מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אורך פמורמיטל31/07/2007
שלום רב,
המשך לשאלה אורך פמור-
אני כרגע שבוע 39.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך פמור
פרופ` ישראל מייזנר31/07/2007בשבוע 39 הפרש של שבועיים באורך עצם הירך הינו חסר משמעות.
מאחל לך לידה קלה ובטוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך פמורמיטל30/07/2007
שלום
אני מאד מוטרדת מכיוון שעקבתי אחרי המדידות של אורך עצם הירך בעובר שלי וראיתי שלאורך המדידות עצם הפמור מראה האטה בצמיחה:
במדידות הראשונות הייתה בערך טווח של כ-3 ימים קדימה משבוע ההריון וב-4 מדידות אחרונות החלה ליצור פער מיומיים איחור לעומת שבוע הריון עד 12 יום איחור במדידה אחרונה.
שאר המדדים(היקף ראש,בטן) מראים בממוצע על שבוע קדימה משבוע ההריון.
בעלי ואני גבוהים מהממוצע(אני 1.73).מה דעתך?
האם יש סיבה לדאגה???
תודה מראש על ההענות המהירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך פמור
פרופ` ישראל מייזנר31/07/2007למיטל,
חסרה אינפורמציה לגבי גיל ההריון. יש הבדל בין הריונות צעירים למאוחרים, ובכל אופן, לא כל אי התאמה בגדילת הפמור מצביעה על בעיה. תלוי מהו גיל ההריון, האם מדידת הפמור נמצאת מחוץ לעקומת הגדילה, והאם לאורך ההריון המדידות גדלו לאורך אותו אחוזון.
יש להעלות את כל המדידות על גרף ולבדוק התאמה לגדילה, בהנחה שגיל ההריון ידוע. בכל מקרה, הנתונים שאת מציגה אינם בהכרח מהוים בעייה או מעלים חשד לקיצור קומה, וכדאי להתייעץ בנדון עם מומחה לאולטראסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
ליאת31/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים -ליאת30/07/2007
הי, אני בהריון תאומים טבעי ( לאחר שתי לידות תקינות )- כבר בסקירה המוקדמת גילו כי בעובר אחד יש מוקד אקוגני אחד בלב -
עקב שקיפות עורפית תקינה 1:3999 וגילי - 32 המליצו לי לא לבצע בדיקת מי שפיר. וחלבון עוברי שלא מדויק בהריון תאומיים.
כעת - בסקירה המורחבת ( שבוע 24 ) נתגלה כי באותו עובר ישנה גם הרחבה קלה של אגן הכליה - 5.1.
מה לעשות? מה זה אומר? האם לבצע כרגע מי שפיר? האם זה לא מהווה סכנה עבור העובר השני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומים
פרופ` ישראל מייזנר30/07/2007הי ליאת,
הסימנים לתסמונת דאון באולטראסאונד כוללים סימנים קשים וסימנים רכים. הקשים כוללים סימנים קלאסים לתסמונת דאון כמו מומי לב , עיבוי עורפי וכד'. הסימנים הרכים כוללים סימנים לא ספציפים, אך כאלו השכיחים יותר בנוכחות תסמונת דאון. בין הסימנים הרכים קיים מוקד אקוגני בלב והרחבה קלה של אגני הכליות.
בעובר שלך, קיימים שני soft markers, ולפי הנחיות המכונים הגנטים, קיימת אזי אינדיקציה לדיקור מי שפיר. הבעייה במקרה שלך: הריון תאומים בשבוע מתקדם, כשהדיקור עלול לגרום ללידה מוקדמת, ולפגות קיצונית לעוברים על כל המשתמע מכך. קיימת אופציה גם לדיקור מאוחר בשבוע 30 להריון, אז הסיכון ללידה מוקדמת קטן יותר, אך תתכנה בעיות טכניות בדיקור (גודל ומנח העוברים). האופציה של דיקור מאוחר חושפת אותך ללידה מוקדמת טרם ביצוע הדיקור ואז אין בידייך תשובה לגבי תסמונת דאון (מומלץ לבצע בדיקת FISH המאפשרת מידע מדויק לגבי תסמונת דאון תוך 24 ש').
בכל מקרה, תצטרכי את ובן זוגך, להחליט על האופציה הטובה לכם. רצוי ומומלץ להתייעץ טרם החלטה עם יועץ גנטי, מבצע הבדיקה וכמובן, עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסיה והריוןאייל28/07/2007
ד"ר מייזנר שלום רב,
אני משתמש בפרופסיה מספר שנים בתדירות משתנה (כ - פעמיים לשבוע), לפני כ- 4 חודשים נכנסה אישתי להריון. האם העובדה שאני משתמש בפרופסיה יכולה לגרום לפגיעה כל שהיא בעובר, האם הנושא יכול להגדיל את הסיכון לחלות במחלות שונות או להיפגע מתסמונת כזו או אחרת (שלא נדע)
בתודה נראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסיה (לבעל) והריון
ד''ר יורי פרליץ28/07/2007אייל, אין כל סיבה לחשוש מנטילת פרופסיה בזמן שאישתך נכנסה להריון. התרופה אינה משפיעה על המטען הגנטי של הזרעונים ועובדה זו היא הקובעת את שלומו של העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
אייל28/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסיה בהריון
פרופ` ישראל מייזנר29/07/2007מסכים לחלוטין עם ד"ר פרליץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה גם לפרופ מייזנר
אייל03/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות:ליעד25/07/2007
אני מתלבטת בין 2 בדיקות: סיסי שילייה, או מי שפיר.
בהתחלה רציתי סיסי שיליה (למרות הסיכון המעט גבוה יותר), בשל זמן התגובה המהיר, אך הבנתי מהרופא כי תשובה ניתנת רק לאחר שבועיים, ואז כבר אהיה בשבוע 15...
האם אכן זמן התגובה הוא שבועיים? והאם היא 100% כמו מי שפיר??
תודה, ליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיסי שיליה מול מי שפיר
פרופ` ישראל מייזנר25/07/2007תשובת סיסי השיליה ניתנת תוך 3-5 ימים, ולא לאחר שבועיים! התשובה לגבי הכרומוזומים, מדוייקת כמו בדיקת מי שפיר. יש לקחת בחשבון כי בבדיקת סיסי השיליה לא נבדק החלבון העוברי, וכי קיים סיכוי קטן של עד 10% לערבוב בין תאי אם ועובר, מצב הקרוי פסוידו-מוזאיקה. במקרה כזה, יש לבצע מאוחר יותר דיקור מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRIמיטל23/07/2007
אני בשבוע ה26 להריון ונשלחתי לבדיקת MRI שווה לעבור אותה או שזה מסוקן לי או לתינוק ? מפני כל הקררינות שיש בזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI בהריון
פרופ` ישראל מייזנר25/07/2007בדיקת ההדמיה מסוג MRI מבוססת על גלים אלקטרומגנטים ולא מדובר בקרינה. הבדיקה בטוחה הן לאם והן לעובר ואין לחשוש ממנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל העוברמאיה22/07/2007
שלום רב,
ביצעתי סקירה מוקדמת בשבוע 14+6. כל הערכים יצאו במרכז הסקאלה או ממש ליד, וכן הרופא ציין שהכל תקין למרבה השמחה.
אבל - הרופא גם ציין שמשקל העובר הינו 109 גרם. לאחר מכן קראתי במספר אתרים באינטרנט, שבשבוע 15 משקל העובר הוא כ-65-70 גרם.
בהתחשב בנתונים האלה, האם משקל העובר שלי תקין? ואיך בדיוק מחשבים את המשקל באמצעות האולטרסאונד?
תודה מראש,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל באולטרהסאונד
ד''ר יורי פרליץ23/07/2007קיימות מספר "עקומות גדילה והערכת משקל", והמקובלת לשימוש בישראל היא זו של הדלוק. הערכת משקל של 100 ג' בשבוע 15 תקינה לחלוטין. יכול להיות שעקומות הגדילה באתרים שקראת בהם אינם של הדלוק. בכל מקרה, בשבועות ההריון מוקדמים כמו 15 שבועות, אין חשיבות למשקל אלא לעובדה שגיל ההריון ע"פ תאריך הוסת האחרון תואם לגיל ההריון ע"פ המדדים.
דרך חישוב המשקל ב US: מדידת המרחק הבין רקתי, הקף הראש, הקף הבטן ואורך עצם הירך, כל אחד מהם מתאים בגודל לשבוע הריון מסוים. המחשב של האולטרהסאונד עושה ממוצע של המשתנים הנ"ל ומגיע לשבוע הריון ממוצע. מעקומה נוספת של משקלי עוברים שנולדו בשבועות ההריון המחשב מוציא את הערכת המשקל לשבוע מסוים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות גנטיות אצל אשכנזיםדיינה22/07/2007
שלום
בעלי ואני אשכנזים ממוצא פולני. אני יודעת שיש מחלות גנטיות האופייניות לאשכנזים, כמו טיי זאקס. תוכלו לאמר לי איזה מחלות נוספות אנחנו צריכים לבדוק ואם אפשר לבדוק את זה מראש או רק אחרי ההריון? אודה לכם אם תוכלו לתת לי תשובה או להפנות אותי לחומר בנושא.
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות גנטיות
ד''ר יורי פרליץ23/07/2007קיימת תוכנה הנקראת "גנומטר" הנמצאת בהרבה מרכזים לבריאות האישה ברחבי הארץ . בעזרת תוכנה פשוטה זו ניתן לקבל המלצה על המחלות הגנטיות השכיחות ע"פ מוצא 2 בני הזוג.
מקום נוסף שיכול לתת את המידע הם המכונים הגנטיים הצמודים לכל בי"ח והקיימים בכל קופה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף מקטע כרומוזום 15רפי18/07/2007
בן עמי שלום
בבדיקת מי שפיר שביצענו נתגלה עודף במקטע כרומוזום 15
קיבלתי הסבר לגבי הנושא אך לטעמי לא מספק , אשמח אם תוכל
להסביר לי מה משמעות הדבר. חשוב לציין שכל שאר הבדיקות שביצענו יצאו תקינות .
בברכה
רפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף מקטע כרומוזום 15
ד''ר יורי פרליץ19/07/2007שלום רפי,
פורום זה מתמחה באולטרהסאונד במיילדות.
מידע אודות ממצא של עודף כרומוזום 15 תקבל מהגנטיקאים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעודף כרומוזום ;5
חמי20/03/2010היי רפי,
גם לנו יש ילדה עם עודף כרומוזום 15 שנולדה כבר.
לצערנו לא זיהו זאת בהריון.
הילדה חולת אפילפסיה קשה והתפתחות איטית.
האם הבאתם את הילד? האם הוא גדל רגיל או שיש בעיות?
יש לציין שעודף כרומוזום 15 זו בעייה נדירה וללא הרבה מידע רפואי בנושא.
אשמח אם תחזור אליי
תודה חמי 0506207229* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדיקה בטוחה?נעמה16/07/2007
אחותי הגדולה בהריון, והיא עושה מחר בדיקת אולטרה סאונד
אני קצת דואגת, האם יש סיכונים בבדיקה כזו?
והאם הבדיקה אמינה בגילויי של מומים או בעיות אחרות אצל העובר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטיחות ואמינות האולטרהסאונד
ד''ר יורי פרליץ19/07/2007שלום נעמה,
בבדיקת האולטרהסאונד אין כל סיכונים והיא מאוד אמינה בגילוי מומים, כמובן בתלות בגיל העובר, תנוחתו, סוג המכשיר וסוג המכשיר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתדן15/07/2007
לרופאים שלום,
אשתי רוצה לעשות בדיקת שקיפות עורפית, קראתי קצת על הבדיקה ואני יודע מה היא אמורה לגלות, אולם לא הבנתי איך בדיקת הנוזל שבצוואר יכולה לנבא את הסיכוי למומים שונים. תוכלו להסביר או להפנות אותי לחומר שמסביר את הנושא בצורה ברורה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית ותסמונת דאון
ד''ר יורי פרליץ16/07/2007שלום דן,
הנוזל בעורף העובר הוא חלק ממערכת הלימפה של העובר, המתפתחת באיחור אצל עוברים עם תסמונת דאון, אינה מתנקזת היטב ונצפית באולטרהסאונד וגינלי.
בנוסף, קימיים מומי לב וכלי דם גדולים ששכיחותם עולה עם העליה בגודל השקיפות העורפית, ושוב גם במצבים אלה הקשרים בין המערכת הלימפטית למערכת כלי הדם הגדולים אינה תקינה.
לסיכום: כל פיגור או פגיעה בהתפתחות המערכת הלימפטית בעובר תגרום לעליה בשקיפות העורפית ולעליה בסיכון לתסמונות כרומוזומליות (בעיקר תסמונת דאון).
אתר מצוין שמרחיב על הנושא הוא thefetus.net* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לאולטרסאונדנגה10/07/2007
יש לי מחר בדיקת אולטרסאונד ואני לא זוכרת אם אני צריכה לעשות משהו מיוחד כמו להיות בצום. אודה לכם אם תענו לי בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לאולטרהסאונד
ד''ר יורי פרליץ11/07/2007אין צורך בצום לאולטרהסאונד.
במידה והאולטרהסאונד הוא נרתיקי, יש לרוקן את שלפוחית השתן מייד לפני הבדיקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 5 וכמה ימיםלימור03/07/2007
באולטרסאונד נראה שק ללא עובר מתי כן יהיה עובר? הרופא אמר לי לבוא בעוד שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר בשק ההריון, מתי לראשונה
ד''ר יורי פרליץ03/07/2007שק הריון ברחם, עובר ודופק עוברי- זהו סדר הדמיית הנ"ל באולטרהסאונד.
בד"כ נראה עובר עם דופק בשבוע 5+3-6 שבועות הריון (בהנחה שהביוץ מדויק וההריון החל ביום ה 14 למחזור).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין העוברלימור03/07/2007
האים זה נכון שניתן לדעת את מין העובר כבר בשבוע 5 או6 ןאים זה נכון מה עליי לעשות? למי לפנות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנת מין העובר באולטרהסאונד
ד''ר יורי פרליץ03/07/2007אין אפשרות לזהות את מין העובר באולטרהסאונד בוודאות לפני 13-14 שבועות הריון.
יש מחקרים שפורסמו לאחרונה שבהם הצליחו לבודד תאים עובריים מהדם של האמא, ולבצע על התאים האלה בדיקה גנטית לקבלת מין העובר. נושא זה עדיין במחקר ואינו זמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב עליית בטאמודאגת מאוד01/07/2007
שלום ד"ר
רציתי לשאול האם קצב עליית הבטא תקין?,
ומדוע בתוצאה האחרונה- אין הכפלות??
מודאגת מאוד!!!
19/6/07 = 140
21/6/07 = 432
24/6/07 - 1273
1/7/07 = 3567* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב עלית בטא
ד''ר יורי פרליץ02/07/2007ההכפלה היא ממוצע (!) ולא קורית תמיד, ובמדויק כמו במתמטיקה, גם בעוברים בריאים.
בכל מקרה, בערכי בטא מעל 1000 ניתן לראות שק הריון ודופק באולטרהסאונד וגינלי ולכן אנחנו עוקבים אחר התפתחות העובר ע"י האולטרהסאונד ולא ע"י העלייה בבטא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)