מידע רפואי
פורומים
- בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים
- פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
- אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול
- פסיכותרפיה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- שימור פוריות
- רפואת ספורט
- סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
- גניקולוגיה - רפואת נשים
- גמילה מעישון, גמילה מאכילה רגשית
- יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- הפרעות שינה ועייפות
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.
- סקירות- עד כמה ניתן ללמוד מהןנאוה14/04/2019
1. האם בודקים בסקירה המאוחרת של הקופה אם מבנה הלב תקין?
2. האם בודקים בסקירה המאוחרת של הקופה האם יש חיבור בין אבי העורקים לעורק הריאה (PDA)
3. האם ניתן לעשות בדיקת קריוטיפ לתינוק שנולד כדי לשלול תסמונות כלשהן כמו דאון , די ג'ורג ואחרות?
4. האם בדיקת קריוטיפ שקולה למי שפיר וצ'יפ גנטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות
ד``ר רון ברדין16/04/2019נאווה היי
שאלת לא מעט שאלות שלא ניתן לענות במסגרת זו. לגבי בדיקת הלב בקופה כמובן שחלק מסקירה ויש הגדרות על מה מסתכלים .
לגבי בדיקת יילוד בהחלט ניתן
לגבי הבדלים בין צ'יפ גנטי לקריוטיפ בדיקות שונות ולכן מומלץ שתבצעי ייעוץ גנטי בנושא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 22 חור בלברינה11/04/2019
היי ד"ר ברדין,
מה שלומך?
אני בשבוע ה- 22 של ההיריון שלי.
עברתי כמה וכמה בדיקות.
גילו אצל העובר שלי חור בלב.
אני ממש בלחץ.
מה זה בדיוק אומר ואיך אפשר לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגם במחיצה בין החדרים
ד``ר רון ברדין16/04/2019רינה שלום רב
קצרה היריעה כאן להסביר על VSD ( " חור בלב") כי יש סוגים שונים. כאלה שמתגלים רק בסקירה 2 וקטנים נוטים להיסגר לבד. עוקבים בלבד לעומת גדולים יותרשלעיתים נידרש ניתוח לתיקון אחרי הלידה. אני מניח שתבצעי אקו לב עובר שם קרדיולוג ילידם ייתן לך פירוט וצורת מעקב אחרי הלידה
חשוב אם המימצא בודד בלב או יש מומים נוספים גם במערכות אחרות.
בנוסף חשוב ייעוץ גנטי בשאלת דיקור מי שפיר
אני מציע שאת כל אלה תבצעי בתיאום עם רופא נשים מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סקירה מאוחרת ומלוויםמרגלית07/04/2019
שלום ד"ר,
אני אמורה לעבור סקירה מאוחרת בימים הקרובים. האם אני יכולה להביא איתי מלווים שיהיו נוכחים איתי בבדיקה?
זה ממש ירגיע אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלווים בסקירה
ד``ר רון ברדין16/04/2019מרגלית היי
אני מציע שתשאלי את הרופא אצלו את מתכוננת לבצע את הסקירה. לי אין כל בעייה כשמגיעים מלווים( ילדים קטנים רצוי לא להביא)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר עם ראש קטן ורגל קטנהדוש08/04/2019
הי היום עשיתי הערכת משקל גילו שראש ורגל העובר קטנים עשיתי את כול הבדיקות שלפני יצאו תקינות בסקירת מערכות לא היתה לפני בעיה אני שבוע35 עכשיו bpd81 מ"מ מתאים לשבוע32 אחוזון 3
Hand296מ"מ מתאים לשבוע32 בין 1sdל2 sd
An cir305מ"מ
Femur lenget63מ"מ אחוזון4
הערכת משקל2236 גרם
אחוזון15* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר עם ראש קטן ורגל קטנה2
דוש08/04/2019האם זה מחלת זיקה האם התינוק יוולד עם מום הפנו אותי למיון אבל רק סוף שבוע הבא ואני לחוצה מה זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו צ'יפ גנטי ובמה הוא מסייע?ביאנקה02/04/2019
מהו צ'יפ גנטי ובמה הוא מסייע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צ'יפ גנטי
ד``ר רון ברדין05/04/2019ביאנקה שלום
הצ'יפ הגנטי הינו חלק מבדיקות מי שפיר ונותן מידע רב על חסרים או תוספים במטען הגנטי ומשמעותם. אם נחוץ לך מידע נירחב לגבי גנטיקה מומלץ ייעוץ גנטי מסודר עם יועץ גנטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם העובר יהיה נמוך יחסית לשאר האוכלוסיה?לימור28/03/2019
אני בשבוע 23+5 עשיתי היום סקירה מורחבת והמדדים היו סביב שבוע 24
BPD -24.1
HC- 24.1
AC-24.3
ואילו אורך עצם הירך FEMUR- 23
1.האם זה אומר שהעובר יהיה נמוך לגילו? ,
2.האם המדד הזה יתאים עצמו לשאר האיברים בהמשך ההריון?
3. האם לאחר שיוולד יוכל להשלים את פער הגדילה יחסית לממוצע?
4. נרשם בהערות הבודק שאורך הצרבלום מתאים לשבוע 24+5 , מה זה אומר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך ירך
ד``ר רון ברדין05/04/2019לימור שלום
לא ניתן מבדיקה בשבוע 23 ללמוד על גובה היילוד בהמשך.
הפער לא משמעותי
פערים גדולים יותר בעיקר בשליש 3 דורשים התייחסות
לרוב כשסקירות תקינות עובר עם אורכי עצמות קצרים מבטא פוטנציאל גנטי דומה לאחד מהוריו אושניהם
בשבוע 31 מבצעים הערכת משקל התפתחות
לגבי הצרבלום מעט גדול יותר - לא ניתן ללמוד מזה - בהנחה שהצרבלום ניראה תקין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סקירת מערכות- בירורנינה04/04/2019
באיזה שלב של ההיריון מתבצעת בדיקת סקירת מערכות מאוחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות
ד``ר רון ברדין05/04/2019נינה היי
סקירת מערכות מאוחרת מבוצע סביב 22-24 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הערכת משקל העובראולה21/03/2019
אני בשבוע 33. אמורה לעבור בדיקת הערכת משקל העובר.
אשמח לדעת לפני הבדיקה מה המשקל הרצוי והנורמטיבי לשלב זה של ההיריון עבור העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל
ד``ר רון ברדין27/03/2019אולה שלום
סביב 2100 גרם
יש הבדלים קטנים בין בן לבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות אצל אשכנזיםדני25/03/2019
האם זה נכון שאם שני בני הזוג ממוצא אשכנזי מלא, ישנן יותר בדיקות גנטיות לעבור? אם כן, למה? ואילו בדיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות
ד``ר רון ברדין27/03/2019דני שלום
שאלות חשובות אך לא לפורום זה שעיסוקו אולטרהסאונד . אני מציע שתבצעו ייעוץ גנטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מוסיפה סקירה מוקדמת על מאוחרת?אורנה27/03/2019
האם יש דברים שרואים בסקירה מוקדמת אבל לא ניתן לראות בסקירה מאוחרת לצורך מציאת מומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מאוחרת
ד``ר רון ברדין27/03/2019אורנה שלום רב
סקירה מאוחרת מוסיפה מידע על סקירה מוקדמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוטב עוברי בלחץ- התייעצותלינוי19/03/2019
היי הווסת האחרונה שלי הייתה ב6.2 . בד"כ אני מקבלת מחזור כל 28-30 לחודש. עשיתי בדיקות שתן ודם ויצא לי חיובי אני בהריון בטא 13,759. הייתי באולטרסאונד ונאמר לי שיש שק הריון ושק חלמון אך אין עדיין צפייה בקוטב עוברי. לדברי הרופאה אני שבוע 5 (למרות שאני רואה לפי המחשבונים שזה 5 פלוס 5) האם תקין בשלב זה שלא יהיה קוטב עוברי עדיין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון צעיר
ד``ר רון ברדין19/03/2019היי לינוי
כן בהחלט יכול להתפתח. מספיק שביוץ כמה ימים קדימה וזה עושה את ההבדל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי אולטרסאונד- התייעצות חשובהרבקה13/03/2019
שלום רב,
לפני כחודשיים לצערי עברתי הפלה מוקדמת בשבוע 8 (נעזרתי הציטוט להוציא את השאריות שנותרו לי ברחם. מאז קיבלתי וסת ראשונה מאז ההפלה בתאריך 15/2/19, ואני בעלי ניסינו להיכנס להריון. לפני כשלושה ימים רופא נשים בדק אותי בדיקת אוטרסאולנד וגינלית עקב ברווחים אבצס שאיבחן לי, וכחלק מהבדיקה גם בדק את מדדי הרחם. התוצאות
היו- עובי 11.6 ושחלה ימין מכילה CL. אתמול נבדקתי שוב אצל רופא נשים שגם בדק לי את מדדי הרחם ללא קשר להריון (אלא כחלק ממעקב אחר הברטולין) והתוצאות היו: עובי רירית הרחם 10.4 ושחלה ימין מכילה CL.
מיהרתי מעט לצאת מהרופא ולכן שכחתי לשאול לגבי המדדים הללו. האם הם מעידים על קבלת וסת קרבה? או שיש סיכוי להתעברות?
כמובן שאפנה אליו שוב אך בנתיים אני סקרנית ואשלח להיעזר בכם.
תודה מראש,
רבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אולטרהסאונד
ד``ר רון ברדין17/03/2019רבקה שלום רב
ניראה לי שעדיף שתתאזרי בסבלנות לרופא מטפל עלפניו נישמע שביוץ היה מהתיאור שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
רבקה17/03/2019תודה רבה על המענה!
אשמח לדעת מה ההשפעות של ניתוח בהרדמה כללית על הריון בשבועות מוקדמים? וכן על נטילת אנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות דחופה לגבי דימום בעקבות הוצאת התקןנטלי07/03/2019
היה לי התקן במשך 10 חודשים.
הוצאתי אותו לפני כחודשיים
חוזק הדימום במחזור החודשי הם כמו שהיו בעבר,
אך המחזור נמשך כבר קרוב לשבועיים.
האם מדובר בתופעה נורמלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי הוצאת התקן
ד``ר רון ברדין17/03/2019שלום נטלי
מאחר וזה פורום אולטרהסאונד אני מציע נטלי שתפני עם השאלה לפורום הרלוונטי ואולי עדיף ואף נכון יותר לרופא שהוציא את ההתקן/רופא מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זירוז לידה- שאלה חשובהדורין10/03/2019
אני לקראת סיום ההיריון. העובר גדול וכבר מכביד לי על הבטן.
אני שוקלת זירוז לידה. מה הסיכונים הכורכים בכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זירוז לידה
ד``ר רון ברדין17/03/2019שלום דורין
בהצלחה רבה בלידה .מאחר ופורום זה עוסק בענייני אולטרהסאונד , נכון שתתייעצי במסגרת פורום הרלוונטי שאני מניח שיצייד אותך במידע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפיר - הריון לאחר הפלה קודמתג`ון11/03/2019
היי ד"ר, אשמח לקבל את עצתך.
שבוע 16. בת 35 (34 בכניסה להריון).
לאחר סקירה מוקדמת - הכל נראה טוב ותקין.
לאחר חלבון עוברי - 1:2,600
טריזומה 18 - 1:10,000
שוקלים אם לעשות דיקור מי שפיר.
הריון IVF. בעבר הפלה יזומה עקב מומים רבים. לא בוצע מי שפיר.
בדיקות סקר גנטיות - עדות המזרח. לא נמצא משהו חריג.
הפחד הוא איבוד ההריון הכה יקר לנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר
ד``ר רון ברדין17/03/2019שלום רב
קבלת החלטה לגבי דיקור מי שפיר בנויה ממכלול של שיקולים שקצרה היריעה כאן מלמנות. ייתכן וייעוץ גנטי יסיע לך בהחלטה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?