מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת אקו לב עוברמשה11/01/2019
יש לנו בקרוב בדיקת אקו לב לעובר
כמובן שכל אחד אם ידע יכל לבצע זאת
אבל מי הגורם המוסמך ביותר לבדיקה הזו?
קרדיולוג או רופאיי נשים וכו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב עובר
ד``ר רון ברדין11/01/2019היי
הפנייה ל
אקו לב עובר מבוצעת על ידי קרדיולוג ילדים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת ימים לקראת בדיקת אולטרסאונדשמש09/01/2019
שלום רב
אני אמורה לעשות בדיקת אולטרסאונד ביום החמישי או השישי של המחזור, אך לא ברור לי כיצד לספור. היום התחילו לי מעט דימומים/הכתמות חומות. האם לספור מעכשיו או מהרגע שיש זרימה יותר חזקה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיתוי בדיקה
ד``ר רון ברדין09/01/2019היי
ספירה מהיום הראשון של הדימום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרניאציה נצפתה בבדיקת אולטרסאונדעדן08/01/2019
הרניאציה נצפתה בבדיקת אולטרסאונד, קוטר של 6 מ"מ.
מה המשמעות וההשלכות של הממצא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרניה
ד``ר רון ברדין09/01/2019עדן שלום רב
לא אוכל לתת תשןבה בלי לראות את המימצא גודלו מיקומו שבוע הריון ועוד הקודות רלוונטיות. נכון לבצע ייעוץ בשיתוף עם כירוג ילדים בנושא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפיר בשבוע 37+1 ועובר קטן יחסית ב8 ימיםשיראל06/01/2019
אני בשבוע 37+1
הרופא אמר לי שיש לי ריבוי מי שפיר afi 31
והוא אמר שהעובר קטן יחסית ב8 ימים האם זה הגיוני ? הבנתי שבדרך כלל כשיש ריבוי מי שפיר זה אומר שהעובר גדול
והאם יש סיבה לדאגה??
אני צריכה לחזור אליו עוד יומיים לבדיקה חוזרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי מי שפיר
ד``ר רון ברדין06/01/2019היי שיראל
ריבוי מי שפיר יכול לנבוע ממספר גורמים. אמנם שבוע מתקדם אל מי לץ לבצע סקירה מכוונת לריבוי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריבוי מי שפיר בשבוע 37+1 ועובר קטן יחסית ב8 ימים
שיראל06/01/2019האם זה יכול חלילה לגרום ללתסחיף מי שפיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריבוי מי שפיר
ד``ר רון ברדין06/01/2019שיראל
ריבוי מי שפיר ותסחיף? לא מכיר קשר . תסחיף מי שפיר נדיר ביותר לא ניתן להצביע על תהליך קבוע הגורם לכך .בסופו של דבר מרכיבים במי שפיר הם הגורמים למצב חירום זה אך ממש ממש לא הייתי מסתובב בהרגשה שריבוי מי שפיר ותסחיף מי שפיר קרובים הם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלכות של הסתיידות במעייםשי-לי03/01/2019
מה ההשלכות של הסתיידות במעיים לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתיידויות במעי
ד``ר רון ברדין03/01/2019שי-לי היי
הסתיידויות במעי אינן מום אלא סמן המצריך בירור . החל בתשאול על דימום במהלך ההריון ,דרך בירור גנטי ,זיהומי וסקירה מכוונת
אני מניח שהופנית ליועץ גנטי אם כי לא נקבת בשבוע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק מאורך שבוע 5בת 2531/12/2018
שלום ד"ר
קיוויתי אם תוכל לענות לשאלתי,
ב16.11 ווסת אחרונה
2.12 ביוץ (נבדק במקלוני ביוץ) - קיום יחסי מין ביום זה בלבד!
17.12 - בטא 30
25.12 - אולטרסאונד וגינלי שבוע 5.4 ,
בפועל מיום הביוץ עבר 3.4 שבועות בלבד .
נצפה שק הריון מאורך 15/5 מ"מ ללא תוכן
הרופא המליץ לגשת למיון לסיום הריון בשל הריון לא תקין.
האם נתקלת במקרה כזה שהשק הסתדר והתעגל?
או שאין סיכוי?
חייבת לציין שאתמול עשיתי בטא בשנית 30/12 והבטא הוכפל ל4260
אודה לתשובתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מראה שק הריון
ד``ר רון ברדין03/01/2019שלום רב
לצערי לא ניתן להתייחס לשאלתך במיוחד כשנוגעת למראה בלי לראות את השק ובהתאם להתייחס לעליית הבטא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלכות של ריבוי מי שפירמירית30/12/2018
שבוע 36 ויש ריבוי של מי שפיר, מה ההשלכות של זה? לאיזה מומים זה יכול לגרום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי מי שפיר
ד``ר רון ברדין03/01/2019מירית הי
שבוע 36 הוא שבוע מתקדם
קצרה היריעה כאן לפרט לגבי משמעות ריובי כי משתנה בהתאם לדרגת הריבוי, איזה בדיקות ביצעת בעבר, האם עברת גם דיקור מי שפיר ? העמסת סוכר? ככלל מבצעים סקירה מכוונת לריבוי מכוון למערכות רלונטיות לריבוי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות,+סקר ביוכמי שנימיטל28/12/2018
הי, אשמח לדעת האם תקין? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקלול בדיקות
ד``ר רון ברדין03/01/2019היי מיטל
תוצאות תקינות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון ללא עוברנירית27/12/2018
הערכה של שבוע 8 לפי מחזור אחרון, יש שק הריון אך לא נצפה עובר. הרופא המליץ לי לסיים את ההריון, האם יש טעם לחכות עוד שבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק ללא קוטב עוברי
ד``ר רון ברדין27/12/2018היי נירית
כמו שתארת זה נראה לא טוב... לא תקין בשבוע 8 רואים עובר עם דופק . הייתכן שיש טעות גדולה כל כך בחישוב גיל ההריון שלך ושבוע הריון צעיר יותר? אני מניח שהרופא המטפל לא היה מוותר על מעקב אם היה סובר ששווה עוד שבוע..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלכות של הדרונפרוזיס בכליהמרינה25/12/2018
שבוע 37, לפני שלושה שבועות גילו הדרונפרוזיס בכליה השמאלית, מה ההשלכות של הממצא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידורנפרוזיס
ד``ר רון ברדין25/12/2018מרינה היי
לא ניתן לענות על שאלה כללית כל כך
כמה הרחבת אגני כלייה? האם הרחבת צינורות השתן? איך ניראית השלפוחית שתן ? האם מימצאים נוספים? זכר או נקבה? האם סיפור עבר מילדים אחרים ? ועוד ועוד....איך ניראית רקמת הכלייה? ו...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד סקירת מערכות מאוחרתלילה25/12/2018
שלום, באיזה שבוע מומלץ ביותר לעשות סקירה מאוחרת?
בת 39, שבוע 17+3 מהלך הריון תקין, בדיקת חלבון עוברי עם סיכון של 1:10000 לת.דאון.
צריכה לבצע בדיקת מי שפיר שבוע הבא, שבוע 18.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מאוחרת
ד``ר רון ברדין27/12/2018היי לילה
שבועות 22-23
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי אולטרסאונד ראשוןמיכל23/12/2018
עשיתי הבוקר אולטרסאונד ראשון, שבוע 6 יש דופק. אחרי הבדיקה הייתי בשירותים וכשניגבתי היה לי דם על הנייר טואלט. האם זה תקין או לחזור לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום קל
ד``ר רון ברדין23/12/2018היי מיכל
הפרשה דמעת קלה חד פעמים לא הייתי חוזר אלה עוקב . אם ממשיך אז כן פונה לבדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד מועדף לסקירה שנייהזהבית20/12/2018
מתי עדיף לעשות סקירה שנייה בשבוע 20+3 או בשבוע 24+2?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מאוחרת
ד``ר רון ברדין20/12/2018זהבית היי
עיתוי קלאסי 22-23 שבועות. אם כבר בין שניהם אז 24+2
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל עובר לפי הסקירהמאי17/12/2018
האם יש משמעות שאני בשבוע 23+4 והעובר נראה תואם לשבוע 22+5? (התאריך מדויק כי זו הפריה)
כל השאר תקין לחלוטין... ועד עכשיו גם הגיל היה נראה תואם.. רק בפעם האחרונה היה פער שכזה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פער גודל לשבוע הריון
ד``ר רון ברדין17/12/2018היי מאי
פער של פחות משבוע ניסבל
בצעי הערכה נוספת אחרי שבועיים מבדיקה אחרונה לראות האם יש מגמה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש קטן שבוע 26.1מיכל15/12/2018
עד כה ביצעתי 2 סקירות תקינות.
בשבוע 26+1 ביצעתי מעקב גדילה שתוצאותיו:
BPD 57.2 מתאים לשבוע 23+4
HC 224.1 מתאים לשבוע 24+3.
אציין שלפי המדידה נראה כי ב-13 היום שבין הסקירה השנייה לבדיקה הנוכחית הBPD לא גדל מה שמאוד מדאיג אותנו.
הרופא אמר שמדובר בין 1-2 סטיות תקן ושנבוא לבצע מעקב בעוד כשבועיים.
מאז אנחנו מאוד מודאגים ולא יודעים מה לעשות. אשמח אם תשפוך אור למצב שלנו. אציין שעשינו גם מי שפיר תקין וגם תפקוד השליה תקין וזרימות הדם ( אציין שיש לי APLA- לוקחת תרופות קלקסן ואספירין).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש קטן
ד``ר רון ברדין17/12/2018היי מיכל
אמנם היקף הראש קטן יותר משבטע ההריון אך נימצא בתחום התקין לשבבוע. בצעי על כך ביקורת עוד כ שבועיים שלשה ובהתאם מחשבה על צורך בבירו נוסף . אני מסכים עם גישתו של הרופא שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מיכל17/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)
.jpg)