מידע רפואי
פורומים
- בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים
- פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
- אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול
- פסיכותרפיה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- שימור פוריות
- רפואת ספורט
- סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
- גניקולוגיה - רפואת נשים
- גמילה מעישון, גמילה מאכילה רגשית
- יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- הפרעות שינה ועייפות
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.
- mri מוח עוברי שבוע 31 לעומת אולטרסאונד מכוון בשבוע 31שיר19/10/2018
ביצעתי ביום ראשון האחרון 14/10/18 אולטרסאונד מכוון למוח העובר(שבוע 31 להריון) בוולפסון בעקבות ממצא בסקירה מאוחרת בשבוע 22 שהעיד על ציסטה קטנה במוח העובר ( cavum velum interpositi).
בסקירה המכוונת אמרו שהציסטה נותרה כשהייתה בקוטר 5 מ"מ.
כמו כן אמרו שכל מבנה המוח תקין ושאין טעם בביצוע בדיקת mri. אולם קבעתי כבר תור לmri יומיים לאחר מכן וביצעתי ביום שלישי האחרון את הבדיקה בכל זאת.
להלן תוצאות הבדיקה מה16/10/18:
Cavum velum interpositi קטן 9*9*15 מ"מ. פרט לכך בגדר הנורמה.
כמו כן mri לא שולל בוודאות מומים מוחיים.
לא ברור לי הגודל של הציסטה מתוצאת הmri.
איך זה ייתכן שמקוטר של5 מ"מ לפני יומיים , תוצאת mri קפצה ל9×9×15 מ"מ.
אני לא מומחית לmri וליחידות המידה של מכוני הmri , ולכן מבקשת שתנסו להסביר לי בהקדם את התוצאה הלא ברורה הזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI מול US
ד``ר רון ברדין20/10/2018שיר שלום
אולטרהסאונד הוא כלי מצויין לסקירת המוח. ל MRI לעיתים תפקיד משלים לבדיקה - לרקמות /מבנים שניתן לראות יותר טוב . במקרה הנ"ל לא ניצפה ערך מוסף ל MRI ולגבי פערי המדידה,הם מבטאים את זה שאמצעי הדמייה שונים בודקים אחרת אברים או מימצאים שונים. אינני רואה מקום ללחץ מהבדל זה. בסה"כ ניראה מהמידע שצירפת שרקמת המח מתוארת כתקינה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב לבעיית ARSAמשה17/10/2018
שלום דר רון ברדין
עקב ממצא ARSA בתינוק
המליצו לי לעשות בדיקת אקו לב עובר משבוע 20
האם שבוע 20 זה זמן מספיק טוב
כי הבנתי שהמומים יכולים להתפתח גם אחרי
שבוע זה.
אבל מצד שני אנו רוצים להיות רגועים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב עובר
ד``ר רון ברדין19/10/2018היי
אני מציע שתבצעי אקו לב על פי המלצת קרדיולוג הילדים. לרוב אחרי הסקירה המאוחרת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סממנים רכים בסקירה מוקדמתנגה16/10/2018
היי דוקטור אשמח לעזרה
מצאו לי בסקירה המוקדמת עורק טבורי בודד ומוקג אקוגני בלב
כל שאר הבדיקות תקינות כולל אקו לב עובר עשיתי מי שפיר אבל עדיין אין תוצאה
הבנתי שההריון מצריך יותר מעקב האם יש מניעה לעשות פעילות גופנית? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית
ד``ר רון ברדין19/10/2018שלום רב
לא קיים קשר בין שני הדברים ואם אין בעיה רפואית המגבילה אותך מפעילות גופנית אז המימצאים שציינת לא קשורים לעניין הפעילות...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפח מי שפיר AFIגלי16/10/2018
שלום ד"ר ברדין,
בכל האולטרסאונדים שביצעתי עד היום כולל בסקירת מערכות, לא מדדו AFI ותמיד רשמו שכמות מי השפיר תקינה .
עכשיו בשבוע 35 פתאום טכנאית שהיתה בבית החולים מדדה לי לראשונה AFI ויצא 23.
אציין כי העוברית באחוזון 86% בהערכת משקל ואין סוכרת.
האם הערך מראה על ריבוי מי שפיר? למה זה צץ פתאום ? ומה עלי לבדוק ?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Afi גבולו
ד``ר רון ברדין19/10/2018היי שירה
כמות מי השפיר שציינת נימצאת עדיין בתחום הנורמה .כמות מי שפיר מבטאת לרוב איזון בין השתנה לבליעה כשחריגה מצריכה בירור. במיקרה שלך אם כל הסקירות ובדיקות עד עתה תקינות וכאשר ריבוי לא מוחלט לא נישמע מטריד. עם זאת אני מציע שתחזרי על הבדיקה במסגרת יחידת אולטרהסאונד להערכה נוספת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתרון סקירה ראשונה על שניהשרית04/10/2018
שלום,
אנחנו דתיים, ומבצעים בדיקות בעיקר בשביל לדעת על מומים שאפשר בעזרת הרפואה להציל את התינוק, בהריון או אחריו.
לכן תמיד עשיתי סקירה מאוחרת בשליש שני.
כעת בעקבות התפתחות רפואת וניתוחי עוברים, שאלתי האם יש מומים, שרק אם מגלים אותם בסקירה הראשונה, יש אפשרות להציל את התינוק, ואילו בסקירה השניה זה יהיה מאוחר מדי?
תשובתך תעזור לי להחליט האם יש חשיבות לעובר שאעשה סקירה מוקדמת, או שה7 שבועות הללו לא משנים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מוקדמת או מאוחרת
ד``ר רון ברדין06/10/2018שרית שלום
כשדנים בסקירת מערכות העובר אין האחד תחליף לשני ומומלצות 2 הבדיקות - משלימות אחת את השנייה . יתרונה של המוקדמת בגילוי המוקדם
קצרה היריעה כאן מלפרט מומים/מימצאים חריג ואפשרויות הטיפול /בירור וכו'.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
שרית15/10/2018סליחה, אבל עדין לא הבנתי כראוי מתשובתך, האם במידה ובטוח מבצעים סקירה מאוחרת, האם יש טעם לבצע גם סקירה מוקדמת.
כאשר כל המטרה בביצוע הבדיקות הוא לא גילוי מום והפלת העובר, אלא גילוי מום והצלת העובר.
אתמול הייתי אצל הרופא נשים, לשאלתי הוא אמר שלא ידוע לו על מום שניתן לנתח או לרפא וחשוב לדעת אותו כבר בשבוע 15.
האם ידוע לך אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנומיטי במקום בדיקת מי שפירנעמה14/10/2018
שלום,
לאחר התייעצות עם הרופאה שלי החלטתי לעשות את בדיקת הגנומיטי. הבנתי שניתן לעשות את הבדיקה בין השבועות 10-20 ורציתי לדעת אם יש להתכוונן לשבוע מסויים או שאין לכך חשיבות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנומיטי
ד``ר רון ברדין15/10/2018היי
אני מציע שתצרי קשר עם החברה איתה תרצי לבצע את הבדיקה לקבלת המלצות והנחיות מדוייקות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה דרך הנרתיק או דרך הבטןאלונה14/10/2018
לפי מה מחליטים איך לעשות את בדיקת סיסי שליה? אם דרך הנרתיק או דרך הבטן? אני יכולה לבקש את הדרך שאני מעדיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיסי שלייה
ד``ר רון ברדין15/10/2018היי
בחירת מיקום תלויה במספר גורמים כמיקום השלייה, עובי דופן הבטן, מיומנות המבצע ועוד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סקירת מערכות מאוחרתרות11/10/2018
שלום ,
אני בשבוע 22+6 אתמול ביצעתי סקירת מערכות מאוחרת.
תוך כדי הבדיקה הרופא אמר שכמות המים גבולי ויש צורך בסקירה שלישית. בסיכום מצויין :
בבדיקה מודגמת כמות מים תקינה AFI=16 , תקין .ממליץ לעקוב אחר כמות המים ותוצאות העמסת הסוכר.
לא נצפו ממצאים אנטומיים חריגים בבדיקה.
מומלץ להשלים סקירת מערכות שלישית בשבועות 29-30.
מופנית להמשך מעקב ההיריון על ידי הרופא המטפל.
מאוד דואגת ולחוצה .
מצד אחד כתוב שהכל תקין ומצד שני יש צורך בסקירה שלישית והמשך מעקב .
ממתינה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכום סקירה
ד``ר רון ברדין15/10/2018רות היי
מהנתון הנ"ל אינני רואה בעייה. סקירה שלישית בשמה הנכון יותר הערכת התפתחות הינה בדיקה מומלצת ללא קשר לכמות המים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית 3.3 מ"מנינה10/10/2018
בס"ד
שלום,
אני בת 49, ללא ילדים וללא הריונות קודמים. לפני כמה חודשים התחלתי בטיפולים (תמיכה הורמונלית) לקראת קבלת תרומת ביצית מאוקראינה. כמו כן, רכשתי תרומת זרע המתאימה לתרומת ביצית (תורם שעבר בדיקות גנטיות שונות). להלן התאריכים הרלוונטיים:
5.7.18 - תחילת הספירה
19.7.18 – תאריך שאיבת הביציות והפרייה
24.7.18 – תאריך החזרת עובר טרי
מתוך 10 ביציות שנשאבו, הופרו רק 9 , מתוכן הוחזר עובר טרי אחד ושרדו 2 בלסטוציסטים נוספים שהוקפאו. במשך כחודשיים קבלתי תמיכה הורמונלית וגינלית ודרך הפה. בבדיקת שקיפות עורפית בשבוע 6+12 ימים התקבלה תוצאה של 3.3 מ"מ. הרופא שבצע הבדיקה טען שהערך הינו גבוה, משום שהרף העליון הינו 3 מ"מ.
ברצוני לציין, שגיל התורמת לפי דו"ח החברה המתווכת הינו 26 שנה.
אני מבקשת לדעת:
1) אלו בדיקות עלי לבצע ובאיזה סדר, על מנת לשלול לא רק בעיות כרומוזומליות, אלא גם אחרות משמעותיות?
2) האם בדיקת PGD לאחד העוברים המוקפאים יכולה לתרום לגילוי בעיות גנטיות בעובר שבבטני?
מה לגבי בדיקת DNA של תורמת הביצית?
חשוב לי לבצע מקסימום בדיקות ובזמן, על מנת לשלול בעיות, מחלות ומומים. אודה לעזרתך האדיבה.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות מוגברת
ד``ר רון ברדין15/10/2018נינה שלום
כל השאלות רלוונטיות וחשובות אך עלייך להפנותם לייעוץ מסודר אצל יועץ גנטי . קצרה היריעה בפורום זה לייעוץ מלא וחשוב כל כך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמת-אשמח להתייחסותמורן28/09/2018
סקירת מערכות מוקדמת
מור
היי אשמח להתייחסותך.
אני בשבוע 15+2 בת 29 הריון ראשון
אתמול הייתי בסקירה מוקדמת. הרופא אמר שהבדיקה תקינה.
אך יש חשד בכליה ימין למערכת איסוף כפולה( או משהו כזה)
הוא המליץ לפנות ליעוץ גנטי.
הייתי שמחה אם היית יכול להבהיר לי את התמונה מה זה אומר? האם יש סיבה לדאגה?
האם למעט יעוץ גנטי יש משהו נוסף שאפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת מאספת כפולה בכלייה
ד``ר רון ברדין06/10/2018מורן שלום
מערכת מאספת כפולה בכלייה איינה נחשבת מום אלא סוג של התפתחות נורמלית שונה מהרגיל. מקובל לבצע בדיקה מכוונת לכליות ולשלפוחית השתן אכן לודא שזה המימצא היחיד. כמובן לבחון שוב בסקירה 2. לא סיבה ללחץ כמימצא בודד ולא מפריע להתפתחות הכלייה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות של BPD קצרדנה02/10/2018
מה המשמעות של BPD קצר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות BPD
ד``ר רון ברדין02/10/2018היי דנה
שאלה כללית כי תלוי באיזה שבוע וכמה קצר ומה היקף הראש ומה שאר מדדי העובר. בנוסף BPD מושפע מכמות מי שפיר ( מיעוט הוא קצר) ממצג העובר ( עכוז הוא קצר) מבנה הראש של ההורים וגם מצבים לא תקינים בהם סגירה מוקדמת של התפרים בגולגולת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל שבוע 33נטלי לוי30/09/2018
שלום רב חייבת דחוף התייחסות
אני שבוע 33והייתי בהערכת משקל היום נאמר לי כי ראש העובר גדול ויש לבצע העמסת סוכר 100 למרות שה50 יצא לי 88
המדדים שיצאו בהערכת משקל
Bpd ערך 84 מתאים לשבוע 33.6
Head cir ערך 305 מתאים לשבוע 34
Ab cir ערך 296 מתאים לשבוע 33.5
Hc ac 1.03
Fl 61 מ"מ מתאים לשבוע 31.6
הערכת משקל 2140 אחוזון 53
האם יש סיבה לדאגה למרות סטייה לא כזאת גדולה? האם יש לבצע את הבדיקה של ה100?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל
ד``ר רון ברדין30/09/2018היי
המדדים תואמים לשבוע הריון כך שלא ברורה לי סיבת העמסת הסוכר ל 100 גרם...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות של שקיפות עורפיתעינת26/09/2018
הריון 5, בת 37, שבוע 12 ביצעתי שקיפות עם תוצאה של 1 מ"מ וסיכון לפי הגיל 1:2670, ותוצאות הסקר שליש ראשון הן :
תסמונת דאון :
לפי גיל בלבד: 1:200
לפי גיל עם תוצאות הבדיקה: 1:68
סיכון משוקלל 1:386, האם לפי התוצאות עלי לעבור דיקור מי שפיר , והאם הייתי מקבלת את התשובות האלו בגיל צעיר יותר האם גם ניה מומלץ לי לעהור דיקור?
תודה מראש 🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית
ד``ר רון ברדין26/09/2018היי
על פי התוצאות עלייך לבצע ייעוץ גנטי בשאלת הדיקור . הסיכון אצלך הוא כזה שמומלץ הדיקור . עם זאת אפשרויות הבירור לא מוגבלות רק לדיקור ולכן ההמלצה לייעוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות של שיליית פתחשרי25/09/2018
מה המשמעות של שיליית פתח? לחוצה... תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליית פתח
ד``ר רון ברדין26/09/2018היי
הגדרה של שליית פתח ביא שלייה שמכסה את הפה הפנימי של צוואר הרחם. יכולה לכסות חלקית או מלא. לכך משמעות גם באיזה שבוע את נימצאת. ככלל שליית פתח מציבה את ההריון בסיכון לדימום- תקבלי הנחיות מרופא מטפל) למשל הימנעות מקיום יחסי מין
משמעות שליית פתח במועד היא שהלידה בניתוח קיסרי. שאר המידע עלייך לקבל במסגרת מרפאת הריון בסיכון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לתסמונת CDLS שבוע 25יעל23/09/2018
שלום,
ביצעתי סקירה שנייה ובה עלה ממצא חריג,
גבות עבות, ארוכות ומחוברות מעל האף. רופא אחד אמר שזו פעם ראשונה שהוא נתקל בגבות כאלו.
פרופסור שהלכתי אליו לאחר מכן אמר שזו פעם שניה שהוא רואה דבר כזה.
ועלה החשד לתסמונת בעקבות הגבות המשונות.
אני מאד מפחדת בעיקר כי מבדיקה באינטרנט אני רואה שאין מבחן גנטי לאיתור התסמונת.
חוששת מאד להמשך הריון..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא חריג- גבות עבות, ארוכות ומחוברות שבוע 25
יעל23/09/2018האם צ'יפ גנטי יועיל על מנת לאבחן את העובר?
מה עליי לעשות? אני לחוצה ומפוחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ גנטי
ד``ר רון ברדין23/09/2018היי
עלייך לבצע ייעוץ גנטי לקבלת מידע לשאלותייך ובהתאם המשך הבירור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?