פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גילוי שני ממצאים שונים בסקירה
    עמית
    21/07/2008

שלום רב. בסקירה המאוחרת שעשינו התחזק החשד אצל העובר שלנו לאצבע נוספת (חמישית ושישית מחוברת) בכף רגלו הימנית (אם כי לא נראתה עצם ויכול להיות שמדובר החתיכת עור). בנוסף הרופא ראה ציסטה קטנה בגודל 3-4 מ"מ בראש (לא במוח) small interhemispheric cyst 3-4 mm (not vascular) located posteriorly to the corpus callosum. שאלתי היא, האם מומלץ לעשות מי שפיר. כרגע אף אחד לא יודע לומר אם יש קשר בין השניים (כנראה שאין) ואני לא יודעת אם בדיקת מי שפיר יכולה באמת לעזור למקרה שלנו. אודה לכם מאוד אם תוכלו לייעץ לי. אני ובן זוגי דיי אבודים. אני בשבוע 22, וחייבת להחליט במהרה (אם אינני רוצה להיתקל בוועדות במידה ויהיה עליי לבצע הפסקת הריון).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לעמית

פרופ` ישראל מייזנר
    22/07/2008

פולידקטיליה (ריבוי אצבעות) עלולה לרמז גם על בעיה כרומוזומלית. התוספת של ממצא מוחי, ולא משנה מהותו הברורה, רק מגבירה את החשד לבעיה כרומוזומלית. נטייתי היא להמליץ על דיקור מי שפיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האטה בגודל בטן
    אידית
    20/07/2008

אני כרגע בשבוע 37+6 לאחר הערכת משקל נראה כי גודל הבטן קטן משאר המדדים: הערכה בשבוע 33+3: BPD- 8.6- מתאים ל שבוע 33+1 AC=28.6- מתאים לשבוע 32+6 FL=6.4- מתאים לשבוע 34 משקל מוערך :2200 הערכה בשבוע 35+5 BPD=9- מתאים לשבוע 35+1 AC=29.5 מתאים לשבוע 34 FL=6.6 מתאים לשבוע 35+2 משקל מוערך:2500 הערכה אחרונה היום שבוע 37+6 BPD=9.55מתאים לשבוע 39 AC=31.9 מתאים לשבוע 35+5 משקל מוערך: 3050 לצערי הרופא שלי לא בארץ ואין לי אפשרות לשאול אותו לגבי הפער בגודל הבטן, לפני הערכות אלו היה פער רק של כמה ימים. האם יש צורך לבדוק עוד דברים , הנושא מדאיג אותי אודה לתשובך אידית

לקביעת תור
    סגירה
    האטה בגודל בטן

הוספת תגובה

• היקף בטן קטן

ד``ר רון ברדין
    21/07/2008

אידית
    ראשית משקל העובר מתאים לגיל הריון באופן סביר ביותר
    פער בהיקף הבטן נימצא כבר בבדיקתך הקודמת קרי ב35+ שבועות כך שבבדיקה הנוכחית לא השתנה הפער מהותית והעובר גדל בכ 500 גרם בשבועיים שזה "יפה מאוד" ומצביע כניראה על עובר שהסביבה התוך רחמית לא רעה לו
    אין צורך בהערכת גדילה נוספת כעת אלא אחרי 10-14 יום מבדיקה אחרונה.
    בדיקות נוספות "תומכות" להערכת העובר הם המוניטור ובדיקת הפרופיל הביופיזיקאלי כולל כמות מי שפיר על ידי האולטראסאונד
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות
    סופי
    20/07/2008

שלום רב, יש לי 2 שאלות: 1. מחר אני מצבעת שקיפות עורפית בשבוע 12+2, האם ניתן יהיה לזהות את מין העובר? ? 2. לא עשיתי בדיקה לCMV , האם הדבר תקין ? לפי מה הרופא קובע אם לשלוח אותי לבדיקה שכזאת? אני אמורה להגיע לגיניקולוג שלי רק לאחר הסקירה בשבוע 17.... תודה

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות

הוספת תגובה

• שקיפות ומין העובר

ד``ר רון ברדין
    21/07/2008

ניתן להתייחס למין העובר בשקיפות עורפית אם כי לא בודאות כפי שניתן לרוב בבדיקת הסקירה המוקדמת
    לגבי בדיקת CMV אפנה אותך לפורום הריון ולידה שבפורטל זה על מנת לקבל התשובה לכך

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטטיסטיקות
    יעל
    20/07/2008

שלום רב, ותודה מראש על תשומת הלב... שאלתי היא עיונית: האם ידוע כמה נשים מחליטות לבצע בדיקת מי שפיר למרות שאין כל צורך או המלצה רפואית על כך וכל הבדיקות תקינות לחלוטין? האם מדובר בכמות מועטה, או שיש לא מעט כאלה? תודה רבה...

לקביעת תור
    סגירה
    סטטיסטיקות

הוספת תגובה

• ליעל

פרופ` ישראל מייזנר
    22/07/2008

למיטב ידיעתי, כשליש מהנשים ההרות במרכז הארץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיס מרה
    יונית
    20/07/2008

אני בסוף שבוע 22. בסקירה מוקדמת הודגם כיס מרה. כעת, בסקירה מאוחרת הוא לא הודגם. לא ממש הבנתי כיצד הוא לא מודגם לאחר שלפני כן הוא כן נראה. האם במצב זה יש חשש למומים מסויימים או תסמונות? מה כדאי לעשות כעת? האם ייתכן והכיס "ימצא" בהמשך? אני כבר מבולבלת מכל העניין, אודה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    כיס מרה

הוספת תגובה

• אי הדגמת כיס המרה

ד``ר רון ברדין
    21/07/2008

במידה והודגם כיס המרה בסקירה מוקדמת יש מקום לחזור על הבדיקה בקרוב וצפוי ושסביר שהפעם ייתגלה כיס המרה.במידה ולא מודגם כיס המרה מומלץ לפנות לייעוץ גנטי לקבלת המלצות להמשך בירור הכוללת רשימת בדיקות .בשלב ראשון בצעי הבדיקה החוזרת לאחריה במידה ולא הודגם שוב כיס המרה אשמלח להרחיב בנושא.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אורך צבר הרחם
    דינה
    17/07/2008

שלום רב, אני בהיריון תאומים בשבוע 29 ואתמול ביצעתי בדיקת אולטרסאונד - גדילת עובר. במהלך הבדיקה ביצעו לי גם בדיקת אורך צבר הרחם. התוצאה הראתה 29 מ"מ. לפני שבועיים עשו לי את אותה הבדיקה והתוצאה הייתה 38 מ"מ. בשני המקרים צבר הרחם סגור. רציתי לבדוק האם זה יכול להיות או שפשוט נעשתה טעות? ואם כן, האם זה בסדר? או מה הפירוש הדבר? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אורך צבר הרחם

הוספת תגובה

• לדינה

ד''ר ראובן שרוני
    18/07/2008

שלום דינה:
    אורך צוואר הרחם יכול להתקצר. אם הבדיקה נעשתה ע"י אותו רופא ובאותו מכשיר קרוב לודאי הצוואר התקצר. עד 35ממ תקין ומתחת משגיחים בצורות שונות. מ 25 ממ ומטה קיים סיכון ללידה מוקדמת. הוראות מדויקות יש לקבל מן הרופא המטפל לגבי אמצעי הטיפול וצורת המעקב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אינהיבין
    ליאורה
    16/07/2008

שלום רב לרופאים היקרים .ברצוני לברר לגבי צורך בתוספת בדיקת אינהיבין לבדיקה חלבון עוברי. אני בת 37.הריון שלישי.שבוע 15.4.שקיפות עורפית 0.8.תוצאות סקר שליש הראשון:הסיכון ללידה עם תסמונת דאון לפי גיל ותוצאות סקר שליש הראשון 1:2600.לפי גיל בלבד 1:200.בשבוע הבא אני אמורה לעשות בדיקת חלבון עוברי,הוצע לי להוסיף בדיקת אינהבין.שאלה אם יש צורך כזה?אם הבדיקה מוסיפה לדיוק?כי היבנתי שבדיקת סקר שליש הראשון+שקיפות עורפית הרבה יותר מדויקים מבדיקת חלבון עוברי.ברצוני גם להוסיף שאני עושה כל הבדיקות האלה כדי להימנע מבדיקת מי שפיר,במידע והכל תקין כמובן.אשמח מאוד לחוות- דעתכם.בתודה רבה מראש.ליאורה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אינהיבין

הוספת תגובה

• לליאורה

ד''ר ראובן שרוני
    18/07/2008

שלום ליארוה:
    בדיקת אינהיבין מוסיפה כ 7% לדיוק בדיקת השליש השני סמן משולש). נכון שהבדיקה בשליש הראשן יותר מדויקת אבל אלה בדיקות שונות ולא תוספת. הימנעות מבדיקת מי שפיר היא שיקול שלך מתוך ידיעת כל היתרונות והחסרונות של בדיקה זו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שירה
    16/07/2008

שלום רב, מצטערת שיצא קצת ארוך רציתי לדעת לפי הנתונים הנ"ל האם יש צורך בדיקור מי שפיר? יש לציין בנוסף שסקירה מוקדמת ומאוחרת תקינות לחלוטין.(אני בת 27) תוצאות שקיפות עורפית: סיכון משוקלל עפ"י גיל 1:1200 סיכון משוקלל עפ"י גיל בדיקות ביוכימיות ושקיפות עורפית 1:12000 NT=1.5 NT:1.22*MOM החישו מתבסס על מדידת CRL 59.0mm תוצאות חלבון עוברי: TRIPLE TEST AFP --------------- 27.3 :נתוני הריון: שבוע הריון: 17.1 משקל: 56 מס.עוברים: 1 גיל ------------ ערכי ייחוס: חציון תוצאה בדיקה ----- ----- ----- ------------ AFP 36.14 NG/UL 0.87 MOM ( < 1.99 MOM ) HCG 53.91 IU/UL 2.38 MOM ( 0.20 - 3.00 MOM ) UE3 1.19 NG/UL 0.97 MOM ( 0.15 -99.99 MOM ) 1: 556 סיכונים: הסיכון המשולב לתסמונת דאון לפי הגיל והבדיקות 1:1137 הסיכון לתסמונת דאון לפי גילך בלבד ערך חלבון עוברי נמון מ 2.00 מעיד שאינך בקבוצת הסיכון המוגבר למומים פתוחים במערכת העצבים המרכזית .תוצאות אלו הן בתחום הנורמה המקובלת נא לפנות עם התשובה לרופא המטפל

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• האם לבצע דיקור מי שפיר?

ד``ר רון ברדין
    17/07/2008

שירה שלום
    תוצאות הבדיקות ששלחת בתחום הנורמה.
    לגבי דיקור מי שפיר בנתונים אלה אמליץ לכך להיפגש עם יועץ גנטי לש מוע המלצתו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה לרופאים היקרים
    שירה
    16/07/2008

יש לי שאלה אני כרגע בשבוע 27 ממש בתחילת ההריון הרופא עשה לי 3 בדיקות אולטרסאונד כל חודש במעקב לבדוק שיש דופק והכל תקין. לאחר מכן הייתה לי בדיקת שקיפות עורפית סקירה מוקדמת ואז בביקור אצל הרופא נשים הוא ביצע שוב אולטרסאונד לאחר מכן סקירה מאוחרת וזהו אתמול הייתי אצלו שוב שאל אם אני מרגישה תנועות נתן לי מרשם לויטמין ואמר לי להגיע בעוד חודש להערכת משקל. עכשיו לשאלה סה"כ הרופא נשים ביצע 4 אולטרסאונד בכל התקופה האם זה אמור לספק כי הבנתי מ2 חברות שלי שהרופא שלהם בכל חודש שהם מגיעות לבדיקה שגרתית עושה להם גם אולטרסאונד.....השאלה אם אני צריכה לדרוש יותר?או שאין צורך ושזה מספק?כי סה"כ באתי אליו ב3 חודשים שהוא לא עשה אולטרסאונד אחרי בדיקות שכן עשו כמו סקירות ושקיפות......? אז איך זה אמור להיות

הוספת תגובה

• לשירה

פרופ` ישראל מייזנר
    18/07/2008

במדינת ישראל מגזימים במספר בדיקות האולטראסאונד במהלך ההריון. מלבד בדיקה בשליש הראשון להריון לאימותו, הערכת גיל ומספר העוברים, ישמקום גם לשקיפות עורפית בשליש זה. בשליש השני, מבצעים שתי סקירות וכן או לא מי שפיר. אם הרופא מוצא לנכון להעריך גדילת עובר וחיוניותו בעזרת האולטראסאונד - יבורך. הבדיקה קצרה, ואינה גורמת למיטב הידע הרפואי לנזק. גם נזק מצםבר לא מוכר. אין חובה לבדיקת אולטראסאונד כל חודש, או בכל ביקור אצל הרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cmv
    דקלה
    16/07/2008

שלום, האם תתכן הדבקות בcmv מבלי שתהיה לכך אינדיקציה בבדיקות הדם??? קראתי כי לעיתים עדות לcmv בבדיקת igm מופיענ רק לאחר מספר שבועות ואפילו חודשים. האם כדי לשלול cmv כאשר היתה חשיפה למחלה מומלץ לעשות דיקור מי שפיר???? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    cmv

הוספת תגובה

• לדקלה

פרופ` ישראל מייזנר
    18/07/2008

שאלות מסוג זה, רצוי לשאול בפורום הריונות בסיכון גבוה ולא בפורום אולטראסאונד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה בחבל הטבור
    אירה
    15/07/2008

שלום רב, בשבוע 15.3 התגלתה ציסטה בקצה של חבל הטבור קרוב להתפצלות הכלי דם. רואים היטב את התפצלות כלי דם. ורואים את 3 כלי דם מגיעים לעובר. עד כמה זה מסוכן? מה מומלץ לעשות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בחבל הטבור

הוספת תגובה

• לאירה

פרופ` ישראל מייזנר
    18/07/2008

בד"כ, ציסטה כזו חסרת משמעות. מומלץ מעק ב אחריה בסקירות המערכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכון באולטרסאונד
    זגש
    15/07/2008

שלום רב, הנני בשבוע 14 וכתוצאה ממספר פעמים שבהם לא הרגשתי טוב יצא לי לעשות בדיקת אולטרא סאונד לעיתים קרובות של שבוע-שבועיים אני רוצה לדעת האם נגרם נזק לעובר כתוצאה מזה ומה ההשלכות?

לקביעת תור
    סגירה
    סיכון באולטרסאונד

הוספת תגובה

• תשובה לזגש

ד``ר רון ברדין
    16/07/2008

זגש
    מהמידע הידוע עד היום בדיקת האולטראסאונד לא מסכנת את העובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה אבל

זגש
    16/07/2008

אני עדיין לחוצה מהנושא יצא שאתמול הייתי בבית חולים כתוצאה מכאבים ולאחר הבדיקה נהיה דימום ונאלצתי לחזור לבית החולים ונעשה לי בדיקת אולטרא סאונד נוספת באותו יום האם יש דרך וודאית לדעת כי אין פגיעה?האם גם בטווח של אותו יום אין פגיעה? ויש לי סקירה לעוד שבוע וחצי האם כדאי לדחות אותה כמה שאפשר כדי שיהיה המרווח הכי גבוה בין הבדיקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לזגש

ד``ר רון ברדין
    17/07/2008

לא רואה סיבה לדחיית הסקירה!
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיפות עורפית
    יעל
    15/07/2008

שלום רב ותודה מראש, בת 30 הריון ראשוןן. בדיקת שקיפות עורפית בשבוע 11 פלוס 5. CRL 55, שקיפות 1.2 סיכון משוקלל לפי גיל ושקיפות: 1:4919 אני מתכננת לעשות מי שפיר בכל מקרה, ולכן ויתרתי על בדיקת הדם שמבצעים יחד עם השקיפות. שאלותיי: א. האם אכן זה בסדר שויתרתי עליה אם אני גם ככה הולכת לעשות מי שפיר? ב. תיאורטית: האם קורה מצב שבו התוצאה בשקיפות טובה (כמו אצלי), ואז בשקלול עם בדיקת הדם היא הופכת ללא טובה? תודה רבה רבה... תודה רבה רבה...

לקביעת תור
    סגירה
    שקיפות עורפית

הוספת תגובה

• בדיקת שקיפות וסקר ביוכימי טרימסטר 1

ד``ר רון ברדין
    16/07/2008

הסיכון המצויין על ידך לעיל הוא ללא ספק סיכון נמוך מאוד
    מאחר קיבלת החלטה לבצע דיקור מי שפיר ללא קשר לתוצאת הבדיקה הרי שמשמעות בדיקת הדם הנילווית מצטמצמת.
    כן , אכן קורה לעיתים שהסיכון עולה לאחר בדיקת הדם- סקר ביוכימי טרימסטר 1
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאים של אולטרסאונד שבוע 27
    יעל
    15/07/2008

שלום, אני בשבוע 27 + היום עשיתי אולטרסאונד להערכת גודל העובר בגלל בטן קטנה מאוד ומסתבר שמבחינת המדדים העובר קטן יחסית שהרופאה תלתה בכלך שהמימדים שלי קטנים (התחלתי הריון עם 1.54 גובה ו38 משקל - היום שוקלת 46) אולם מבחינת הAC יש פיגור של שבועיים + והלפי הטבלאות ירדתי מהאחוזון של המדדים עד כה, כלומר אם עד כה הייתי באחוזון האמצעי מבחינת ה AC היום אני בין האחוזון האמצעי לנמוך, הבנתי שAC זה המדד של הבטן מה המשמעות של מדד נמוך האם זה משליך על האיברים הפנימיים? שאלה שנייה, באולטסאונד אובחן כי יש מי שפיר בכמות גבולית האם שתייה יכולה לסייע בהעלאת כמות מי השפיר והאם הייתי צריכה לבקש לעשות ביקורת של מי השפיר אחרי כמה ימים כדי לבדוק שהכל בסדר? לעזרתכם אודה מאוד

הוספת תגובה

• בטן עובר קטנה

ד``ר רון ברדין
    16/07/2008

מספר פרמטרים מרכיבים הערכת משקל העובר בינהם היקף ראש , היקף בטן ואורך עצם הירך.
    כאן התייחסת לAC בלבד. אם כל המדדים קטנים בשבועיים אז ההתייחסות אחרת.
    לגבי כמות גבולית של מי שפיר יש מקום לבצע מעקב./
    לא הייתי מסביר את מיעוט מי השפיר כתוצאה של שתייה לא מספקת ולכן יש מקום א. לעקוב ב. הסתכלות מכוונת למערכת לה תפקיד עיקרי במאזן כמות מי השפיר התקינה קרי מערכת השתן.לעיתים כשעובר משנה תנוחתו מתגלה כמות מי שפיר שונה
    יש מקום להערכת משקל חוזרת בטווח שבועיים לערך מבדיקה קודמת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומות בתחילת הריון
    איריס
    15/07/2008

אני בשבוע 5 אחרי הזרעה ובאולטרסאונד הראשון הרופא מסר לי שיש מיומות ברחמי וקבע לי תור לעוד 10 ימים. האם המיומות מהוות סיכון כלשהו להריון? יש מה לדאוג, או שאין קשר בין השניים? תודה מראש,איריס.

לקביעת תור
    סגירה
    מיומות בתחילת הריון

הוספת תגובה

• מיומות בהריון

ד``ר רון ברדין
    16/07/2008

יש מקום לתאור מלא של מספר המיומות ומיקומם.בהתאם למיקום ניתן להתייחס למשמעויות אפשריות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה