מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- cmvאפרת14/11/2007
ביתי, בת 29, הריון ראשון, בשבוע 10 להריונה. בבדיקות דם נתגלה CMV חדש. היתה חולה קצת לפני כחודשיים.
שאלתי העיקרית היא - האם כדאי לבתי הפלה מלאכותית, על כל צרה שלא תבוא, או לחכות לבדיקת מי שפיר, כפי שהומלץ לה ע"י רופא הנשים שלה.
אנחנו מאוד דואגות ולא יודעות מה להחליט.
תודה מראש,
אמא דואגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
פרופ` ישראל מייזנר19/11/2007הייתי מחכה לבדיקת מי השפיר. גם בהדבקה טריה בהריון, רוב הסיכויים שהעובר לא חולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להמתין עם הגרדה במידה של בעיותנעמי14/11/2007
בשבוע שעבר אמרתי לך שאמרו לי שאני בשבוע 7-8 ושאין דופק עוברי , הרופא שלי המליץ לי לחכות שבוע נוסף לפני שנחליט על צעד נוסף קדימה ( גרדה ), במהלך השבוע הזה היו לי דימומים, פניתי לבית חולים איכילוב ושם נאמר לי ע"י הרופא המטפל כי אין דופק עוברי, העובר בגודלו מתאים לשבוע 9 וכי הוא לא נותן שום צאנס להתפתחות העובר, בנוסף הוא אמר כי אני כבר יכולה להזמין תור לגרדה.
למזלי חיכיתי עד ליום ראשון לבדיקה נוספת אצל רופא הנשים שלי, ולהפתעתי נראה דופק עוברי והתברר שהרופאים טעו בחישוב השבוע להריוני, התברר שאני בסך הכל בשבוע 6+ ושיש דופק עובר
המלצתי לחכות עם הגרדה כי יש המון טעויות של רופאים בחישובים שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמי
פרופ` ישראל מייזנר19/11/2007תמיד כדאי לחזור על בדיקות טרם נטילת צעדים דרסטיים כמו הפסקת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה פשוט לא נגמר....מיטל11/11/2007
אז ככה, אני בת 31, בשבוע 17 +1 ימים, הריון שני. (הריון ראשון תקין לחלוטין) בשקיפות עורפית יצא הנוזל 3 מ"מ ויצא 1:24 לתסמונת דאון. לא ביצעתי את בדיקת הדם שמתלווה לשקיפות. אציין שאין לי עבר במשפחתי ובמשפחת בעלי של מחלות גנטיות או תסמונות למינהן. כמו כן עשיתי בדיקות גנטיות (CF קונקסין קוסטפ SMA ואיקס שביר) וכולן יצאו שליליות. גם ה- CMV שלילי.
בסקירה המוקדמת שעשיתי בשבוע 14+4 נצפה מעי אקוגני וקפל עור בעורף 3.2 מ"מ.
אתמול עשיתי חלבון עוברי ובשבוע 18+4 יש לי תור בשיבא לדיקור מי שפיר ולאחר מכן אקו לב (שניהם בהפנייתו של היועץ גנטי)..
ברור לי שהתמונה תתבהר לאחר הדיקור אך אני מאוד חוששת מהסיכון שיש בדיקור. חשבתי לעצמי אולי אולי אולי לחכות לתוצאה של החלבון העוברי, לעשות סקירה מורחבת השבוע ואז להחליט שוב על הדיקור? מהי דעתך האישית בנידון? מה לעשות??? !!!!
אני מיואשת......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' מייזנר ישראל
מיטל12/11/2007רציתי לדעת האם אתה מקבל באופן פרטי לסקירות (אני צריכה לעשות סקירה מורחבת מאוחרת) ואם כן אשמח לקבל פרטים (מיקום, טלפון ועלות)
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה מניסיון אישי
עינת16/11/2007מניסיון- פרופ' מייזנר עושה סקירות פרטיות והוא מצוין! עשינו אצלו את הסקירה המאוחרת אחרי שאת השקיפות והסקירה המוקדמת עשינו אצל רופא פרטי אחר ומייזנר היה משמעותית טוב יותר (לדעתנו הלא מקצועית, כמובן...). אנחנו שילמנו 2,000 ש"ח ולדעתי שווה כל שקל. את יכולה לקבל החזר מסוים מהקופה ע"י לקיחת קבלה על "ייעוץ בהריון" (לכל קופה הסדר אחר). הטלפון של המרפאה 03-5344679, פתוח בימים ב,ג,ד 15:30-21:30.
אני ממליצה בחום. אין לי ספק שבהריון הבא אני אגיע אליו לכל הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיטל
פרופ` ישראל מייזנר19/11/2007התשובה -כן. פרטי המרפאה בדפי זהב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיטל
פרופ` ישראל מייזנר19/11/2007רוצי ובצעי מי שפיר ללא היסוס!
הבדיקות מחיבות ואין מה לחשוב פעמיים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידות עוברדגנית מנור11/11/2007
שלום רב, אני נמצאת בשבוע 40+1, ובבדיקה נתקבלו התוצאות:
BPD מ"מ 90 , מתאים לשבוע: 36+6
Head cir מ"מ 325 מתאים לשבוע 36+6
ABcir מ"מ 371 מתאים לשבוע 41+1
יחס AC/HC 0.87
femur len מ"מ 72 מתאים לשבוע 37+0
גיל הריון 38+0
משקל ילוד US 3722
האם היקף הראש הקטן אינו חריג? האם היקף הבטן אינו חריג? ואם כן, האם הדבר מצביע על בעיה כלשהי?
תודה ,
דגנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הריון לפי אולטרסונד
מירי12/04/2008שלום,אני בהריון המחזור האחרון שלי היה 20-07-07 ולפי אולטרסונד נקבע לי תאריך אחר 10-08-07 הבדל של שלושה שבועות,בהערכת משקל נקבע כי ממוצע גיל התינוק לפי כל ההערכות שהתקבלו גדול בשבוע וקצת מהתאריך שקבעו לי ,אין לי מושג לפי איזה תאריך להערך,לפי המחזור האחרון שלי אני כיום בשבוע 38,לפי האולטרסונד אני בשבוע 35,זה הבדל משמועותי וחשוב לי לדעת למה להתייחס כי אני צריכה להכין את עצמי ועוד הרבה דברים,בבקשה בבקשה תעזרו לי .
תודה מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל הריון
מירי14/04/2008בבקשה אני מחכה לתשובה,מה גיל ההריון שלי?ללכת לפי האולטרסונד או מחזור אחרון זה הבדל של שלוש שבבועות מחזור אחרון 10-07-07 התאריך שנקבע לפי אולטרסונד 10-080-07 למה להתייחס??? בבקשה אני רוצה תשובה כמה שיותר מהר, תודה מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירי
פרופ` ישראל מייזנר15/04/2008להערכתי עלייך להתייעץ עם הרופא העוקב אחר הריונך, שבידו כל הנתונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירי
פרופ` ישראל מייזנר15/04/2008נהוג להתייחס לגיל ההריון ל פי האולטראסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדגנית
פרופ` ישראל מייזנר15/04/2008בד"כ מדידות הראש בשלהי ההריון אינן מדויקות ולוקות בטעויות. בהחלט יתכן שנמדד ראש קטן מקוטרו האמיתי. בכל מקרה, הפרש של 3 שבועות אינו דרמטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מז'את אומרת בטן גדולה????ענבל10/11/2007
שלום,
ווסת אחרונה ב 17.4.07 לפי הרופאים נמצאת בשבוע 30 כל הבדיקות תקינות סקירת מאוחרת ,מוקדמת,שקיפות.העמסה וכו' ...
בבדיקה האחרונה עשיתי הערכת משקל והרופא אמר שנראה לו שהבטן של העובר גדולה מהממוצע
להלן התוצאות (קבע תור לעוד שבועיים שוב לראות מה קורה )
מנח :אורכי
מצג:ראש
מיקום שיליה: בקרקעית
תיאור:תקינה
דופק:תקין
תנועות :נצפו
טונוס :תקין
כמות מי שפיר:תקין
מדידות:
BPD:76 ממ" מתאים לשבוע:30.0
OFD :94 ממ"
HEAD CIR : 266.9 מ"מ מתאים לשבוע :28.5
AB.CIR : 280 מ"מ מתאים לשבוע :32.1
יחס HC/AC .95
FEMUR LEN: 58 מ"מ מתאים לשבוע : 29.3
גיל הריון US 30.0
משקל ילוד US 1727
הופנתי למדידות בטן בשבוע 32 EFW (אין לי מושג מה זה אומר)
האם משהו לא תקין ואם הבטן קצת גדולה מה זה אומר ???
אני ממש לחוצה!!!!!
לעזרתכם אודה מאוד
ענבל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענבל,
פרופ` ישראל מייזנר10/11/2007קודם כל, שבוע טוב, ונא לא להלחץ.
תמיד עדיף בטן גדולה על קטנה. אינני יכול להתייחס לאיכות הבדיקה אותה עברת ללא תמונות מיצגות, אך כמובן שיש לחזור עליה בהפרש של שבועיים ע"מ להעריך את פוטנציאל הגדילה של העובר. בעיקרון, הבטן בעוברך גדולה ב 3 שב', מהראש והירך. הסיבות יכולות להיות: טעות במדידה (תנוחה לא אופטימלית), סוכרת הריונית (אז הייתי מצפה לסימנים נוספים) או סתם עובר גדול. בכל מקרה ללא בדיקה נוספת אין מה לדון אלא לראות מה קורה בבדיקה הנוספת ונקווה שנופתע לטובה.
EFW - ראשי תיבות של estimated fetal weight - והכוונה להערכת משקל העובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקלדליה10/11/2007
היי
1. בבדיקת א.ס שבוע 37.0 משקל העובר 2820 .
תקין?
2. שמעתי שרוב הלידות מתרחשות בין שבוע 38-40.
נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחן
פרופ` ישראל מייזנר10/11/2007לשאלה 1 - התשובה - תקין
לשאלה 2 - התשובה נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 13 צלעות בסקירת מערכות מאוחרתקרן09/11/2007
שלום רב
עברתי היום סקירת מערכות מאוחרת הכל תקין פרט לכך שנספרו 13 צלעות דו"צ
צלע 13 קטנה למעלה משני הצדדים
האם זה תקין? מה כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
פרופ` ישראל מייזנר10/11/2007ספירה של צלעות אינה חלק מהשגרה בסקירת מערכות, ויתכן ובוצעה למטרות מחקר או להנאת הבודק והנבדקת שכן בתלת מימד רואים אותן יפה.
ביעוץ עם הגנטיקאים נמסר לי כי גם עודף וגם חסר של צלע, אינם ממצא המחייב בדיקה נוספת או התייחסות מיוחדת במהלך ההריון או לאחריו. אף אחד מאיתנו אינו יודע בדיוק כמה צלעות יש לו, אלא אם עבר צילום חזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן רךטום09/11/2007
שלום רב !
אישתי עד כה ברוך השם עברה את כל הבדיקות באופן תקין שזה כולל :
1. שקיפות עורפית
2.חלבון עוברי
3.בדיקות דם של השקיפות סינון ביוכימית
בסקירת מערכות ניתגלו שני סימנים רכים 1.מוקד אקוגני בחדר השמלי של הלב . 2 .פלנקס היפופלסטי בכף יד שמאל .
השאלה אם למרות שהבדיקות עד כה תקינות וביחס לסימנים הרכים אתה עדין ממליץ על דיקור מיי שפיר
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימן רך
פרופ` ישראל מייזנר10/11/2007בנוכחות שני סמנים רכים, ההמלצה של הגנטיקאים ושלי הינה לבצע דיקור מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בבטןלימור08/11/2007
ערב טוב ושלום.
היום שבוע 26 וקבלתי מכה קטנה בבטן מדופן השידה של ביתי.
האם יש חשש בשלב זה לפגיעה בעובר? במוח שלו? מה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה בבטן בהריון
ד''ר יורי פרליץ08/11/2007הייתי ממליץ להקפיד לחוש את תנועות העובר ולפנות בהקדם (לא צריך באמצע הלילה) לרופא הנשים המטפל לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכה בצד הבטן (קרוב לעצם)
רות04/12/2007שלום,
שמי רות, אני בשבוע 12, קיבלתי בכה די חזקה בצד הבטן (קרוב לעצם) מדלת שניסגרה.יש לי מעט כאבים בבטן וזה מדאיג אותי, האם יש לי סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 28לימור08/11/2007
שלום רב,
ערכתי בדיקת דם להלן התוצאה.
האם היא תקינה? קיימת הדבקות במהלך ההריון?
- IU/ml < 3 Negative TOXOPLASMA IgG
1 - AU/ml 6.50 Borderline TOXOPLASMA IgM
2 - Toxo IgM NEG REMARK3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוקוספלזמוזיס בהריון
ד''ר יורי פרליץ08/11/2007הבדיקה תקינה.
יש לחזור בעוד 2-3 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלבון עובריטום08/11/2007
קיבלתי תוצאות חלבון עוברי והן:
MSAFP 1.23 MOM
48.80 NG/ML
HCG 0.63 MOM
14.40 IU/ML
UE3 1.20 MOM
1.65 NG/ML
אודה לפענוח התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת סקר משולש
ד''ר יורי פרליץ08/11/2007התוצאות בתחום הנורמה.
חסר הסיכון המשוקלל לתסמונת דאון בפרטים שנתת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר יורי
טום09/11/2007הסיכון לפי הגיל והבדיקות הוא: 1:9999 ולפי הגיל בלבד: 1:942.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתשלי08/11/2007
עשיתי בדיקת שקיפות עורפית בשבוע 13+3
עובי השקיפות 2.2
הסיכון לתסמונת דאון לפי הגיל 1:357
ולפי הבדיקה 1:830
האם התוצאות בסדר?
בתודה שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות שקיפות עורפית
ד''ר יורי פרליץ08/11/2007התשובה אומרת שבדיוק של 70%, אחת מכל 830 נשים עם השקיפות כפי שנמדדה לך, בגילך יהיה לה תסמונת דאון. זכרי שזאת בדיקת סקר ולא בדיקה אבחנתית. כלומר, אותה אחת מתוך 830 שתהיה לה תסמונת דאון יכולה (חלילה) להיות את.
הבדיקה האבחנתית שתתן לך אישית תוצאה של 100% היא דיקור מי השפיר. זה יתרונה. החסרון- ב 1:200 הריונות יהיו סיבוכים שיובילו להפלה (קרוב לודאי של עובר בריא).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפיר דח וףפאני08/11/2007
שלום, כיום אני שבוע 19+2 , מהכתוב בתשובתך למטה , אני מבינה שלמרות שבדיקות:(השקיפות- תקינה,חלבון עוברי - תקינה, והגנטיות ב"ה ייצאו תקינות) עדיין יש לבצע את המי שפיר.
1. עד איזה שבוע ניתן לבצע את המי שפיר?
2. יש לי תור ל-13.11( אני יהיה ב"ה בשבוע 20) , האם זה מסוכן לעובר? יכול לפגוע בו?האם יש סיכוי ללידה מוקדמת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' ישראל מייזנר
פאני09/11/2007המשך לשאלה מלמטה.
אודה לתשובה מהירה, שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת פיש
פאני10/11/2007האם כדי לי לבצע גם את בדיקת הפיש ביום של הדיקור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפאני שבוע טוב
פרופ` ישראל מייזנר10/11/2007בדיקת הפיש תתן לך תשובה לגבי 5 כרומוזומים, כולל מס' 21 הבודק תסמונת דאון, תוך 24 שעות. כלומר, תהיי בטוחה שהעובר אינו מונגולואיד תוך יממה. אולם, הבדיקה כרוכה בתשלום שהינו, למיטב ידיעתי, בין 1500-1800 ש"ח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv - דחוףגלית08/11/2007
שלום רב,
ב16.09 ביצעתי בדיקת cmv והתוצאה של igg ו igm היו שליליות ב23.10 הigm שלילי וה igg חיובי (הערך 5)
ב 08/11 שוב שניהם שלילים מה המשמעות לגבי ההריון האם נידבקתי?
ואיך זה יכול להיות? בברכה גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV לגלית
ד''ר יורי פרליץ08/11/2007לבדיקות הנוגדנים לזיהוי זיהום ע"י CMV יש כזוביות חיובית ושלילית.
ע"פ הנתונים שמסרת, הערכתי הקלינית היא שלא נדבקת ואין כל סיבה לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתאורית07/11/2007
שלום רב
ב- 30/10 ביצעתי שקיפות עורפית של 1 מ"מ.(וסת אחרון 9/8 גיל 33+)
crl 59
בבדיקות הדם שתהקבלו:
NT 0.65
PAPP-A 0.31
Free beta hCG 1.75
לפי הגיל 1:473
לפי הגיל ושלושת הבדיקות 1:438
לציין ב-4/11 ביצעתי בדיקה נוספת במסגרת הקופה :
crl 68 והשקיפות 1.8 מ"מ.
אני בחרדה גדולה מאד, מדוע הסיכון עלה בבדיקות הדם? האם עליי לעבור מי שפיר ואם כן האם ישנה דחיפות בביצוע הבדיקה? והאם יש סיכוי שסקירה מוקדמת תפיג את החששות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלוה
פרופ` ישראל מייזנר07/11/2007בגיל 33+, כאשר הסיכון לפי השקיפות דומה לזה שלפי הגיל, רצוי לשקול דיקור מי שפיר, ואין דחיפות, (רצוי סביב שבוע 17) שכן היינו מצפים שהסיכון יהיה הרבה יותר קטן. סקירה מוקדמת, לא תפיג את הסיכון לתסמונת דאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי הקודמת
אורית09/11/2007
תודה על התייחסותך.
האם באולטרא סאונד של השקיפות במקרה של חלילה חשד לדאון לא היינו צריכים לראות שקיפות פתלוגית ? האם העליה במדד השקיפות מ- 1 מ"מ ל- 1.8 בתווך של ימים בודדים מרמז על הבעיה או שניתן יהיה להניח שזה כתוצאה משינוי מכשירים וכו...
ואם ההמלצה למי שפיר? מה הסיכונים? ההריון יקר לי עד מאד ולא הייתי רוצה לסכן אותו.
האם לא יהיה כדאי להקדים את ביצוע מי שפיר? או להקדים את הסקירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלוה
פרופ` ישראל מייזנר10/11/2007העליה בשקיפות אינה בהכרח מדד לפתולוגיה מתפתחת, אלא כפי שציינת, מדידות שונות, מכשור אחר, ידיים אחרות....
כיון שאני חסיד של דיקור מי שפיר במקרים חשודים, וכיון שהסיכון להפלה קטן, הייתי שוקל בדיקה זו בכובד ראש. את הדיקור עורכים בין 16-20 שב' הריון, ולכן אין טעם להקדים סקירה אלא לבצעה סביב 15 שב' הריון (הזמן האופטימלי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
אורית10/11/2007אני מאד מודה לך על התיחסותך.
האם מי שפיר יפיג את החששות בעקבות השקיפות? ציינת שהסיכוי להפלה בעקבות מי שפיר קטן אך הבנתי שהוא עומד על 1:200, מה שמאד מלחיץ אותי.
אילו פעולות ניתן לעשות כדי לבצע את המי שפיר בדרך הבטוחה ככל שניתן...
שוב, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)