מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה נוספת-הערכת משקלמירי31/10/2007
אילו בדיקות מומלץ לבצע לבירור?
איזה מומים יכולים לגרום לריבוי מי שפיר?
האם CMV יכול להיות הסיבה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל II
פרופ` ישראל מייזנר04/11/2007מומים הקשורים בריבוי מי שפיר הינם מומים פתוחים בגוף העובר (מע' עצבים, דופן בטן), חסימות מעים ועוד. CMV לא חייב להיות קשור בריבוי מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלמירי31/10/2007
שלום!
בשבוע 30+3(IVF) ביצעתי הערכת משקל:
BPD 7.68cm 30w6d
HC 28.95cm 32w
AC 27.83cm 32w
FL 5.68cm 29w6d
גיל לפי US 31+2
ערכת משקל 1720גר
AFI 300mm
אני נורא דואגת לגבי זה שראש ובטן גדולים ועצם הירך קטן יחסית עליהם.
שתי סקירות ודיקור מי שפיר תקנים. העמסת סוכר 50 תקינה.
מה יכולות להיות הסיבות לריבוי מי שפיר?
האם יכולים להיות איזשהם מומים שבעקבותם הראש ובטן גדולים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל
פרופ` ישראל מייזנר04/11/2007למעשה כל המדדים שלך תקינים, והסטיות כולן במסגרת הנורמה. עצם הירך אינה כה קטנה . סיבות לריבוי מי שפיר הינן רבות, וכוללות סכרת הריונית, מומים עובריים, כרומוזומים לא תקינים ועוד. הייתי ממליץ לפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכת משקל
פרופ` ישראל מייזנר04/11/2007למעשה כל המדדים שלך תקינים, והסטיות כולן במסגרת הנורמה. עצם הירך אינה כה קטנה . סיבות לריבוי מי שפיר הינן רבות, וכוללות סכרת הריונית, מומים עובריים, כרומוזומים לא תקינים ועוד. הייתי ממליץ לפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקיםשגית31/10/2007
שלום וערב טוב
היום עשיתי בדיקת אולטרסאונד וגנלי למעקב זקיקים.
אני סובלת משחלות פולציסטיות.
היום זה יום 12 למחזור מהווסת האחרונה.
סיימתי טיפול איקקלומין 3X5 ימים - ע"פ הוראות הרופא עשיתי את האולטרסאונד היום.
בבדיקה שחלה שמאלית הראתה 13 מ"מ ובשחלה הימנית 16 מ"מ.
מה זה אומר? שאכן מבשיל שם זקיק? האם הביוץ מתקרב? ומתי אנחנו צריכים לקיים
יחסים?
אודה לתשובתכם המהירה!
שגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים
פרופ` ישראל מייזנר04/11/2007אכן, בשחלות מבשילים שני זקיקים, אחד מכל צד. הביוץ יהיה ככל הנראה כיומיים אח"כ, אך הייתי מתייעץ עם הרופא המטפל, המכיר את התנהגות שחלותייך מטיפולים קודמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אז...דליה31/10/2007
אז מה ז"א crl 6+6??
מתי היה הביוץ? לפני כשבועיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחן
פרופ` ישראל מייזנר04/11/2007הכוונה שאורך העובר מתאים ל6 שב' ועוד 6 ימים. הביוץ היה שבועיים לאחר הוסת האחרונה (5 שב' לאחור).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא הבנתי..הילה30/10/2007
אז כשמחשבים את גיל ההריון בא.ס ראשוני מניחים שהביוץ היה באמצע המחזור (28 יום), ובמקרה שהביוץ היה מוקדם/מאוחר מאמצע המחזור, תמיד גיל ההריון לפי א.ס ישתנה בהתאם??
עד כמה חישוב כזה יעיל ומדויק??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
פרופ` ישראל מייזנר30/10/2007בניגוד לחישוב לפי 28 ימים, כשהביוץ מוקדם או מאוחר, גיל ההריון ישתנה במדידת האולטראסאונד כי נמדד גודל העובר לפי אורכו, ולכך יש טבלאות מיוחדות. האולטראסאונד מודד את גודל העובר וקובע לפיו את גיל ההריון, ללא התיחסות למועד הוסת או הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עובריליאור30/10/2007
שלום אני בת 24 שבוע 19 להריון, בשבוע 17.2 להריון עשיתי בדיקת חלבון עוברי והתוצאות היו:
AFP 0.59 MOM
23.0 IU/ML
HCG 2.03 MOM
45.8 IU/ML
U-E3 0.94 MOM
0.98 NG/ML
הסיכון לתסמונת דאון לפי הגיל והבדיקות: 1:505
לפי הגיל בלבד: 1:1360
האם הערך הנמוך יחסית לגילי תקין, והאם יש צורך לבצע בדיקת מי שפיר עקב תוצאות אלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאור
פרופ` ישראל מייזנר30/10/2007לפי הנחיות משרד הבריאות, ערך של 1:380 הינו ערך הסף לביצוע דיקור מי שפיר על חשבון המדינה. הערך שלך הינו 1:505 - ערך תקין לפי קריטריון זה. אולם, כיון שהסיכון שלך לעובר חריג גדול מהסיכון הסטטיסטי, הייתי כן שוקל ביצוע של דיקור מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסוונד וגיל ההריוןהילה29/10/2007
ערב טוב טוב..
1. אם גיל ההריון מתאים לגיל העובר לפי האולטראסונד הראשוני, ז"א שהביוץ התרחש
במועדו? באמצע המחזור פחות או יותר 2-3 ימים??
2. בהנחה והביוץ היה מוקדם מאוד (ביום החמישי למחזור), האם גם אז גיל העובר יתאים לגיל
הווסת? או שיוגדר כגדול יותר מגילו על פי הווסת??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הריון
פרופ` ישראל מייזנר29/10/20071. התשובה: כן.
2. התשובה: יוגדר כגדול מגילו עפ"י הוסת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהם8אטן
מורן30/10/20077טוןטון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדרי מוח 8 מ"מסימה29/10/2007
שלום אני בת 29 אני בשבוע 23 , עברתי אתמול סקירה מורחבת מאוחרת שם נאמר לי שחדרי מוח העובר 8מ"מ ויש צורך להיות במעקב מאז אני מאוד לחוצה ורוצה להבין האם או מה הסיכויים שחדרי המוח יוסיפו לגדול בשלב זה של ההריון ומהו הסיכון שאני נמצאת בו עכשיו לגבי העובר , יש ציין שכל הבדיקות הקודמות שביצעתי תקינות . אודה אם תענה לי במהירות האפשרית עם הסבר מתאים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדרי מוח
פרופ` ישראל מייזנר30/10/2007המדידה התקינה של חדרי המוח היא 8 מ"מ. לכן אינני יודע על מה דיבר הרופא. אין לך לפי זה שום סיבה להיות מודאגת. 8 מ"מ זה הממוצע של הנורמה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר קטןליאת29/10/2007
שלום רב,
בבדיקת האולטראסאונד אתמול 21+0 הרופא הסביר לי שגודל ראש העובר מתאים בדיוק לגיל ההריון ואילו הבטן והרגליים קטנים ב5-7 ימים בערך.
הוא הסביר שכרגע אין סיבה לדאגה אבל יש להיות במעקב.
אני כמובן ממש דואגת....
ממה יכול לנבוע הפער? האם יש סיבה לדאגה? האם יש סיכוי שהעובר ידביק את הפער?
להלן התוצאות, אשמח לחוות דעתך:
BPD- 20 6\7
FL - 20 2\7
HC- 20 4\7
AC- 20 2\7
BPP- 8\8
EFW- 346
אודה לתשובתך בהקדם
תודה רבה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם רופא יכול לענות לי?
ליאת30/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאת
פרופ` ישראל מייזנר30/10/2007הערכים המספרים שאת מוסרת דומים ואינם מצביעים על חריגה משמעותית זה מזה. אל תתיחסי ל BPD כמדד לגודל הראש אלא ל HC, וההפרש שלו משאר המדדים הינו רק יומיים וזה תקין לחלוטין. לעולם לא נקבל מדידות זהות בדיוק של יום באף עובר. בהצלחה בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקה היסטופתולוגית לאחר גרידליאת28/10/2007
ערב טוב,
לפני כחודש וקצת עברתי גרידה לאחר שההריון לא התפתח (שבוע 8).
את החומר שהוציאו שלחו לבדיקה פתולוגית ולהלן ממצאי הבדיקה:
בדיקה מאקרוסקופית: קטעי רקמה חומים בגודל כולל 0.5* 2 *2 ס"מ
בדיקה מיקרוסקופית: קטעי נשרית נמקית ומודלקת בחלקה מעוריבם בתאי טרופובלסט.
מה זה אומר??
אודה לתשובתך, מאחר ואנחנו מאוד רוצים לדעת האם מה שקרה מצביע על בעיה, או שזה היה מאורע חד פעמי?
לרקע כללי: יש לי תינוק בן 1.9 בבית.
כמו כן, כשבועיים לאחר הגרידה הבטא התאפסה וקיבלתי וסת כחודש לאחר מכן.
תודה רבה:-)
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
פרופ` ישראל מייזנר28/10/2007התשובה שקבלת מראה על הריון ברחם - כלומר הייתה הפלה שהוכחה בבדיקה הפתולוגית. הממצא מצביע על הריון ותו לא, ואינו קשור בבעיה עתידית, שכן הפלות הינן עניין נפוץ (כ 15% מכלל ההיונות)..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וערב טוב:-)
ליאת29/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסוונד ראשונידליה28/10/2007
ערב טוב,
מחזור אחרון 22.2.07 - סדיר כול 28 יום
בבדיקת האולטרסוונד הראשונית נקבע : גיל הריון לפי ו.א 7 שבועות מלאים
גיל הריון לפי us 6+6
האם ניתן לדעת מתי היה הביוץ וההפריה אצלי?? מהי הסטייה האפשרית בחישוב כזה?
האם ייתכן -ע"פ נתונים אלו- שהיה לי ביוץ מוקדם מאוד (בימים 5-6 למחזור)?
אני מעוניינת לדעת מתי נכסתי להריון.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
פרופ` ישראל מייזנר28/10/2007ככל הנראה, מועד הביוץ שלך היה ב 8/3/07, וזהו זמן ההתעברות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חוזרת
ענת29/10/2007בוקר טוב עוד פעם זאת אני ענת,
לפי הנתונים שמסרתי בהודעה הקודמת: גיל ההריון 7 שבועות וגיל האולטרסוונד 6+6.
אם היה ביוץ מוקדם מוקדם (יום 5-6 למחזור) האם גם אז שני הגילאים יהיו זהים??
תודה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל חדרי מח העוברטלי ר.28/10/2007
אני בת 34+9 בשבוע ה- 25 להריוני.
ביצעתי סקירת מערכות מאוחרת מורחבת ושם נאמר לי ע"י הרופא כי גודל חדי מח העובר הינו 7.8 מ"מ כל אחד. לטענת הרופא הגודל קטן מהנורמה.
ברצןני לדעת:
א. האם להיות חרדה ולבצע סקירה נוספת?
ב. מה ההשלכות לחדרי מח קטנים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל חדרי מוח
פרופ` ישראל מייזנר28/10/2007גודל חדרי מוח בקוטר 7.8 מ"מ הינו תקין לחלוטין. הממוצע בהריון הינו 8 מ"מ, כך שאינני יודע מה רוצים ממך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמצאת בלחץ וזקוקה להתייעצותדפנה28/10/2007
אני נמצאת בתחילת ההריון, תאריך וסת אחרון: 15.9.07. ביום רביעי האחרון הייתי אצל הרופאת נשים ולא נצפה דופק, היא אמרה שהיא לא בטוחה האם אני בשבוע 4 או 5. יש שק הריון קטן מאוד. יש לי כבר תינוק בן שנתיים בבית ובהריון איתו היו לי את כל סימני ההריון המובהקים: בחילות קשות, כאבים בשדיים, טמטמת הריון וכו'. כעת בהריון הנוכחי אני לא מרגישה שום סימני הריון וזה הדבר שמעט מדאיג אותי.
לפני כשבועיים הייתי חולה, ערכתי בדיוקת הריון שיצאו שליליות ולכן לקחתי רפאפן 1000 במשך מס' ימים, דקסמולים ללילה וליום שאני יודעת שאסורים בהריון. רק כעבור מספר ימים, בהם ראיתי שאין לי וסת, ערכתי בדיקה וגיליתי שהיא חיובית סוף סוף. השאלה שלי האם הכל בסדר עם ההריון ואני סתם לחוצה או שהתרופות שלקחתי יכולות לגרום לבעיות בהתפתחות ההריון ולכן אין לי כל סימני הריון. יש לציין שהיו מעט סימנים בשבועיים האחרונים והם פוחתים. אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדפנה
פרופ` ישראל מייזנר28/10/2007התרופות שנטלת אינן פוגעות בהריון, והינן בטוחות, עד כמה שאנו יודעים.
גיל ההריון הינו מוקדם מידי כדי להראות סימנים באולטראסאונד או לבוא לידי ביטוי בסימנים קלינים. הייתי ממתין עוד שבוע ועורך בדיקת אולטראסאונד. חוסר סימני הריון, אינו שולל הריון תקין ברחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב גיל הריוןאורית28/10/2007
בוקר טוב
תאריך ווסת אחרון 9/8
באולטרא סאונד שביצעתי בשבוע 5+6 (19/9) ה- crl התאים לגיל ההריון (3 מ"מ)
בבדיקה 6+4 (24/9) ה-crl התאים ל-6+5 (8מ"מ)
בבידקה 8+1 (5/10) ה- crl התאים ל- 8+5 (21 מ"מ)
ובבדיקה בשבוע 10 (18/10) ה- crl התאים ל- 10+6 (39 מ"מ)
האם יש צורך לעדכן את חישוב גיל ההריון? הרופא שקל לשנות ל- 3/8 אך האם יש בכך צורך?
אני מבקשת את חוות דעתך על מנת שהבדיקות והחישוב יהיה מדוייק ככל שניתן.
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלוה
פרופ` ישראל מייזנר28/10/2007שינוי גיל ההריון אינו מהותי בהפרש כה קטן של ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפירטום27/10/2007
האם דיקור מי שפיר בשבוע ה- 20 הוא מאוחר מידי? במידה ויש צורך לבצע הפסקת הריון, עד מתי ניתן לעשות גרידה מאוחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר
פרופ` ישראל מייזנר27/10/2007דיקור בשבוע 20 אינו מאוחר מידי. הפסקת הריון לפי אישור ועדה רגילה הינו עד תום 23 שבועות הריון.
בשבוע הריון כזה, בד"כ לא מבצעים גרידה אלא לידה מוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)