מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גודל ירך גדולsarit07/11/2007
בus שערכתי בשבוע 24 התקבלו התוצאות הבאות:
גודל ראש ובטו - שבוע מעל גיל ההריון.
גודל ירך - שלושה שבועות מעל גיל ההריוןמ(מחוץ לעקומה)?
מה זה אומר?טעות בגיל?ואם לא, על מה זה מצביע?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרית
פרופ` ישראל מייזנר07/11/2007עצם ירך מעט ארוכה (שבועיים הבדל) אינה מעידה על ממצא פתולוגי. האם את או בעלך גבוהי קומה? אם כן,העובר מחקה את הוריו. בכל מקרה, אין זה המקרה לדאגה, בתנאי שהגדילה נשמרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
sarit08/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מורחבתדליה07/11/2007
ערב טוב
ביצעתי סקירת מערכות מורחבת ורציתי לברר אם הכול תקין,
גיל ההריון לפי ו.א: 21+6
BPD מ"מ 53 מתאים לשבוע 22+3
HC מ"מ 191 מתאים לשבוע 21+3
AC מ"מ 163 מתאים לשבוע 21+3
FL מ"מ 39 מתאים לשבוע 22+4
הערכת משקל 463 גר'
1. האם הכול תקין, האם הערכים מתאים לשבוע ההריון הנוכחי?
2. בכרטיס המעכב של ההריון בבדיקות העל קוליות שמתי לב שהרופאה תמיד כותבת AGA/
מה ז"א?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחן
פרופ` ישראל מייזנר07/11/2007המדדים מתאימים לגיל ההריון.
AGA משמעותו באנגלית adequate for gestational age, כלומר, מתאים לגיל ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףנעמי07/11/2007
גיל 23 ווסת אחרון 6/09/07 ווסת בדרכ כל חודש ושבוע
ב28/10/07 בטא 94.1 ב5/11 אולטרסאונד הראה שק הריון עם קוטב עוברי 1 סמ
אך לא ניצפה דופק ויש הפרשות חומות הרופא אמר שזה שבוע 7+ ולחזור לבדיקה נוספת בעוד
שבוע למחרת בדיקת דם הראתה 22636.1 האם יש סיכוי לראות דופק בעוד 5 ימים?
האם היו מקרים שבהם לא ראו דופק בשבוע 7+ ולאחר מכן הופיע דופק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמי
פרופ` ישראל מייזנר07/11/2007בעיקרון, יתכן ביוץמאוחר, ואז יופיע דופק מאוחר יותר. השילוב של שק קטן מהצפוי עם הפרשות חומות, אינו נראה טוב. לא ניתן לשלול שמדובר בהריון שהפסיק להתפתח, למרות ערכי בטא שעדיין נשמרים גבוהים. רצוי בכל מקרה להמתין בסבלנות, אם המצב הקליני אינו מחייב התערבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעלת הריון---דחוףףףףףףףק'07/11/2007
שלום רב,
אני בשבוע .33. בבדיקת שתן שיגרתית נמצא כי רמת החלבון הינה 100 כאשר המקסימום הנורמלי (ע"פ ערכים של קופ"ח מכבי) הוא 30. בדיקות לחץ דם תקינות. אני מודדת מספר פעמים ביום. המדד האחרון היה 110/77. לחץ הדם שלי לאורך ההריון נשאר דומה. בשבוע 10 לחץ הדם היה 120/80 ובבדיקה שלי - מדידות בעבר הראו תוצאות דומות.
האם מדובר ברעלת הריון ? ממה יכול להיות חלבון בשתן?
כמו כן- בביצוע אולטרה סאונד בטן עליונה נצפה הרחבה קלה במערכת המאספת- האם יכול להיות קשור להמצאות חלבון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעלת הריון
פרופ` ישראל מייזנר07/11/2007אין רעלת הריון ללא יתר לחץ דם, אז נא להרגע. אין זאת אומרת שלא תתכן, ולכן פני לרופא המטפל ליעוץ, כולל מעקב ל"ד ובדיקות שתן. חלבון בשתן יתכן גם בהריון תקין, בתנאים מסוימים. בקיצור - שאלתך הינה לרופא המטפל ולא לפורום אולטראסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי עדיףמירית06/11/2007
לבצע בדיקת מי שפיר בשבוע 17 (מלא) או 18 (מלא)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירית
פרופ` ישראל מייזנר06/11/2007לא משנה. בשני התאריכים לא צריכה להיות שום בעיה. ממליץ לבצע מוקדם ככל האפשר, ע"מ לקבל תשובה מוקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי זה הכי מוקדם?
מירית06/11/2007אבל מספיק בטוח (כולל פיש לא יודעת אם זה משנה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירית
פרופ` ישראל מייזנר07/11/2007בשבוע 16 או 17.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גדילהאמא מהמרכז05/11/2007
פרופ' מייזנר שלום רב,
בת 29, שבוע 27+6. בדיקות גנטיות תקינות לחלוטין. חלבון עוברי- תקין. שתי סקירות - תקינות.
הופנתי לבדיקת גדילה עקב ריבוי מי שפיר ב"טווח תקין", כפי שנאמר לי.
בבדיקת הגדילה עלו הממצאים הבאים:
כמות מי שפיר = 18 ס"מ
מנח/מצג: ראש, דרגת בשלות 1-2מ"מ (מתאים ל- 29+5)
BPD - מ"מ 74
היקף ראש - 275 מ"מ
היקף בטן 253 מ"מ
FEMOR מ"מ 52
יחס ראש/גוף 1.08
משקל העובר 1.330 ק"ג
חשוב לציין כי ממצאי בדיקת הסכרת (בדיקת העמסה ראשונה) התוצאה הראתה : 83.6.
מממצאי הבדיקה, נאמר לי כי ירכיו של העובר בגודל תקין לשבוע בו אני נמצאת אך, שאר גופו מקדימים בשבועיים, השאלה שלי היא על מה זה מסמל? על מום מסויים חלילה בעובר?
האם יתכן חוסר פרופורציה ברך הנולד?
האם ההבדלים הללו משמעותיים?
אשמח לתשובתך להבנת הסוגיה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה
פרופ` ישראל מייזנר05/11/2007לעיתים קרובות אנו נתקלים במדידות עוברים המראות מעט חריגה מגיל ההריון. אם הראש והבטן גדולים בשבועיים, הממצא בד"כ תקין, והמדידות לא חורגות מן העקומה הנורמלית. כדאי לעקוב אחר גדילת העובר ולשקול ביצוע העמסת סוכר מלאה, ע"מ לשלול סוכרת הריונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' מייזנר - בהמשך לתשובתך
אמא מהמרכז06/11/2007בוקר טוב פרופ' מייזנר.
ראשית - תודה על התשובה המפורטת. היא אכן מאד עזרה לי.
שנית- אשמח לדעת לגבי מה שכתבת על חריגה מהעקומה הנורמלית. כיוון שאותה בודקת אולטראסאונד הראתה לי גרף בו ילדי נמצא מעל גרף הממוצע במשקלו, כשהיא מתארת את גופו
כנמוך ומלא (בגלל ירך יחסית קטנה לראשו וגופו באופן כללי). האם החריגה, וגם לו במעט מעל הממוצע, מאותה עקומת נורמה, יכולה להעיד על מום מסויים חלילה בעובר? האם יכול להיות קיים קשר בין גופו הקצת מלא לבין מיעוט הריבוי במי שפיר?
כמובן שאעשה בהמלצתך בדיקת העמסה מלאה אך, השאלה היא האם הדברים הללו מצביעים על אופי מסויים של גדילה של העובר, כיווון שהדבר מדיר משנתי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא מהמרכז
פרופ` ישראל מייזנר06/11/2007קשה לי להתייחס למה שנאמר לך, בלי לבדוק או לראות את העובר בעצמי. תיאור של עובר נמוך ומלא, איננו מוכר לי כתיאור אולטראסוני. מה שחשוב הוא היכן מדדי העובר נפגשים לגיל ההריון. קשה מאד לעריך גדילה ללא התבוננות בעובר עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מוקדמתמירי05/11/2007
בסקירת המערכות המוקדמת אמר לי הרופא כי נראה שהסנטר של העובר (בת) שקוע.
במבט בפרופיל טען כי "זה בסדר".
ועוד טען כי בסקירה המורחבת יוכל לבדוק זאת טוב יותר.
אני מוטרדת מהאמירה הבלתי וודאית של הרופא. איני יודעת מה רמת הסיכון וכד'.
אודה לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סנטר שקוע
ד''ר יורי פרליץ05/11/2007אבחנת מיקרוגנטיה (סנטר שקוע) היא קשה ויש דרגות שונות של "שקוע".
במידה ואת לא שקטה עד לסקירה השניה, פני לחוות דעת נוספת של מומחה באולטרהסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הריון תקין?ליז05/11/2007
שלום רב,
אני בת 33 וכרגע בהריון 3.
הריון ראשון - לידה רגילה,הריון שני קיסרי עקב מצב עכוז.
30.9.07 מחזור אחרון אך יש לציין שמאחר ואני שומרת נידה קיימתי יחסים ב- 10/12/07 ולא לפני.
ביום חמישי ה- 1/1/07 בלילה פתאומית החלו כאבי בטן באזור התחתון שהיקרינו לכל הבטן. הגעתי לבית החולים שם אחרי הרכבת נוזלים הכאב פסק לחלוטין בתום שעה. רק נותרה לי בטן מאוד נפוחה עם הרגשת מלאות וכבדות. באולטרסאונד גילו נוזל במידה בינונית באגן ,כמובן שלא ראו שק הריון עדיין והבטא עמדה על 103. אושפזתי ל- 3 ימים עם הרגשה כללית טובה (מלבד הרגשת הנפיחות בבטן) והבטא ביום א' ה- 5.11 היתה 350. באולטרסאונד ראו ממצא בשחלה ונוזל באגן ברמה בינונית. שוחררתי למעקב אצל רופא הקופה.
אנא דעתך,האם מדובר בהריון חוץ רחמי? כרגע אין לי כאבים מלבד החרדה שאופפת אותי,האם מדובר בהריון שאינו מתפתח? ממה נבע הדימום באגן והכאבים שבאו וחלפו מאליהם?
אודה על תשובתך בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תקין לליז
ד''ר יורי פרליץ05/11/2007אני מציע בדיקת BHCG ואולטרהסאונד נוסף בעוד יומיים שלושה.
אז הרופאים ידעו לבטח מה קורה בדיוק. נכון לעכשיו כל האופציות פתוחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון תקין?
ליז06/11/2007שלום רב,
בהמשך לתשובתך בדיקת בטא מהיום 6/11/07 הינה 808 כאשר ביום א' היתה 350.
האם ניתן להסיק מכך שההריון תקין ?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עובריעל04/11/2007
שלום, תאריך אחרון של הווסת 08/09 רציתי לדעת האם ברוב המיקרים נשמע דופק עובר כבר בשבועות 6-8, האם יש לחשוש מכך שע''פ תאריך הווסת האחרון אני בשבוע 9 ועדיין לא נשמע דופק???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק לעובר מתי?
ד''ר יורי פרליץ05/11/2007דופק עוברי נצפה בשבוע 5+3-6 שבועות הריון באולטרהסאונד וגינלי.
במידה ולא רואים שק הריון בשבוע 8 משהו בהחלט לא תקין ועליך לפנות לרופא הנשים לברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVסיגל04/11/2007
שלום אני בשבוע 26. בתחילת ההריון, לדעתי בשבוע 6 נערכה בדיקת CMV שתוצאותיה:
cmv igg גדול מ250 חיובי
IGM חיובי חלש
CMV IGM ADDITIONAL ASSAY
NEGATIVE
CMV IGG ADVIDITY
גדול מ45%
PROBABLY PAST INFECTION
אני עשיתי בדיקה נוספת לאחר חודש
התוצאות :
cmv igg גדול מ250 חיובי
IGM גבולי
CMV IGM ADDITIONAL ASSAY
בשבוע 25 ערכתי בדיקה נוספת שתוצאותיה
cmv igg242 חיובי
IGM חיובי
CMV IGM ADDITIONAL ASSAY
NEGATIVE
CMV IGG ADVIDITY
גדול מ45%
PROBABLY PAST INFECTION
שאלתי היא מה המשמעות של IGM שהיה לראשונה חיובי חלש הפך לגבולי ושוב חיובי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד''ר יורי פרליץ05/11/2007ל IGM בבדיקת ה CMV יש משמעות של הדבקה חדשה.
אבל, יש למעבדות הרבה בעיות עם זיהוי הנוגדנים מסוג זה וקיימת כזוביות חיובית גדולה עם הנוגדנים האלה.
בכל מקרה של ספק (כמו במקרה שלך) הייתי מציע לפנות לייעוץ של מומחה זיהומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסיה - פרוקיור - מומים חמורים??אלון04/11/2007
לצערי הרב לפני מספר ימים, בסקירת מערכות מאוחרת התגלו מומים רבים בעובר בבטן אשתי
בחודש השישי להריונה. כמובן שההריון הופסק.
אני נוטל את התרופה פרוקיור אשר מהווה תחליף לתרופה פרופסיה למניעת התקרחות
את התרופה אני נוטל מזה כ-9 שנים. לאחר חיפושים באינטרנט ראיתי דעות הטוענות כי שימוש בתרופה בזמן ההריון ולפניו עלול לגרום לאותם מומים אשר התגלו אצלנו.
חשוב לציין כי יש לנו ילד בריא ומוצלח בן שנה וארבעה חודשים.
המומים מהם סבל העובר הינם תחת הקטגוריה של טריזומיה 13-18 שהיא למעשה איזושהי הפרעה כרומוזומלית וחשוב לי לדעת האם ישנו קשר בין התרופה להפרעה זאת!
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלון
פרופ` ישראל מייזנר04/11/2007אינני מודע לקשר כזה. ממליץ לפנות למרכז למידע טרטולוגי בבי"ח שניידר לילדים (לפרופ' מרלוב), או לבי"ח הדסה עין כרם, למרכז דומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת , מבקשת עזרהפאני04/11/2007
שלום , אני בת 30 , בשבוע 18+5 להריון, שקיפות עורפית לפי גיל 1:787, לפי בדיקה 1405 , הדמיית עצם אף - תקין, NT ( במ:מ ) 1.8 , CRL ( במ"מ ) 54.
בסקירה המוקדמת בשבוע15+1 נמצאו מספר ממצאים:
1. הודגמו 2 כלי דם בחבל התבור.
2. 2 ציסטות צוואריות.
3. מעט נוזל פריקרדיאלי.
הרופא הפנה אותי לייעוץ גנטי ואקו לב.
אך עד אז אשמח לקבל פרטים לגבי הממצאים, שחיכותם, העלמותם, והשלכות להריון.
תודה, אשמח למענה מהיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפאני
פרופ` ישראל מייזנר04/11/2007ציסטות צואריות שכיחות, ובעבר נחשדו כקשורות לתסמונת דאון. היום כבר נחשבות לממצא תקין הקשור בהתפתחות מע' הלימפה בגוף העובר. הן נעלמות תוך 2-4 שבועות.
ממצא של 2 כלי דם בחבל הטבור מחייב סקירת מערכות מפורטת לשלילת מומים בעובר,שכן קיימת שכיחות יתר של מומים בנוכחות ממצא זה. רצוי לבצע יעוץ גנטי לתסמונות הכרוכות בתופעה (יש הרבה), ולבצע דיקור מי שפיר לשלילת בעיה כרומוזומלית.
ממצא של מעט נוזל פריקרדיאלי נחשב לתקין, בהעדר עדות למום לב עוברי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשל חלבון עוברי
פאני04/11/2007שוב שלום.
היום קיבלתי את תוצאות חלבון העוברי שביצעתי בשבוע 17 .
סיכון סופי לתסמונת דאון-לפי נוסחאות 1:827
סיכון לפי גיל בלבד 1:784
חלבון עוברי : IUI/ML 54.31
HCG : IUI/ML 33.95
E3 :NG/ML 0.95
כפולות החיציון: 1.61 MOM
כפולות החיציון : 1.65 MOM
כפולות החיציון: 0.62 MOM
מה אומרות תוצאות אלו האם תקינות?
במידה וגם התשובות של הבדיקות דם הגנטיות שביצעתי יהיו תקינות , האם עדיין אני ייצטרך לבצע מיי שפיר, (בהתחשב ששקיפות יצאה טובה וסקירה ראשונה 3 ממצאים)?
( בדיקות גנטיות שביצעתי: ציסטיק פירוזיס שביר SMA, X , בדיקת דם לכרומוזומים)
אודה לך באם תענה לשאלותיי בהקדם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתגובה
פאני05/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני
פרופ` ישראל מייזנר05/11/2007התשובות תקינות. הסיכון לדאון דומה לסיכון הסטטיסטי שלך. אין קשר לבדיקות הגנטיות שאינן מכוונות לכרומוזומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפר' מייזנר שלום
פאני06/11/2007מהכתוב אני מבינה שאתה ממליץ על מי שפיר ,גם אם הבדיקות גנטיות, החלבון עוברי , השקיפות תקינות?
עדיין לא קבעתי תור למי שפיר אני בשבוע 19 , עד איזה שבוע ניתן לבצע את הבדיקה?
אודה לתשובה מהירה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובתך
פאני06/11/2007תודה וערב טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיי שפיר
פאני07/11/2007שלום, מהכתוב אני מבינה שלמרות שבדיקות הגנטיות ב"ה, חלבון עוברי,שקיפות עורפית יצאו תקינות , עדיין יש לבצע מי שפיר,
כיום אני שבוע 19+2 , עד איזה שבוע ניתן לבצע את הבדיקה?
והאם יש סיכוי בשבועות אלו ללידה מוקדמת עקב הבדיקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקעמירית03/11/2007
אנא עצתכם אני בלחץ נוראי: בסהכ שבוע 12 והרגשתי שהט\בור כבר מתחיל לבלוט. בהריון הקודם זה קרה רק בשבועות מאוד מתקדמים.
ניגשתי לכירורג רק בשביל להרגע ונתבשרתי שיש לי בקע ואי אפשר לעשות כלום עד הלידה
האם זה מסוכן לי או לעובר? האם בהכרח אסבול יותר ויותר עם התקדמות ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו
מירית04/11/2007יש לי שליה קדמית, האם הבקע יוסיף סיכון כלשהו לבדיקת מי שפיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכאלה
פרופ' מייזנר04/11/2007התשובה שלילית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכאלה
פרופ` ישראל מייזנר04/11/2007בקע טבורי שכיח ואינו מסוכן לך או לעובר. זוהי חולשה של שרירי דופן הבטן, ולעיתים יש צורך בתיקון כירורגי. נכון הוא, שבמהלך ההריון בהיעדר סיבה דחופה, לא מנתחים את הבקע, אלא לאחר הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברילירון02/11/2007
בת 27 ,הריון שני,ובבדיקת החלבון העוברי שלי רשום "תשובה פתולוגית" מה זה אומר ?! נשמע נורא מלחיץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי
פרופ` ישראל מייזנר04/11/2007יש לבדוק את הערכים של ההורמונים השונים שנבדקו בבדיקת החלבון העוברי. ללא צפייה בערכים, לא אוכל להגדיר מהו פתולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשכ...
לירון04/11/2007A.F.P 2.79 MOM
A.F.P 103.68 ng/mi
HCG 0.65 MOM
HCG 16.20 U/ml
E3 0.84 MOM
E31.01 ng/ml
כתוב שערכ החלבון העוברי חריג .עמ זאת הסיכון הסטטיטי המחושב הוא 1/9999
מה זה אומר ? תודה רבה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון עוברי
פרופ' מייזנר04/11/2007הערך הגבוה הוא של החלבון העוברי (AFP), וערך גבוה יכול לרמוז על מומים פתוחים בגוף העובר, ומחייב בדיקת אולטראסאונד מדוקדקת לשלילתם.
הערך שך 1:9999 מדבר על הסיכון לתסמונת דאון, והינו ערך תקין לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשכ לתשובתכ המהירה...
לירון04/11/2007אז הבדיקה הדרושה היא אולטאסאונד? מי שפיר לא קשור פה לבעיה?מה הכוונה מומים פתוחים?שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתגובה...
לירון06/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללירון
פרופ` ישראל מייזנר06/11/2007ממליץ על סקירת מערכות מדוקדקת לאיברים הקשורים בחלבון עורי גבוה כמו מע' העצבים, דופן הבטן וכליות.
בדיקת מי שפיר , לעניות דעתי, תמיד נחוצה בכל הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על הקדשת הזמן...
לירון06/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן רךטום02/11/2007
שלום לך !!
רציתי לדעת בבקשה אם יש חשיבות לאיפה הסימן רך מופיעה בגוף או שכול שני סימנים רכים בעובר
מצריכים בדיקת מיי שפיר
תודה רבה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימן רך
פרופ` ישראל מייזנר04/11/2007לא משנה מקום ההופעה. בשבילי, מספיק סימן רך אחד ע"מ לבצע דיקור מי שפיר. כל הנושא של כמה סימנים יביאו לביצוע מי שפיר הינו שרירותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)