מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תכיפות הבדיקותאלה27/02/2008
שלום,
רציתי לדעת אם נשקפת סכנה כלשהי לעובר בביצוע בדיקות אולטרסאונד תכיפות. בשבוע שעבר גיליתי שאני בהריון, הייתי אצל רופא הנשים ובבדיקת אולטרסאונד הוא ראה שק הריון קטן, זה היה סוף השבוע הרביע- תחילת החמישי. הרופא ביקש שאבוא שוב השבוע כדי לבדוק אם שק ההריון גדל ובשבוע הבא כדי לבדוק דופק עוברי. האם כדאי לי לחכות לשבוע הבא, שאהיה בתחילת השבוע השביעי, כדי לבצע את הבדיקות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלה
פרופ` ישראל מייזנר27/02/2008אין שום בעיה עם תכיפות הבדיקות. האולטראסאונד הוא טכנולוגיה בטוחה בתנאי שמשתמשים בה למטרות רפואיות דיאגנוסטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סכנה שלעובר יגרמו מומים לאור החומצה הגבוההפרופ` ישראל מייזנר26/02/2008
שלום
אני בשבוע 35 העובר קטן בשבועים
כאשר יש urid acid גבוהה 6.09 ו זרימות קצת מוגברות בחבל הטבור בין 3.6 ל 4.1
האם יש סכנה שלעובר יגרמו מומים לאור החומצה הגבוהה ו/או הזרימות שהן קצת מוגברות.
ראוי להדגיש שאין לי רעלת הריון לחץ דם + בדיקת שתן מורחבת תקין.
בברכה
רביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' משה בן עמי26/02/2008אין סכנה למומים בעובר במצב זה
מומלץ מעקב של גודל העובר, כמות מי שפיר, תנועות העובר ובדיקת זרימה חוזרת בטווח של 3-6 ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצג עכוזמאיה26/02/2008
שלום, האם העובדה שעובר לא מתהפך ונמצא במצב עכוז עד סוף ההריון מעידה חלילה על בעייה כלשהי עם העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצג עכוז
פרופ' משה בן עמי26/02/2008אם סקירת מערכות תקינה וגודל העובר תקין אז אין זה מעיד על בעיה בעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ותודה על עזרתכם המהירה!!!גילי.26/02/2008
שלום..
יש לי 2 שאלות:
1.הוסת האחרונה היתה ב 12 לינואר . היום ה-26 לפברואר באיזה שבוע אני היום?
הבנתי שיש שתי שיטות לחישוב ואני רוצה לדעת פחות או יותר עמ"נ לקבוע בדיקות.
2. איזה בדיקות מינמליות הכי מומלצות אשמח לרשימה מסודרת אני מתכוונת לאיזה סקירה-מאוחרת/מוקדמת/שקיפות/סיסי שליה מה הכי מומלץ וחשוב מהם ואיזה עוד בדיקות חשובות?
אני לא מאלה שמתכוונות לעשות את כל הדברים,אני סכ"ה בת 25 אך בכל זאת מה שחשוב!
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילי
פרופ' משה בן עמי26/02/20081. 6 שבועות ו- 3 ימים
2. שקיפות עורפית ובדיקת דם לקביעת הסיכון לתסמונת דאון, לפחות סקירת מערכות אחת בשבוע 20-22 ,"חלבון עוברי" בשבוע 16-18 , העמסת סוכר בשבוע 24-26 , מעקב גדילה בשבוע 30-32 ,מעקב מסודר אצל רופא נשים מטפל, בדיקת טיי זקס לבעל, ובדיקות דם שיגרתיות לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליה גדולה אצל עובראמא מודאגת26/02/2008
שלום רב
גיסתי נכנסה לחודש השביעי זה הריון שני שלה לפניי כחודש וחצי הבחינו שכליה אחת של העובר(ממין נקבה) גדולה מהרגיל המשיכו לעקוב אחריה כל שבועיים והכליה המשיכה לגדול נאמר לה שכנראה העובר לא מוציא את השתן אתמול עשתה שוב אולטראסאונד והכליה הגיעה לגודל של 8 מ"מ נאמר לה שעד שזה לא מגיע ל10 מ"מ אין מה לדאוג אבל בינתיים הכליה ממשיכה לגדול במידה ואכן הכליה תגיע ל10 מ"מ מה עושים???
בינתיים היום היא הופנתה לייעוץ גנטי האם יש סיבה לדאגה ? וכתוצאה ממה יכולה להיות תופעה כזאת ?ולמה לחכות שתמשיך לגדול לא יהיה מאוחר מידיי?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגן כיליה
פרופ' משה בן עמי26/02/2008עפ"י הנתונים שאת מוסרת מדובר באגן כיליה מעט מוגדל , מימצא המצביע על הפרעה קלה בניקוז השתן ע"י השופכן.כיון שהמימצא חד צדדי וכיון שמדובר בהרחבה קלה בלבד, אין צורך לנקוט בצעד כלשהו כעת פרט למעקב. מימצא זה כמימצא יחיד אינו מעלה את הסיכון באופן משמעותי להפרעה כרומוזומלית ולכן לא מצדיק ביצוע דיקור מי שפיר. במידה וגודל האגן יהיה גדול מ-10 מ"מ בלידה קיים סיכון מוסבר שהילד יסבול מתופעה שנקראת ריפלוקס המתבטאת בזרימה חלקית של השתן בזמן השתנה בכיוון הפוך (לכיוון הכיליה) וזה יכול לגרום לדלקות חוזרות.
מדובר בבעיה שכיחה ולא קשה.
ממליץ בקורת חוזרת בשבוע 32 ו-36 .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייגילי.25/02/2008
20101.0
זו התוצאה שקיבלתי היום בבדיקת דם להריון
מה זה אומר??
כמו כן כשאני רוצה לקבוע אולטראסונד ראשון -איך מכנים את הבדיקה? us/בדיקת דופק להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילי
פרופ` ישראל מייזנר25/02/2008תוצאה של מעל 20,000 הינה מצוינת. אולטראסאונד ראשון נקרא אולטראסאונד לתקינות ההריון. בבדיקה זו מוודאים חיותו של העובר, מודדים את אורכו ומחשבים את גיל ההריון המדויק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,שושי25/02/2008
אני אחרי טיפולי IVF שאיבה 27/1 בטא ראשונה 56 ב - 11/2 ב20/2 1910 . היום בבדיקת אולטראסאונד נצפא שק עם חלמון בגודל 8 מ,מ , לא נצפה דופק, האם יש לי מה לדאוג? לפי החישוב אני אמורה להיות בשבוע 1+6 .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשושי
פרופ` ישראל מייזנר25/02/2008להערכתי, בימים הקרובים יופיע קוטב עוברי עם דופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטל25/02/2008
בכמה אחוזים ניתן לראות בסקירה מוקדמת מומים במערכת העצבים המרכזית ומומי עמוד שידרה ( ספינה ביפידה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילוש
פרופ` ישראל מייזנר25/02/2008באחוזים גבוהים ביותר - מעל 90% מהמקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל25/02/2008
בוקר טוב .
עשיתי אתמול בדיקת שתן ואחת התוצאוןת היא LEUCOCYTES - U STRIP- TRACE
מה זה אומר?
jועוד שאלה האם בגודל של 1.5 מ"מ של עובר אמור להיות דופק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
פרופ` ישראל מייזנר25/02/2008לגבי השתן - trace משמעותו עקבות של לויקוציטים - יתכן זיהום קל או סתם וריאנט של הנורמה. רצוי לחזור על הבדיקה.
לגבי דופק עוברי - על הגבול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב אולטרסאונד בטניאורנה25/02/2008
באיזה שבוע ניתן ליראות עובר באולטרסאונד בטני.. ומתי ניתן לזהות דופק.(ביטני)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורנה
פרופ` ישראל מייזנר25/02/2008בשבוע 6 ניתן לזהות קוטב עוברי ובשבוע 7 - דופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות בקשר לתפקוד מינירוחמה25/02/2008
האם יש תרופאה לבקע וליפקוד המיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוחמה
פרופ` ישראל מייזנר25/02/2008זה לא הפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה בהריוןאורית24/02/2008
שלום רב
אני בשבוע 29+2 כאשר לפני כארבעה שבועות חליתי במחלת חום, לאחר בירור התברר שיש ebv igm חיובי ו- parvo igm, חיובי ו-igg גבולי.
הבנתי שהחשש העיקרי הוא מאנמיה עוברית, האם יש דברים נוספים שחלילה עלולים לפגוע בעובר? האם מעקב חד שבועי מספק באולטרא סאונד או שיש צורך במעקב תכוף יותר, האם מומלץ מעקב פרטי או שקופ"ח מספקת? האם יש בדיקות נוספות המומלצות?
לציין סקירות ומי שפיר תקינים, תודה לאל.
בבדיקה נוספת התגלה גם cardiolip igm igg חיובי, מעט מעל הסכאלות, האם מחייב התייחסות מיוחדת?
מאד מודאגת, תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורי
פרופ` ישראל מייזנר24/02/2008המעקב שהומלץ לך, נראה תקין. אין צורך דווקא במעקב פרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש הודעות שלא עניתם עליהם בדף הקודםמיכאלה24/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לנטלי
פרופ` ישראל מייזנר24/02/2008לצערי, אינני יכול להכנס לדפים קודמים. אבדוק עם מנהלי הפורום. אם יש לך הודעה שלא נענתה, אנא שלחי אותה שוב! סליחה אם המתנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נורא .
מיכאלה24/02/2008כבר עברתי לצערי את השלב שאני צריכה תשובות לשאלות.
מחר יש לי גרידה :(
לא התפתח עובר ברחם ואפילו לא חלבון ואני בשבוע סוף 9 כבר.
אתה יודע מדוע זה קורה ?
אני יודעת שזו בעיה כרומוזומלית כל שהיא אבל יותר ספציפית אתה יודע?
מתי אוכל לאחר הגרידה להכנס להריון שוב?
או יותר נכון לשאול מתי אתה חושב שהכי בריא להכנס להריון שוב לאחר הגרידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהיעל24/02/2008
אני בשבוע חמישי+ ארבעה ימים.
לפני שבוע עשיתי בדיקת בטא והבטא הייתה 4558
הייתי היום אצל הרופא והוא ראה שק הריון עם עובר בגודל 1.5 מ"מ
אך הוא לא ראה דופק הוא אמר שעדיין מוקדם מדי.
הבנתי שמבטא של 10,000 אפשר לשמוע דופק, לפי החישוב שלי הבטא שלי יותר מ36,000
האם הדופק תלוי בגיל ההריון או בערך הבטא
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
פרופ` ישראל מייזנר24/02/2008לא תמיד הבטא תואם את השק ההריוני. אני מאמין באולטראסאונד, והייתי ממתין לבדיקה הבאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר גדול בשבועייםשירן24/02/2008
שלום פרופ'
בסקירה שערכתי בשבוע 25 נמצא כי העובר גדול בשבועיים והוא מתאים לשבוע 27
וראיתי לפי תשובותיך לנשים אחרות שאתה אומר שיש לוודא גיל הריון מדויק
אז איך למעשה בודקים את גיל ההריון המדויק כאשר תאריך המחזור אחרון ידוע בערך? ומזה בעצם ביוץ מאוחר?
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירן
פרופ` ישראל מייזנר24/02/2008ניתן לאמת את גיל ההריון לפי בדיקת האולטאסאונד המוקדמת ביותר שערכת. אם היא מתאימה לגיל ההריון בתחילתו - יש אימות לגיל ההריון. תמיכה לפי וסתות סדירות וכד' - תתקבל בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)