבדיקות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועם
פרופ` ישראל מייזנר06/04/2008שני מוקדדים אקוגנים אינם מום לב ואינם סיבה לחשש עתידי. לפי הספרות, מוקדים אלו עלולים להיות קשורים עם סיכון יתר לתסמונת דאון. יש מקום ליעוץ גנטי לשקילת הצורך בדיקור מ י שפיר.לגבי האינהיבין, מבלי להכנס לפרטי פרטים - מטרת הבדיקה היא להוריד את הסיכוי לתסמונת דאון. הבדיקה מוסיפה עוד מספר אחוזים ליכולת זיהוי התסמונת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליה פונדליתשירה03/04/2008
שלום. עשיתי השבוע בדיקת שקיפות עורפית ונכתב לי בתוצאות שמיקום השליה:פונדלית. רציתי רק לשאול מה זאת אומרת.... תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
פרופ` ישראל מייזנר06/04/2008שיליה פונדלית הינה שיליה הממוקמת בקרקעית הרחם, רחוק מן הפתח. מיקום מצוין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!!!!!!זוהר03/04/2008
שלום דוקטור,
יש לי שאלה אני ב18.03 עברה גרידה בשבוע 7 כי היה רק שק הריון ללא עובר כי העובר נספג.
האם אני יכולה להתחיל לנסות שוב להיכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזוהר
פרופ` ישראל מייזנר06/04/2008רצוי לחכות מחזור וסת אחד ואח"כ להרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)