פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רחם עם 1/3 מחיצה והאטה בגדילת עובר
    לי
    01/06/2007

שלום רב ,

אני נמצאת בשבוע 31 , לפני 3 ימים הייתי בביקורת של שדיקת אולטראסאונד ונודע לי שהעובר שוקל קילו ו- 110 גרם. בבדיקה הקודמת שעשיתי לפני כ-3 שבועות העובר שקל קילו ו-50 גרם.
    אולי יש טעות במדידות הראש והבטן כי לא יכול להיות שהעובר עלה רק ב-100 גרם.מדובר פה על סטייה של 3 שבועות וזה ממצא מאד מדאיג.
    נאמר לי שהיקף הראש והבטן קטן אך אורך הירך שמורה. הומלץ שאני יעשה בדיקת MRI למוח העובר בכדי לשלול פיגור שכלי חלילה או בעיות התפתחות אחרות.
    אומנם בבדיקת אולטראסאונד נוספת שעשיתי ביום רביעי האחרון,נבדק כי המוח באופן כללי תקין,חדרי המוח אינם מורחבים.
    נאמר לי שגורם נוסף לעצירה במשקל יכול להיות שלייתי. השליה שלי היא קדמית ויש לי רחם עם 1/3 מחיצה דבר היכול לגרום להפרעת השתרשות השלייה ואולי זה הגורם לחוסר התפתחותו של העובר.
    במידה והעניין הוא שלייתי אז יילדו אותי מוקדם יותר.
    אני מאד מקווה לשלול את עניין ה-MRI ולהתנחם שהעניין הוא שלייתי בלבד.
    הייתי רוצה לשמוע את דעתך בנוגע לכל הממצאים הנ"ל.
    אשמח לתשובה בנושא כי זה חשוב לי מאד.

תודה,
    לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עצירה בגילה של העובר

ד''ר יורי פרליץ
    04/06/2007

שלום לי,
    שאלת מס' שאלות ואנסה לענות על כולן.
    הראשונה, לגבי העצירה בגילת העובר. ישנן מס' סיבות לעצירה אפשרית בגדילת העובר, ביניהן זיהום חמור, הפרדות שיליה, או מחלה אחרת מאוד קשה שלא היית יכולה לפספס את נוכחותה.
    אבל, סיבה שכיחה מאוד היא פשוט טעות במדידת מדדי העובר. בשלב הריון מתקדם זה, טעות המדידה של האולטרהסאונד היא +/- 3 שבועות, (מאות גרמים) כך שאת בתחום טעות המדידה.
    לגבי אי ספיקה שיליתית אפשרית: מצד אחד המחיצה שברחמך יכולה לגרום לאי ספיקה שיליתית אך מצד שני מדדי הראש נפגעים רק בסוף, וקודם לכן הבטן ועצם הירך (מה שלא מתאים אצלך).
    יש מדדים סונוגרפיים נוספים שאפשר בעזרתם לבחון האם יש אי ספחיקה שיליתית (דופלר של העורק הטבורי והעורק הוחי האמצעי).
    לגבי ה MRI- הייתי מבצע קודם הערכה נוספת אצל מומחה לUS וסיבוכי הריון לפני שהייתי ניגש לבדיקה. נכון לעכשיו, לאור מה שכתבת כאן, אני לא יודע אם יש לך הגדרה של מיקרוצפליה (ראש קטן מהרגיל- צריך 3 סטיות תקן מתחת להקף הראש ביחס לגיל ההריון).
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך המפורטת!!!

לי
    04/06/2007

אני אפנה למומחה נוסף כמו שיעצת לי ואעדכן אותך בהמשך.......

יום נעים,
    לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העובר ירד במישקל-דחוף מאוד !!
    אסתי
    30/05/2007

שלום!!בתי בת 33 בהריון בחודש תשיעי.לאחרונה גילו שיש לה סכרת סמויה ומבית החולים יעצו לה תפריט דל קלוריות ומעקב בדיקות דם של 6 פעמים ביום.רמת הסוכר אצלה תקינה.שאלתי היא:בבדיקת אולטרסאונדבחודש שעבר העובר שקל 2.600 ג'ר,והיום היתה בבדיקה והעובר שקל 2.500 ג'ר.איך קורה דבר כזה???יש לציין שהיא גם צועדת 4 פעמים בשבוע 40 דקות כל פעם.

תודה מראש

הוספת תגובה

• ירידה במשקל של העובר???

ד''ר יורי פרליץ
    31/05/2007

לא סביר שהעובר ירד במשקל, במיוחד בנוכחות של סוכרת הריונית לאמא, הגורמת לעיתים קרובות להאצה בגדילת העובר.
    ההסבר ל"ירידה" במשקל היא פשוטה, שיטת המדידה של הערכת המשקל, ואפרט.
    האולטרהסאונד אינו כלי מדויק להערכת משקל בשליש השלישי להריון, וטווח הטעות שלו היא מאות גרמים !!! בחודשים אלה. נניח שבבדיקה הקודמת "טעו" בהערכת המשקל כלפי מעלה וכעת "טעו" כלפי מטה, אפילו ב200-300 גרם בכל פעם, והינה התוצאה של "ירידה במשקל".
    למען ההגינות אציין שהגדרה "טעות" אינה נכונה. אלו הן מגבלות הבדיקה בכל העולם ובכל המכשירים ובידיהם של מיטב הרופאים.
    יש להכיר מגבלות דיוק אלה ולנהל את ההריון בהתאם להן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היריון מרובה עוברים
    ר.
    30/05/2007

מאיזה שלב בהיריון ניתן להבחין אם יש יותר מעובר אחד?

לקביעת תור
    סגירה
    היריון מרובה עוברים

הוספת תגובה

• אבחנה מוקדמת של הריון תאומים.

ד''ר יורי פרליץ
    31/05/2007

הטווח נע בין שבוע 5+ מס' ימים לשבוע 7. מדובר כמובן בבדיקה נרתיקית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי יש דופק?
    לימור
    28/05/2007

שלום לכם,
    אני בשבוע שישי להיריון ולעובר עדיין אין דופק. מיותר לציין שאני מודאגת מאוד. עד מתי יכול להתחיל דופק אצל עובר? מה זה אומר שאין לו דופק?

לקביעת תור
    סגירה
    מתי יש דופק?

הוספת תגובה

• דופק לעובר מתי?

ד''ר יורי פרליץ
    29/05/2007

דופק עוברי מופיע בד"כ בשבוע 6 להריון, בבדיקת אולטרהסאונד וגינלית. קודם לכן מופיע שק ההריון.
    הסיבות האפשריות לאי מציאת הדופק הן:
    1. העובר קטן יותר במספר ימים ממה שאת חושבת (בייצת מאוחר מהיום ה 14 למחזור).
    2. ההריון אינו מתפתח, ברחם.
    3. ההריון מחוץ לרחם.
    עליך לחזור על בדיקת האולטרהסאונד הוגינלי שבוע מהבדיקה הראשונה, ורוב הסיכויים הם שיופיע שק ברחם ובו עובר עם דופק.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם צריך לשלם עבור ניתוח קיסרי?
    מיכל
    26/05/2007

ולשאלתי-קיסרי עולה כסף- למרות שקיבלתי הפנייה מרופא הנשים שלי לקביעת ניתוח קיסרי שני..?

הוספת תגובה

• תשלום עבור ניתוח קיסרי

ד''ר יורי פרליץ
    27/05/2007

בכל בי"ח בארץ ניתן לעבור ניתוח קיסרי במסגרת הרפואה הציבורית וללא תשלום.
    במידה ותרצי לקבוע את הצוות שינתח אותך, הדבר ניתן-בתשלום, במס' בתי חולים (כמו בשר"פ בהדסה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גילוי מומים
    גל
    24/05/2007

איזה מומים אפשר לגלות באולטרסאונד? איזה עוד בדיקות חובה/רצוי לבצע? התחלתי להתעניין בבדיקות ואיבדתי את עצמי במספר העצום של הבדיקות שחלקן חובה, חלקן לא חובה אבל חלילה לא לעשות אותן וכו'. אני לא רוצה לכלות את כל זמני ולהוציא סכומים אסטרונומים על בדיקות מיותרות ואולי גם לא בריאות או כואבות, אבל אני לא רוצה לפספס משהו ולהצטער על זה כל החיים

לקביעת תור
    סגירה
    גילוי מומים

הוספת תגובה

• מומים באולטרהסאונד

ד''ר יורי פרליץ
    24/05/2007

פרופ' בן עמי ענה על החלק של האולטרהסאונד בבדיקות ההריון תחת הכותרת "שימושי אולטרהסאונד בהריון" ב 11/5/2007. שאר הבדיקות, שאינן קשורות לאולטרהסאונד, אנא פני לרופא המטפל שלך, או לפורום הריון ולידה ותעני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיסרי? מחכה לתשובה......
    מירי
    20/05/2007

בוקר טוב, הנני נמצאת בשבוע 35+2 הריון שני...

ההריון הראשון התחיל בלידה רגילה והסתיים בקיסרי- הסיבות העיקריות היו מחוסר התקדמות הלידה (הילד לא עבר את הספינות ),הפתיחה הייתה רק 3, והמחיקה 80%, למרות שעברו כמעט 10 שעות מתחילת ירידת המים...וכמובן האטת דופק עובר התינוק.(אציין גם שאני טלסמית מיינור וההמוגלובין שלי ירד ל-7 בלידה הנ"ל ולא יכולתי להניק בכלל-חוסר חלב). אני מאוד מפוחדת ומתלבטת לגבי הלידה הזאת..לא בטוחה שיש לי עם מי להתייעץ..רוב סביבתי "רוצים " שאלד שוב בקיסרי..בשביל לסיים את זה כמה שיותר מוקדם, אני ממש עצובה ולחוצה -לא רגועה רוצה שהכל יהיה בסדר..(אני לא מאמינה בגוף שלי יותר- האם יש נשים שלא יכולות ללדת רגיל?) הרופא שלי טוען שאני מחליטה -שאולי ביה"ח בו ילדתי הוא "בית חרושת ליולדות" ורצו ל"היפתר" ממני מהר ולכן עשו לי קיסרי...ומצד שני רוצה שאבוא אליו ללידה פרטית בביה"ח בו הו מיילד ושהוא יעשה לי קיסרי- אני רק צריכה להחליט..קיסרי או לא. אני בלחץ- יש טוענים שנכנסתי להריון מוקדם מידי (5 חודשים אחרי הראשון..),ולכן יש חשש שהצלקת (של הניתוח ה-1 תיפתח) אני מבחינתי לא הבנתי -צלקת של הבטן או צלקת של תוך הרחם..אני מבולבלת..האם אפשר לעזור לי? לייעץ? לכוון אותי לאדם שיחליט בשבילי מה לעשות? שמישהו/י יבדוק את הצלקת ויגיד מה מצבה...כי יש שינוי בה..היא קצת נפוחה מנופחת כמו קשית..ומאוד מגרדת ,מתחילת ההריון היא הייתה מגרדת..(הצלקת של הבטן)..בבקשה ענו לי .-למי לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    קיסרי? מחכה לתשובה......

הוספת תגובה

• לידה נרתיקית לאחר ניתוח קיסרי

ד''ר יורי פרליץ
    20/05/2007

יש לך סיכוי של כ 70% ללדת בלידה נרתיקית, במידה ותנסי.
    היתרונות של לידה נרתיקית: החלמה מהירה יותר, אין סיבוכי ניתוח בלידה זו או סיבוכים מיילדותיים/ניתוחיים בלידות הבאות (כגון: ברוב המקרים לידה שלישית מבוצעת בניתוח קיסרי במידה והשניים הקודמים בניתוח, שילית פתח, שיליה נעוצה ועוד).
    החסרונות: קרע ספונטני של הרחם בשכיחות של כ 1/500, שיחייב ניתוח חרום לתיקון הקרע, (אין סיכון לקרע של הרחם בניתוח קיסרי מתוכנן), עליה בשיעור פגיעה חימצונית לעובר כתוצאה מהקרע ברחם ב 1/2500 נסיונות, ועליה של התמותה העוברית בכ 3/10,000 נסיונות ללידה נרתיקית לעומת ניתוח קיסרי מתוכנן לפני תחילת הלידה.
    אלה המספרים "היבשים". באופן כללי, הן נסיון לידה רגילה והן ניתוח קיסרי מתוכנן הם אירועים די בטוחים, ויש גם שיקולים לא רפואיים נטו שאת צריכה לשקול. לדוגמא: הרצון לחוות לידה רגילה.
    לצלקת על הבטן אין שום קשר לסוג הלידה. הצלקת הרחמית היא הקובעת. יש אפשרות לבדוק את עוביה באולטרהסאונד ביחד עם קיר שלפוחית השתן (צריכה להיות בעובי של 5-6 מ"מ מינימום).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה -התעודדתי קצת. נתת לי תקווה...

מירי
    20/05/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכונים
    נרי
    20/05/2007

אני בהריון בשבוע ה-13. לאחר סריקת מערכות מוקדמת נמצא ממצא ציסטי 15 מ"מ בפוסה אחורית. האם יש צורך להפסיק את ההריון? מה הסיכונים לעובר?

הרבה תודה, נרי

לקביעת תור
    סגירה
    סיכונים

הוספת תגובה

• ציסטה בפוסה האחורית

ד''ר יורי פרליץ
    20/05/2007

יש צורך לבצע סקירת מערכות נוספת בין 15-16 שבועות הריון לבדוק האם יש מומים נוספים לעובר והאם הממצא בפוסה האחורית גדל. בנוסף, יש להקפיד על לקיחת דם לסקר המשולש, ובמידת האפשר לסקר המרובע (להוסיף את האינהיבין). לאחר קבלת התשובות, הן מהאולטרהסאונד והן של בדיקות הדם, יש לקבל יעוץ גנטי לגבי הסיכון לתסמונות כרומוזומליות במקרה זה. יש לנסות ולהגיע לאבחנה מדויקת ככל האפשר של מקור הציסטה, ורק אח"כ יהיה אפשר להתייחס למשמעויות בנוגע להתפתחותו ובריאותו של הילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגן כליה מורחב
    אם לתאומים
    17/05/2007

ערב טוב
    בבדיקת סקירה מוקמת שערכתי בשבוע 15 להריון עם תאומים-בשקים נפרדים ,נתגלה כי לאחד העוברים אגן כליה ימני "גבולי" -2.5 מ"מ ואגן כליה שמאלי תקין-1.9 מ"מ ,לעובר השני ערכים תקינים של גודל אגני כליות. מעבר לכך לא נמצאו ממצאים חריגים בבדיקה הכל היה תקין.
    ביצעתי שקיפות עורפית שיצאה תקינה עם ערכים של 0.9 מ"מ שקיפות לכל אחד מהעוברים.
    כיום אני בת 34.5 ובלידה אהייה בת 35 .
    א. מהם ערכי אגן כליה הנחשבים לנורמלים בשבוע 15 להריון?
    ב. האם אגן כליה מורחב מרמז על בעיה כרומוזאלית המצריכה דיקור מי שפיר?
    ג. האם מומלץ לבצע אולטראסאונד נוסף לפני סקירה מורחבת ע"מ לראות האם האגן גדל או קטן בהמשך?
    חשוב לי להדגיש כי משיטוט בפורומים גיליתי שחלק מהרופאים מציגים גבול עליון תקין של 2.9 מ"מ-3 מ"מ לאגן כליה אם כך מדוע אמר לי הרופא כי 2.5 ממ זה הערך הגבולי העליון?
    תודה מראש על התשובות

לקביעת תור
    סגירה
    אגן כליה מורחב

הוספת תגובה

• אגני כליות מורחבים לעובר

ד''ר יורי פרליץ
    19/05/2007

ערכי אגני כליות תקינים עד 4 מ"מ עד שבוע 20, 5 מ"מ עד שבוע 30 ו 7 מ"מ אח"כ. לכן, אין חריגה כלשהי או הרחבת אגני כליות בבדיקה שלך. יותר מזה, גם אם אגן כיליה הייה מורחב מעט וכל יתר הסקירה תקינה, אין עליה בשיעור המקרים של תסמונת דאון במקרה זה.
    הייתי מציע בנוסף למעקב ההריון הרגיל, סקירת מערכות נוספת בין 20-24 שבועות הריון, במסגרתה יבדוק הרופא את כליות העוברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

אם לתאומים
    19/05/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדש- פורום פגות
    מערכת BeOK
    17/05/2007

אתן מוזמנות להתייעץ עם ד"ר גור [a href=http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=114 id=link]בפורום פגות [/a]

לקביעת תור
    סגירה
    חדש- פורום פגות

הוספת תגובה

• פורום פגות

ד''ר יורי פרליץ
    19/05/2007

בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמד
    שיר
    16/05/2007

אני בחודש חמישי והאולטרסאונד גילה שיש בעיה עם התינוק, דיברו על חשד שהוא יהיה גמד, אבל זה לא ברור והם לא יכולים להיות בטוחים בזה. מה אני יכולה לעשות כדי לדעת בוודאות ומה האופציות שיש לי?

לקביעת תור
    סגירה
    גמד

הוספת תגובה

• מחלת עצמות לעובר

ד''ר יורי פרליץ
    19/05/2007

יש מומי עצמות רבים, חלקם כחלק מתסמונות גנטיות/כרומוזומליות שניתן לאתר בדיקור מי שפיר, ובחלקם יש סימנים נוספים לעובר (פרט לאורך העצמות) שניתן לאתר בבדיקת אולטרהסאונד מכוונת.
    חסרים לי פרטים רבים מדי בכדי לתת לך עצה מעשית מה לעשות.
    לצערי, בנושא מומי עצמות אין מושג "בוודאות" אלא ובמידה ומאבחנים תסמונת בבדיקה גנטית.
    עצתי: ייעוץ עם רופא המומחה לאולטרהסאונד ולמחלות עצמות לעובר (כן, יש מס' רופאים כאלה בארץ). לאחר מכן, יעוץ גנטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צסטה במוח
    טל
    14/05/2007

האם יש סיכון גבוה יותר לבעיה גנטית כאשר יש ציסטה דו כיוונית ולא חד כיוונית
    אם רשום לי בסקירה כי יש כרואיד פלקסוס CPC דו כיווני - עד כמה הדבר מלחיץ ? אני בשבוע 15 להריון
    .
    האם מומלץ לבצע מי שפיר ?

תודה ,
    טל

לקביעת תור
    סגירה
    צסטה במוח

הוספת תגובה

• ציסטות בכורואיד פלקסוס

ד''ר יורי פרליץ
    15/05/2007

ציסטות בכורואיד פלקסוס במוח העובר שכיחות, 1-4% באוכלוסיה הכללית וברוב המקרים זהו וריאנט נורמלי. הציסטות הן נוזל המצטבר סביב לכורואיד והן נעלמות עד שבוע 24 להריון. כשהציסטה היא הממצא היחיד בסקירה, והסקר המשולש/ביוכימי משולב בנורמה, אין צורך לבצע ברור גנטי (דיקור מי שפיר לקריוטיפ). יש צורך לבצע סקירת מערכות ואקו לב עובר בין 20-24 שבועות לשלול מומים/סמנים אחרים לתסמונות כרומוזומליות ובעיקר לטריזומיה 18.
    כאמור, הממצא נעלם, ואין צורך במעקב אחר המצאותו בטרימסטר השני.
    אין סיכון גבוה יותר לתסמונת כרומוזומלית במידה והממצא דו צדדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיפות וסקירת מערכות?
    ג"ג
    13/05/2007

האם ניתן לשלב בבדיקה אחת את שקיפות עורפית ואת הסקירה המוקדמת. אם כן באיזו שבוע כדאי לעשות את הבדיקה הכוללת.

תודה מראש ג.

לקביעת תור
    סגירה
    שקיפות וסקירת מערכות?

הוספת תגובה

• שקיפות עורפית ביחד עם סקירת מערכות

ד''ר יורי פרליץ
    13/05/2007

חלון הזמנים לביצוע שקיפות עורפית: 11-14 שבועות הריון. המועד המדויק ביותר לניבוי תסמונת דאון - 11-12 שבועות הריון.
    חלון הזמנים לביצוע סקירת מערכות מוקדמת: 14-16 שבועות הריון. עדיף, בשבוע ה 15-16.
    לכן, אין חפיפה בין 2 הבדיקות ואין אפשרות לבצען ביחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת מי שפיר
    אלונה י.
    13/05/2007

שלום,
    אני מתלבטת בין 17+2 לבין 19+2 . מהו המועד הכי מתאים לביצוע דיקור מי שפיר ?
    תודה, אלונה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת מי שפיר

הוספת תגובה

• המועד המתאים לביצוע דיקור מי שפיר

ד''ר יורי פרליץ
    13/05/2007

עדיף השבוע 17+2 ( 16-16 שבועות הריון בד"כ). במועד זה יש כבר די מי שפיר לשאיבה, ומספיק זמן להמתנה לתשובת הקריוטיפ (התשובה של הרכב הכרומוזומים). זמן ההמתנה לתשובה הוא מינימום שבועיים !!.
    במידה ומועד הדיקור נדחה, ויש אח"כ איזשהו עיכוב בקבלת התשובה, או נדרש יעוץ נוסף, או נוצר עיכוב לא צפוי אחר, מגיעים לשבוע 23 להריון, בו מוגדר העובר כישות חיה והפסקת ההריון (במידה ונדרשת) הופכת למסובכת ומורכבת הרבה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסר כליה
    אתי
    13/05/2007

אני בשבוע 21.4. בבדיקת סקירת מערכות מאוחרת לא נצפתה כליה שמאלית ולא הודגמה זרימת דם.
    מה ההשלכות, מה איכות חיים של ילד עם כליה אחת, האם ניתן לדעת את טיב התפקוד של כליה אחת. האם יש לשקול הפסקת הריון.

לקביעת תור
    סגירה
    חסר כליה

הוספת תגובה

• חסר כיליה

ד''ר יורי פרליץ
    13/05/2007

שכיחות חסר של כיליה אחת הוא 1:1000 לידות חי. במידה ולא מודגמת הכיליה במקומה הרגיל, יש לחפשה באגן, לבדוק היטב את הכיליה השניה, ולבצע סקירת מערכות מפורטת לשאר אברי העובר.
    בנוסף, יש לבצע יעוץ גנטי ודיקור מי שפיר, כי ישנן מס' תסמונות גנטיות וכרומוזומליות שבהן יש עליה בשכיחות מום זה. במידה והדיקור, הסקירה, והכיליה השניה תקינים- אין השפעה לחוסר הכליה על תוחלת החיים של העובר. למרות האמור, מעקב ארוך טווח של אנשים עם כיליה אחת מלידה מראה שכיחות גבוהה יותר של הפרשת חלבון בשתן (20%), יל"ד (50%) ואי ספיקת כליות.
    את יכולה לפנות לנפרולוג ילדים ליעוץ נוסף ומפורט יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה