מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל הריוןל.04/03/2008
בוקר טוב פרופ'
הבנתי שכדי לוודא את גיל ההריון המדויק כאשר לא יודעים את תאריך המחזור האחרון הולכים עפ"י בדיקת US הראשונה שמבצעים , שאלתי היא האם בעצם בשבועות הראשונים של ההריון אצל כל העוברים אצל כל הנשים כולם באותו אורך , או שיתכן וגם בשבועות הראשונים לכל עובר או שקי הריון יש גדלים שונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הריון
פרופ' משה בן עמי04/03/2008עד שבוע 8 הפערים יכולים להיות +- 3 ימים, שבועות 8-12 הפערים +- 5 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף בטן קטן - הערכת משקל - עזרה!!מודאגת04/03/2008
עברתי היום (שבוע 32+6) הערכת משקל .
התוצאות כדלקמן:
היקף ראש 300 (מתאים לשבוע 33+3)
הקף בטן 263 (מתאים לשבוע 30+4)
BPD מתאים לשבוע 33+2 (85 מ"מ)
FEMUR מתאים לשבוע 33+4 (65 מ"מ)
שליה קדמית, בשלות 2
כמות מי שפיר - רגילה
הערכת משקל 1.867
שאלתי - היקף הבטן קטן בלמעלה משבועיים, מה הסיבות האפשריות?
כל שאר הבדיקות הקודמות יצאו בסדר גמור.
אודה לעזרת מי שיודע
מאוד בלחץ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל
פרופ' משה בן עמי04/03/2008הפערים בין הראש לבטן גדולים מהנורמה למרות כל מדד בניפרד הינו בתחום הנורמה. היקף בטן גבולי תחתון. יש מספר סיבות אפשריות למצב זה והשכיחה ביותר הינה האטה בגדילה של העובר מסיבה שיליתית.
ממליץ:1. לפנות לרופא נשים מטפל עם כל בדיקות האולטרסאונד שעשית עד כה כדי שיוכל להעריך את קצב הגדילה. בהחלט ייתכן שאין כלל בעיה.
2.לחזור על מדידות בעוד שבועיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש בסקירה מורחבתריקי03/03/2008
שלום,
עשיתי סקירת מערכות בשבוע 22+2
התוצאות הן :
מדידות :
BPD - מתאים ל 20+6 - 47.4
OFD - 70.8
HC - 187.5 מתאים ל 21+1 קטן ב8 ימים.
AC - 165.5 מתאים ל 21+4
FEMUR - 38.6 מתאים ל 22+3
יחסים/ משקלים :
HC/AC - 1.13
AC/FEMUR - 4.29
BPD/FEMOR - 1.23
HC/BPD - 3.96
FL/HC - 0.21
המשקל הוא 468 גר' לפי HADLOCK1 ולפי HADLOCK4 המשקל 447 גר'.
1. האם היקף הראש קטן מידי?
2. לפי הגרף כל התוצאות נראות לי נמוכות (עובר קטן) - האם נכון?
לא עשיתי את הסקירה המוקדמת, אבל באולטרסאונד רגיל גודל העובר התאים לגיל ההריון.
מכיוון שלקחתי תרופה לדחיית הביוץ (אסטרופם) וביצעתי מעקב זקיקים אני יודעת שהביוץ היה בסביבות יום 18-19.
3. האם יכול להיות שראש קטן בעקבות הביוץ המאוחר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראש קטן?
פרופ' משה בן עמי04/03/2008אם אתיודעת בודאות שהביוץ שלך היה ביום 19 אז את היום בשבוע 21+4 ואז כל המדדים תקינים.
ממליץ מעקב גדילה בעוד שבועיים ולפנות עם תוצאות כל הבדיקות לרופא נשים מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי קל של מי שפיר וקיבה קטנהלילך03/03/2008
בסקירה שביצעתי בשבוע 20 נצפתה קיבה קטנה ש"התמלאה מעט בזמן הבדיקה" עם ריבוי יחסי מי שפיר AFI20. שאלתי היא על אלו מומים זה יכול להצביע, אם בכלל והאיזה בדיקות נוספות עשויות להבהיר את התמונה? האם זה מעלה את הסיכון לתסמונת דאון? אם ישנו מום בושט, האם ניתן לטפל בו לאחר הלידה? האם נהוג לעשות הפסקת הריון בגלל מום כזה? תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבה קטנה
פרופ' משה בן עמי04/03/2008שילוב של ריבוי מי שפיר וקיבה קטנה יכול להצביע על בעיה בושט או בבליעה. 20 ס"מ לא מוגדר כריבוי ויש לחזור על הבדיקה תוך מס' ימים כדי לראות שוב את הקיבה. נפח הקיבה משתנה בתדירות גבוהה ולעיתים קרובות אפילו תוך כדי סקירה הקיבה "הקטנה"מתמלאת.
בשלב זה רק לחזור על הבדיקה ורק אם ב 3 בדיקות בהפרשי זמן של מס' ימים הקיבה נראית קטנה אז יש לחשוד בבעיה. במיקרים כאלה של חשד לבעיה בושט יש מקום לשקול ביצוע דיקור מי שפיר.
כיון שהמיקרים האלה שכיחים ורובם המכריע מתברר כתקינים אין סיבה לפאניקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כל כך מודה לך..
לילך04/03/2008השאלה היא מה הקשר לדיקור מי שפיר? האם זה עלול להיות קשור לבעיה כרומוזומלית?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטל02/03/2008
שלום
רציתי לשאול באיזה שבוע הכי מומלץ לבצע דיקור מי שפיר? ומה הסיבה?
מהו אחוז הסיכון בתאומים?
כפי שקראתי הסיכון הגדול ביותר הוא זיהום, מדוע לא נותנים אנטיביוטיקה מניעתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
טל02/03/2008האם דיקור נותן תשובה רק למומים כרומזנליים תורשתיים או גם למומים התפתחותיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה איתי? דילגתם על השאלה שלי
טל05/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אין לי תשובה זאת תשובה
טל09/03/2008למה מתעלמים ממני? גם אין לי תשובה זאת תשובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתלימור01/03/2008
שלום
כאמור אני בשבוע 35 + 1 המשקל היה 1920 אחוזון 10
כאשר בשבוע 33 היא 1648
ביצעתי בדיקת זרימות - תקין
מי שפיר + cgh - תקין
וירוסים - תקין
3 סקירות תקינות
איסוף שתן - תקין
לחץ דם - תקין
יש רק חומצה אורית קצת גבוהה 6.09
השאלה?
מה יכולה להיות הסיבה לירידה באחוזונים?
ומה עושים עכשיו ?
בברכה לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שלא נענתה
לימור05/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור לפני סקירת מערכותלילך01/03/2008
שלום רב,
אני בשבוע 20, לא ביצעתי סקירת מערכות מוקדמת ומאוחרת נקבעה לי בשבוע 21+4. בדיקת החלבון העוברי שלי הניבה תוצאה משוקללת גבולית ולכן אני שוקלת ברצינות לעבור דיקור מי שפיר. האם זה משמעותי אם טרם ביצעתי סקירת מערכות? לא עדיף לחכות עד אז? מודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור
פרופ' משה בן עמי04/03/2008לא מומלץ לדחות את הדיקור הרבה מעבר לשבוע 20. ממליץ לבצע כעת את הסקירה ולהחליט בהתאם לתוצאות בשיקלול עם "החלבון העוברי" אם לבצע דיקור.
במידה ולא ניתן להקדים את הסקירה והחלטת לבצע דיקור אז כדאי כבר לבצעו ולא לדחות לשבוע 22.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד ביתיטל29/02/2008
שלום,
אני בהריון עם תאומים שבוע 16, ורציתי לברר האם אתם ממליצים על השימוש במכשיר אולטראסאונד ביתי והאם הוא יעיל בכלל במקרה של תאומים? (כלומר האם אפשר להאזין לדופק של שני העוברים ולדעת ששניהם בסדר)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
פרופ` ישראל מייזנר01/03/2008אינני מכיר מכשיר אולטראסאונד ביתי. אני מניח שאת מתכוונת לדופלר. במקרה של תאומים לא תוכלי, להערכתי, בגיל הריון כזה, לדעת מי הוא מי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור29/02/2008
שלום
אני בשבוע 35+1
הערכת מישקל 1920 אני יודעת שהוא מאוד קטן
השאלה איזה אחוזון
בברכה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
פרופ` ישראל מייזנר01/03/2008אחוזון עשירי לפי העקומה בספרו של Callen.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתלילך29/02/2008
שלום,
רציתי לשאול אם עובי העורף משתנה בין שבוע 11 ל-13, כלומר, האם לאותו עובר תהיה תוצאת שקיפות אחרת בשבוע 12 למשל ובשבוע 13+2.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
פרופ` ישראל מייזנר01/03/2008בהחלט. מעבר למדידת השקיפות, שבשבועות שונים יכולה לתת ערכים שונים, גם אורך העובר משתנה. אמנם השינוי אינו דרמטי, אך המספרים לא יהיו זהים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת הגיל על התוצאותלילך29/02/2008
שלום רב,
אני בת 33.6, בבדיקת החלבון העוברי שביצעתי קיבלתי סיכון משוקלל של 1 ל-468. כשהסתכלתי על תוצאות החלבון העוברי שביצעתי בגיל 25 התוצאה היתה 1 ל-2500 בערך כשהמדדים של הבדיקה היו די דומים. האם יתכן שלגיל האם יש כזאת השפעה על התוצאה? ולא הבנתי מה זאת אומרת בדיקות הסקר יכולות להגיע לדיוק של קרוב ל95%? אם לי יש תוצאה של 1 ל-400 ולחברתי 1 ל-9999 אז איפה כאן ה 95%? ואם ישנם מקרים שאשה עם סיכון נמוך ביותר לתסמונת דאון בכל זאת תלד כזה ואשה שקיבלה תוצאה של 1 ל-9 תלד ילד בריא לחלוטין, אז בשביל מה בכלל צריך את בדיקות הסקר הללו? תודה מראש וסליחה על ההתפרצות הפילוסופית הזאת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
פרופ` ישראל מייזנר01/03/2008אין לי כוונה להיות יועץ גנטי. בדיקות הסקר אינן יכולות לתת תשובה של 100% לגבי בעיות כרומוזומליות. אם את רוצה תשובה של 100% - הדרך היחידה היא דיקור מי שפיר. אם את כל כך מתוסכלת - בצעי את הבדיקה, הסיכון בה הוא קטן ביותר, תקבלי תשובה תקינה - ובא הגואל לדאגותייך. כל השוואה לאחרות או להריונות קודמים - חסרת משמעות כשמדובר בבדיקה סטטיסטית עם משתנים רבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות בלוטת התריס והריוןאני28/02/2008
1 4.20- 0.35 mIU/L 0.86 TSH
1 ערכי ייחוס שונו.
האם הבדיקה תקינה?{למרות שנמצאת בטווח הנורמה..האם לא נראה שקיימת בעיה בבלוטת התריס שמצריכה טיפול?} אציין כי אני בהריון בשבוע 14
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למייקל
פרופ` ישראל מייזנר29/02/2008את השאלה יש לשלוח לפורום הריון בסיכון ולא לפורום אולטראסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חוזרת שלא נענתהנדיה28/02/2008
שלום רב,
הנני בהריון לאחר IVF עם תאומים שבוע 13+7,בת 29.
עשיתי שקיפות עורפית בשבוע 11+5 ולפי מה שראיתי באינטרנט נהוג לתת סיכויים לפי הבדיקה אך אני לא קיבלתי כאלה:(אנא עזרו לי לפנח את התוצאות.
עובר עליון:
מבנה שק:תקין
רקמה עוברית:נצפתה
דופק עוברי:הודגם
CRL 49 מ"מ
שבוע: 11+5
שקיפות 1.5
עובר תחתון:
מבנה שק:תקין
רקמה עוברית:נצפתה
דופק עוברי:הודגם
CRL47 מ"מ
שבוע: 11+4
שקיפות 1.3
אודה מאוד לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנדיה
פרופ` ישראל מייזנר29/02/2008צריך לצורך החישוב את תאריך הולדתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאריך
נדיה04/03/2008תודה רבה על התשובה,
תאריך לידה שלי הוא 21/09/78
אודה מאוד לתשובתך:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח מאוד לתשובה
נדיה05/03/2008תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת סיצטה שחלתית בשבוע 33שרון27/02/2008
שמי שרון ואני בת 29 בהריון ראשון, שבוע 33. בסריקת אולטרה-סאונד להערכת משקל התגלתה סיצטה בשחלה שמאל בגודל 30 מ"מ. נשלחתי לסריקה מוכוונת אך עד לביצועה אני נורא מודאגת. האם יש סיבה לדאגה? מהן ההשלכות למופע פתולוגי זה?
תודה מראש
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
פרופ` ישראל מייזנר27/02/2008האם מדובר בציסטה שחלתית בעוברית? אם כן, אין לך סיבה לדאגה. היא מופיעה עקב יתר גירוי הורמונלי מן השיליה. בד"כ נעלמתתוך מספר שבועות עד מספר חודשים לאחר הלידה. רק במקרים נדירים נדרש ניתוח שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' מייזנר היקר
שרון28/02/2008אין מילים בפי להודות לך, על המענה המהיר.
אגב, אכן מדובר בציסטה בשחלת העוברית.
אני מודה לך שוב מקרב לב
בברכה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבעת תודה לפרופ' מייזנר היקרטום27/02/2008
פרופסור מייזנר היקר שלום רב
בשעה טובה אישתי ילדה בן בשבוע 34 הילד בריא ושלם.
רציתי להודות לך על כל הסבלנות ומתן התשובות במהלך כל ההריון שלה.
אין מספיק מילים כדי להביע את התודה שלי אליך.
אז פשוט תודה רבה לך על העזרה שלך למשך כל ההריון ,אתה המלאך שלי ושוב תודה רבה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסף
פרופ` ישראל מייזנר27/02/2008תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)