פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק עוברי
    מודאגת מאוד
    30/06/2007

שלום,

רציתי לשאול מה הסיבות והסימנים המוקדמים לאי מציאת דופק עוברי??
    האם יכול להיות שהבטא ממשיכה לעלות ולהכפיל את עצמה, ודופק לא ימצא???

אני בשבוע 5, הבטא עולה יפה מאוד, אך אני ממש מודאגת שלא יהייה דופק.

האם יש סימנים מוקדמים לכך?
    למה זה קורה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דופק עוברי

הוספת תגובה

• דופק עוברי

ד''ר יורי פרליץ
    02/07/2007

דופק עובר אנחנו רואים בד"כ בסביבות בטא 1000-1500.
    אני מציע להמתין עד לתחילת שבוע 7 או לבטא מעל 1500 ורק אז להתחיל לדאוג במידה ולא רואים דופק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות ותוצאות תקינות.....דחוף!!!!!
    אחות של לימור
    28/06/2007

שלום רציתי לדעת איזה בדיקות כל בחורה(בת 18)בהריון חייבת לעבור מהחודש הראשון עד חודש רביעי במצב שבריאות האבא והאמא תקין לחלוטין ללא שום בעייות בריאותיות נפשיות תורשתיות וכו' מה הם הבדיקות ומה התוצאות הכי טובות לקבל בהן...
    אם תוכל בבקשה לסדר לי את הבדיקות לפי סדר..מהחודש הראשון עד לרביעי ומולן את התוצאות שצריכות להתקבל כהכי טובות(למצבתקין של העובר והאם)

תודה רבה אם אפשר תשובה מהירה זה ממש דחוף

סוף שבוע מהנה לכולנו:)

הוספת תגובה

• בדיקות בהריון

ד''ר יורי פרליץ
    02/07/2007

לתשובה מפורטת, אנא הכנסי לתשובה שלי "בדיקות בהריון" מה 26/6/2007.
    במידה ואח"כ תרצי לשאול דבר מה נוסף, אשמח מאוד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי שפיר
    תהל
    27/06/2007

עשיתי בדיקת מי שפיר אתמול ואני לא בטוחה מה מותר לי לעשות מבחינת פעילות פיזית. אני לא הולכת להתעמל בימים הקרובים, מן הסתם, יש עוד דברים שאסור לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מי שפיר

הוספת תגובה

• השגחה לאחר דיקור מי שפיר

ד''ר יורי פרליץ
    28/06/2007

שלום תהל,
    ביום הדיקור עלייך לנוח ולהמנע ממאמצים. לאחר מכן את יכולה לחזור לפעילות רגילה.
    שימי לב לתופעות האפשריות הבאות: 1. לחצים משמעותיים בבטן התחתונה (התכווצויות כמו בעת המחזור). 2. טפטוף של מיים מהנרתיק. 3. דמום לדני. 4. עלית חום מעל 37.5
    במידה וחלילה קורה אחד מהמפורטים, פני בהקדם האפשרי לבדיקה במיון נשים הקרוב למקום מגורייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה בדיקות לעשות?
    ורד
    25/06/2007

אני ובעלי בריאים ומלבד היסטוריה של מחלות לב במשפחה שלי, לא ידוע לנו על דבר לא תקין. אנחנו רוצים להביא ילד והתחלנו להתעניין בבדיקות שונות. לא ברור לי איזה בדיקות באמת צריך, איזה רצוי לעשות ואיזה פחות חיוניות ואולי נועדו יותר להרגיע את הזוג. אפשר לקבל שמות הבדיקות החיוניות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    איזה בדיקות לעשות?

הוספת תגובה

• בדיקות בהריון

ד''ר יורי פרליץ
    26/06/2007

ניתן לחלק את הבדיקות בהריון לפי המחלות שהן יכולות לאתר, ואפרט:
    1. מחלות גנטיות: נשאות של 2 בני הזוג למחלה גנטית מסוימת תביא ב 25% מהמקרים למחלת היילוד. הנושא מורכב ומתעדכן מדי מס' חודשים. לכן, פנו בנושא זה ליעוץ גנטי מסודר.
    2. מחלות כרומוסומליות: ניתן לבדוק את סיכון הרקע לתסמונות כרומוסומליות מסוימות (ובעיקר לשכיחה שביניהן-תסמונת דאון) ע"י בדיקת השקיפות העורפית וע"י מס' בדיקות דם הנלקחות בטרימסטר הראשון והשני להריון. סיכון הרקע מתקבל כתוצאה מחישוב הכולל את גיל היולדת ותוצאת בדיקת הדם. אלה הן בדיקות סקר בלבד ואינן נותנות תשובה של 100% לגבי תסמונת דאון אך מזהות אוכלוסית יולדות בסיכון גבוה לפתח תסמונת דאון ולהן ניתן להציע דיקור מי שפיר לבדיקת הכרומוזומים.
    3. בדיקות שגרה, הנלקחות לכל אישה הרה: ספירת דם, תרבית שתן, העמסת סוכר, סוג דם וסקר נוגדנים.
    4. בדיקות אולטרהסאונד: לגילוי מומים מבניים לעובר-2 סקירות מערכות ואח"כ למעקב גדילה כמות מים ומצג.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות סקירה שניה
    יעל
    23/06/2007

שלום

היום במהלך הסקירה הרופא זיהה מצב בו לעובר בשתי כפות הרגליים האצבע ה-4 לא נמצאת בקו ישר עם שאר האצבעות היא כביכול מונחת מתחת האצבע השלישית
    רואים שקיימות כל החמישה אך לא בקו ישר אחד
    תוצאות בדיקות
    חלבון עוברי לפי גיל ודם 1/8264
    שקיפות עורפית1.2 מ"מ
    1/8381
    חשוב שאר האיברים תקינים. לציין כי לאימי ול2 אחיי בכף הרגל אצבעות 2 ו3 דבוקות מעט אך פתוחות לקראת הסוף וכולן נמצאות בקו ישר אחד. הם מתפקדים רגיל לא מונע מהם לבצע דבר הם רגילים לחלוטין.

זווית תקינה בין כף הרגל לשוק
    מה ניתן להסיק מתוצאות אלו? האם זה יכול להסתדר ?האם זה יכול לגרום לבעיה לעובר?
    מה אתה ממליץ לעשות בנדון?

בבקשה ענו לי בהקדם
    אני מודאגת , תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות סקירה שניה

הוספת תגובה

• הי יעל שאלה דחופה

טל
    17/10/2011

הי יעל אתמול בצעתי את הסקירה השנייה והרופא ראה בדיוק את אותה הבעייה לעובר שלי אשמח לדעת על מה זה העיד לאחר הלידה

בתודה מראש אם לעתיד מודאגת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות סקירה שניה - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    20/10/2011

הממצא מוכר וידוע, וקרוי Curley toe. זהו סידור של האצבעות שאינו בקו ישר. הממצא חסר משמעות בד"כ ואינו מפריע כלל בחיי היום יום. אין צורך לבצע כלום בהקשר לכך במהלך ההריון, לאחר הלידה ניתן להתייעץ עם אורטופד ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצבע 4 לרגל מתחת לאצבע 3

ד''ר יורי פרליץ
    24/06/2007

לא ידוע לי אודות מחלה או תסמונת הגורמת לתופעה זו. בנוסף, התאור שלך אודות הקשר המשפחתי ותוצאות כל בדיקות הסקר התקינות מעודד ומסיר דאגה.
    הייתי, רק ליתר בטחון מבצע ביקורת נוספת לגפיים התחתונות בעוד חודש.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• א-סימטריה בחדרי המח של העובר
    מיכל
    21/06/2007

שלום רציתי לדעת מה המשמעות של א-סימטריה בחדרי המח של עובר,הייתי בבדיקה ואני בשבוע ה-23 להריון ובבדיקה נאמר לי שחדר אחד גודלו/קוטרו 7.8 והחדר השני גודלו/קוטרו 4.8 מה המשמעות של הממצא הזה?

תודה רבה

הוספת תגובה

• אסימטריה של חדרי המוח

ד''ר יורי פרליץ
    24/06/2007

אין כל משמעות לאסימטריה בין חדרי המוח במידה ואין הרחבה מעל 10 מ"מ ובדיקת המוח תקינה בסקירת המערכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון עוברי
    סיון
    20/06/2007

שלום רציתי לשאול, עשיתי בדיקת חלבון עוברי משוקללת עם השקיפות העורפית

יצאה לי תוצאה של החלבון העוברי - 1:250 - סיכון יחסית גבוה, אני בת 32

לפי גיל בלבד - 1:710

ולפי גיל ושש הבדיקות - 1:650 - נאמר לי שזה תקין

השקיפות העורפית היתה תקינה (גם האולטרסאונד וגם הבדיקת דם) והסקירה הראשונה גם וקבעתי לעשות מחר מי שפיר

התור ליועץ הגנטי הוא רק ביום רביעי הבא ואני לא מסוגלת להמתין כל כל הרבה (אני בשבוע 19) מה אתה מציע לי לעשות במקרה זה?

לקביעת תור
    סגירה
    חלבון עוברי

הוספת תגובה

• דיקור מי שפיר כן או לא

ד''ר יורי פרליץ
    24/06/2007

שלום סיון,
    בדיקות הסקר השונות, ובמיוחד המשולבת, מביאה ליעילות ניבוי של מעל 90% אבל היא עדיין בדיקת סקר. במקרה שלך נתנה סיכון של 1:650 לתסמונת דאון.
    מצד שני, דיקור מי השפיר היא בדיקה אבחנתית, כלומר התשובה ביעילות ניבוי של 100%, אבל עם סיכון לאבדן ההריון בכ 1:200 דיקורים.
    במידה והבנת את האמור עד כה, כאן מסתיים תפקיד הרופא ומתחילה הבעייה של בני הזוג. רק בני הזוג יכולים להחליט מה עדיף להם, דיקור (עם הסיכון של 1:200 להפלה) או להסתפק בתוצאה של 1:650 בסקר המשולב עם סיכון של 1:650 שיוולד להם ילד עם תסמונת דאון.
    מה עדיף, 1:650 ילד עם תסמונת דאון או 1:200 אבדן ההריון. שאלה קשה, אכזרית, שרק בני הזוג יכולים לענות עליה, כי רק הם ישלמו עליה את המחיר (לא הרופא). לכן, לאחר שהרופא מסביר את מכלול הנתונים והאפשרויות ומוודא שבני הזוג הבינו את האמור. בנקודה זו תפדיקו מסתיים. לרופא אין אפשרות להמליץ.
    אני מציע לך להמתין ליעוץ הגנטי, ובמידה וגם משם תצאי מבולבלת פני לרופא נוסף המומחה ברפואת עובר/גנטיקה.
    גם אם תדחי את הדיקור בעוד שבוע לא הפסדת כלום. חשוב מאוד שתגיעי להחלטה נכונה עם עצמך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון
    ענת
    19/06/2007

אני בשבוע 17+3. בבדיקת ULS מאתמול נצפה מוקד אקוגני בלב. רציתי לדעת איזה בעיות יכולות להיווצר מבעיה כזו? האם זה מעיד על בעיה כרומוזומלית? תסמונת דאון?
    יש לציין ששקיפות עורפית ירדה מ-2 מ"מ ל- 1.3.
    בשבוע הבא אני אמורה לעשות מי שפיר איזה בדיקות גנטיות יכולים לבדוק בבדיקת מי השפיר?
    אודה לתשובתך במהרה.

לקביעת תור
    סגירה
    הריון

הוספת תגובה

• מוקד אקוגני בלב העובר

ד''ר יורי פרליץ
    24/06/2007

המוקד האקוגני בלב שכיח ומצוי עד 5% מהאוכלוסיה הכללית - וללא שום קשר למחלות לב, כלי דם גדולים או אחרות.
    הקשר בין המוקד האקוגני ובין תסמונת דאון נמצא בויכוח, וכסמן יחיד באולטרהסאונד אן המלצה לבצע דיקור מי שפיר רק בגלל האבחנה שלו.
    אני מבין שללא קשר עם הממצא בלב את מתכוונת לבצע מי שפיר. לכן, אין לך כל דילמה במצב זה.
    בדיקור מי שפיר ניתן למצוא עודף או חוסר של כרומוזומים. ובנוסף, חוסר או שחלוף של חלקי כרומוזומים. התסמונת השכיחה ביותר-תסמונת דאון או 3 כרומוזומים מס' 21 (במקום 2).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• U.S וואגינלי בהריון
    עדי
    18/06/2007

שלום, רציתי לשאול מאיזה שבוע בהריון ה U.S כבר לא חייב להיות וואגינלי כדי לראות את תכולת הרחם?

לקביעת תור
    סגירה
    U.S וואגינלי בהריון

הוספת תגובה

• עד מתי אולטרהסאונד וגינלי בהריון

ד''ר יורי פרליץ
    24/06/2007

ניתן לבצע אולטרהסאונד וגינלי בהריון להדגמה טובה של העובר עד שבוע 16. בשבועות הריון גדולים יותר, אין אפשרות טובה להדגים את כל העובר כי הוא רחוק מדי מהמתמר הוגינלי, המדגים מצויין את העובר, אבל למרחקים קצרים.
    משתמשים במתמר הוגינלי בהריון מתקדם יותר משבוע 16 לקבל מידע אודות צוואר הרחם (קיצור, פתיחה, ומיקום שיליה מדויק יחסית לפי הפנימי של הצוואר).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק מאולטרסאונד
    כרמית
    17/06/2007

שלום,
    האם טיפול אולטרסאונד יכול לגרום נזק לאם או לתינוק? באיזו תדירות כדי לעשות אולטרסאונד?

לקביעת תור
    סגירה
    נזק מאולטרסאונד

הוספת תגובה

• נזק לעובר מביצוע אולטרהסאונד

ד''ר יורי פרליץ
    24/06/2007

שלום כרמית,
    אין שום נזק לעובר כתוצאה מביצוע אולטרהסאונד, אפילו כל יום במידה ודרוש.
    אבל, גם אם לא נגרם נזק, אין שום טעם לבצע סתם בדיקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד לגלולות?
    נירית
    13/06/2007

הייתי אצל רופא נשים כדי לקחת גלולות והוא עשה לי אולטרסאונד, לא הבנתי למה אבל בזמן הבדיקה הייתי לחוצה מכדי לשאול... למה צריך אולטרסאונד אם אני לא בהיריון?

לקביעת תור
    סגירה
    אולטרסאונד לגלולות?

הוספת תגובה

• אולטרהסאונד וגלולות

ד''ר יורי פרליץ
    14/06/2007

שלום נירית,
    באולטרהסאונד ניתן להדגים את הרחם, הטפולים וממצאים אחרים באגן (במידה וקיימים)
    מטרת הבדיקה - לשלול בעיות באיברים אלה, והיא נעשית כשגרה ללא קשר לבקשתך לקבל גלולות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית בזמן ההיריון ?
    tony
    11/06/2007

אני בשבוע ה-13 להיריון וכבר מרגישה שאני משמינה בצורה דרסטית
    אני לא אוכלת הרבה אבל הפסקתי לרוץ
    איזה פעילות גופנית אני יכולה לעשות מחוץ לחדר כושר?

הוספת תגובה

• פעילות גופנית בהריון

ד''ר יורי פרליץ
    13/06/2007

בעיקרון, פעילות גופנית מומלצת בהריון עם מס' סייגים:
    1. לא לבצע פעילות גופנית תחרותית.
    2. לקבל אישור לפעילות הגופנית מרופא המומחה במיילדות ולשלול מחלות אימהיות או עובריות שמהוות הורית נגד לפעילות הגופנית (יל"ד לא מטופל, אנמיה משמעותית, דימום לדני, צירים מוקדמים, בעיות אורטופדיות ועוד).
    3. להתחיל בהדרגה, 3-4 פעמים בשבוע 30-40 דקות בכל פעם.
    הפעילות המומלצת היא הליכה, רכיבה על אופניים נייחות, שחיה, תרגילי קרקע והרמת משקולות. לא לרכב על אופניים לא נייחות או לשחק משחקי כדור. זכרי שבהריון שיווי משקל הגוף ויציבת הגוף משתנים ואבדן שיווי המשקל וחבלה לבטן יותר שכיחים.
    אין לבצע תרגילי מזרון על הגב מעל שבוע 16 להריון (אספקת הדם חזרה ללב מהגפיים התחתונות ומשם לגוף כולו יורדת).
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי פוריות
    ש.
    10/06/2007

שלום,
    אשמח אם תוכלו לפרט איך בדיקת האולטרסאונד מסייעת בבדיקת התקדמות טיפולי פוריות.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפולי פוריות

הוספת תגובה

• האולטרהסאונד וטיפולי פוריות

ד''ר יורי פרליץ
    11/06/2007

האולטרהסאונד הוא כלי חשוב באבחנה והמעקב בטיפולי פוריות.
    לאבחנה: ניתן לאבחן בעזרת האולטרהסאונד מומי רחם (דו קרני, מחיצתי) ולאחרונה הוכנס האולטרהסאונד התלת מימדי לעזרתנו בנושא המומים הרחמיים.
    האולטרהסאונד מדגים היטב את השחלות, ויכול להדגים שחלות "פוליציסטיות" עם הרבה ציסטות או שחלות המאפיינות מצב שבו אין ביוץ.
    האולטרהסאונד יכול גם להדגים את הזקיקים הגדלים בשחלה עם הטיפול ובגודל של 20-22 מ"מ משרים את הביוץ ומתזמנים את ההזרעה התוך רחמית או את שאיבת הביציות, שגם היא נעשית בעזרת האולטרהסאונד.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפ חוזר רקמה כהה
    רות
    07/06/2007

עברתי לפני שנתיים הוצאת פוליפ אנדורחמי-כעת עברתי אותו ניתוח עם
    הוצאת פוליפ רחמי+ובצעו לי צריבת הרקמה. המ הסיבה שהפולפ חוזר ?
    כיצד אפשר למנוע זאת, ואיזה טיפול מומלץ למעקב נגד סרטן הרחם?י

לקביעת תור
    סגירה
    פוליפ חוזר רקמה כהה

הוספת תגובה

• פוליפ רחמי

ד''ר יורי פרליץ
    08/06/2007

הסיבה שהפוליפים נוצרים אינה ברורה. אפשרות נוספת היא שלא הוציאו את כל רקמת הפוליפ לפני שנתיים והוא חזר. מכיון שהפוליפים נוצרים מרקמת רירית הרחם, הרי שאפשר "לצרוב" את כל רירית הרחם (ablation) ובכך למנוע את יצירת רוב הפוליפים. כמובן, שיש לעשות פעולה זו רק ובמידה ואינך מעונינת יותר בילדים.
    המעקב: אולטרהסאונד וגינלי מדי חצי שנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה בגיל מאוחר
    ליטל
    06/06/2007

שלום. אני בת 38 ובהיריון ראשון. אני יודעת שבגלל גילי יש סיכוי מוגבר למחלות שונות כמו תסמונת דאון ורוצה לעשות את כל הבדיקות שצריך כדי להיות בטוחה. שמעתי ששקיפות עורפית היא לא בדיקה מספיק טובה, איזו בדיקה כן מספיק מדוייקת?

לקביעת תור
    סגירה
    לידה בגיל מאוחר

הוספת תגובה

• בדיקות לאיתור תסמונת דאון

ד''ר יורי פרליץ
    08/06/2007

שלום ליטל,
    הבדיקה האבחנתית לתסמונת דאון היא דיקור מי שפיר ובדיקת הכרומוזומים. התשובה מדויקת ב 100% אך החסרון: הפעולה פולשנית (מכניסים מחט לתוך שק מי השפיר) וכרוכה בסיבוכים של אובדן ההריון בכ 1:200 דיקורים.
    קיימות בדיקות סקר שבהן ניתן להגיע לדיוק די גבוה בניבוי תסמונת דאון והן אינן מסכנות כלל את ההריון. המדויקת ביותר היא בדיקת ה INTEGRATED TEST , הבדיקה המשולבת, המביאה לדיוק של 95% בניבוי תסמונת דאון. בדיקה זו נלקחת בשני שלבים: האחד בין 11-14 שבועות, והשני בין 16-18 שבועות. הבדיקה היא בדיקת דם שלוקחים לך, ומצרפים בחישוב הסיכון את גילך ואת השקיפות העורפית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה