מידע רפואי
פורומים
- לימודי רפואה
- טיפול משפחתי, קשר משפחתי
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
- רפואת עור משלימה
- וטרינריה
- חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות
- דלקות והפרשות באברי המין - גברים ונשים
- פסיכיאטריה
- זהות מינית, תפקוד מיני
- הפלות חוזרות
- סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
- רפואת שיניים
- ניתוחים גינקולוגים בלייזר
- רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל
- נוזל מחוץ לשק ההיריוןשון13/03/2019
אשתי בשבוע ה-9 להריונה. הייתה לה הפרשה לא ברורה ועשו לה אולטראסאונד וגינלי. בבדיקה נראה נוזל בכמות מועטה, הנמצא מחוץ לשק ההיריון. מה זה הנוזל הזה והאם עליי לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל מחוץ לשק
ד``ר רון ברדין17/03/2019שון שלום רב
לא ברור לי מהניסוח מה הנוזל . האם דימום? אני מניח שרופא מבצע ומטפל היה מתייחס אם היה רואה בכך סיכון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת NIPT- שאלה חשובהליאת17/03/2019
בדיקת NIPT יכולה להחליף את בדיקת סקירת המערכות המוקדמת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NIPT
ד``ר רון ברדין17/03/2019היי ליאת
לחלוטין לא
סקירת מערכות בדיקת אולטרהסאונד
NIPT בדיקת דם!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אולטראסאונד- בירור חשובקרולינה05/03/2019
בתוצאות בדיקת אולטראסאונד שביצעתי יצא כי לעובר התרחבות בחדרי המוח.
מה ההשלכות של זה לגבי תפקודו של העובר בעתיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת חדרי מח
ד``ר רון ברדין05/03/2019קרולינה שלום רב
לא ניתן לענות ל שאלה כזו באופן כללי. התייחסות נירחבת יותר תלויה באוסף דברים ביניהם כמה רחב, היכן רחב, מימצאים נוספים במח או במערכות אחרות, שבוע הריון,MRI בוצע. ועוד ועוד. מציע שתופני לייעוץ מכוון בהתאם בתיאום עם רופא מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מספיק דם בבדיקת דם אחרי שקיפות עורפיתדנה03/03/2019
שלום רב, ביצעתי שקיפות ביום רביעי, יום למחורת בבוקר ביצעתי בדיקת דם. אומנם אמרתי לאחות שלדם יש מרקם קצפי מדי וכדאי לקחת עוד דגימה, אבלי היה לחץ בבוקר ונאמר לי שיהיה בסדר. ביום שני, התקשרו ואמרו להגיע שוב לבדיקה, כ-6 ימים אחרי שקיפות עצמה. ביצעתי שקיפות בשבוע 12+4, אבל עובר כבר היהי בגודל שבוע 13+... האם תוצאות של בדיקה יהיו אמינות? חשוב לציין שאני בגיל 31 ומי שפיר לא רק מסוכן אלא גם בתשום של כמעט 7000שח... אשמח לתשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם אחרי שקיפות
ד``ר רון ברדין03/03/2019היי דנה
לגבי בדיקת הדם אני מציע שתשאלי מול המעבדה המבצעת . עקרונית ניתן בצע עד 13+ 6 ככל שמבוצעת מוקדם יותר מדוייקת יותר. לגבי דיקור מי שפיר זו איננה בדיקה מסוכנת! יש לה סיכון להפלה ולגבי נושא העלות הכספית היא מעבר לדיון בפורום זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם אחרי שקיפות
דנה03/03/2019תודה רבהעל תשובה.
השאילה היא פחות על דיקור מי שפיר. בצעתי שוב אולטרסאונד רגיל היום, העובר כבר 13+6, ומחר היה 14. שיכבת הנוזל כבר כמעט לא נראת לעין בערך כ0.2....
מחר 14+0 המעבדה מלב ברירה אמורה לבצוע שוב בדיקת דם, אבל בנתונים מכניסים נתונים משקיפות של לפני שבוע, כלומר עובר 12+4 (חישוב לפי ווסט) ושיכבה של נוזל 1.3. וכמובן עולה שאילה של אמינות הבדיקה... בעיה שלאף אחד אין תשובות... אחות בכלל בטוחה שרמת ההורמות הנבדק לא משתנה עם התקדמות הריון, טכנאי במעבדה לא יודע, תפדיקו רק להכניס נתונים, רופא אומר רק שצר לא שזה קרה.. ואני צריכה להחליט לגבי המשך מעקה ההריון וחסר לי ידע בנושא...
תודה רבה על תשובות המהירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה בודקים בסקירה מאוחרת באופן פרטי לעומת הקופה?סוניה28/02/2019
1.האם בודקים יותר דברים בבדיקה באופן פרטי?, האם המידע המורחב הזה במהלך ההריון תורם יותר, אם כן למי ולמה?
2.מה בודקים על פי דרישת הקופה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מאוחרת פרטית
ד``ר רון ברדין28/02/2019סקירה נירחבת יותר. מתייחסים ליותר איברים מקליטים את הבדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי סתימה בחצוצרה הימניתבת אל25/02/2019
אני בת 33. גילו לי במהלך בדיקת אולטראסאונד סתימה בחצוצרה הימנית עקב דלקת. מהם דרכי הטיפול והאם אוכל להיכנס להיריון בהמשך ללא בעיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימת חצוצרה
ד``ר רון ברדין28/02/2019בת אל שלום רב
אני מציע שתפני לייעוץ עם מומחה פריון שאמון על נושאים אלה של בירור ותכנית טיפולית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בהיריון שבוע 30כלנית27/02/2019
אני נמצאת בשבוע ה-30 להיריון. היה לי דימום די חזק לפני שבוע. עברתי אולטראסאונד. לא מצאו משהו חריג. אני עדיין מודאגת ולא מבינה מאיפה הגיע הדימום.
יש עוד דרך לבדוק זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום וגינלי
ד``ר רון ברדין28/02/2019היי כלנית
הכלי שלנו להערכת הסיבה הוא אולטרהסאונד- לראות האם היפרדות שלייה- אבחנה לא קלה כלל והאם יש קרישי דם /היפרדות קרומים. . בדיקת האולטרהסאונד היא הדרך לבדוק את מיקום השלייה ולודא שאין שליית פתח
בחלק לא קטן מהמיקרים לא ניתן לענות על הסיבה לדימום בבירור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי עושים בדיקת NIPT גנומיטיענת19/02/2019
מתי עדיף לעשות בדיקת NIPT גנומיטי, לפני השקיפות או אחריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנומיטי
ד``ר רון ברדין21/02/2019היי ענת
אני מציע שתבררי מידע זה מול החברה שמבצעת לך את הבדיקה. עקרונית לא משנה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגנומיטי
ד``ר רון ברדין21/02/2019היי ענת
אני מציע שתבררי מידע זה מול החברה שמבצעת לך את הבדיקה. עקרונית לא משנה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלכות של שליה פונדליתסיגל21/02/2019
מה המשמעות וההשלכות של שליה פונדלית, שבוע 12
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלייה פונדלית
ד``ר רון ברדין21/02/2019היי סיגל
שילייה פונדלית מתאר את מיקומה של השלייה בכיפת הרחם( רחוק מצוואר הרחם)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א.ס תלת מימדי לעומת דו מימדירינת15/02/2019
1.האם יש יתרון לביצוע סקירת מערכות מורחבת בא.ס תלת מימדי?
למה?
2. האם גלי הקול בא.ס תלת מימדי הם בעוצמה גבוהה יותר מבא.ס דו מימדי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרהסואנד תלת מימדי
ד``ר רון ברדין17/02/2019רינת היי
אין כזה דבר סקירה בתלת מימד !
יש תמונות נחמדות בתלת מימד אך הבדיקה לגמרי דו מימד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר בהריון תאומיםליה13/02/2019
האם בהריון תאומים חייבים לעשות דיקור מי שפיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר לתאומים
ד``ר רון ברדין14/02/2019היי ליה
באופן גורף להגיד שתאומים חייב דיקור מי שפיר התשובה היא לא!
החלטה אם לבצע דיקור מי שפיר מורכבת ממספר שיקולים לא קטן וקצרה היריעה כאן לתת לך הייעוץ לכך
את בהחלט יכולה לבצע ייעוץ כזה עם גנטיקאי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי בדיקת NIPT לתאומים?
בהמשך17/02/2019הבנתי שיש בדיקה בשם מטרניטי שהיא המומלצת להריון של תאומים (מבחינת כמות התסמונות והדיוק שלה)
האם כדאי לעשות אותה ובאיזה שבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהNIPT
ד``ר רון ברדין17/02/2019ליה היי
הבדיקה מוצעת להריונות תאומים. לגבי עיתוי הביצוע אני מציע שתקבלי מהחברה את פרטים האלה ואם את שוקלת ביצועה אפילו ייעוץ גנטי מכוון בשאלות ששאלת יכול להיות במקום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי המטומה שבוע 7ליז17/02/2019
באולטרסאונד שבוע 7 זיהו המטומה ליד שק ההריון (ככל הנראה), איך יודעים אם זה מה שזה ומה עושים אם זו באמת התוצאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה בשליש ראשון
ד``ר רון ברדין17/02/2019היי ליז
אני מניח שהרופא שבדק אותך יודע איך ניראית המטומה ולכך ניתנה האבחנה. אין הרבה מה לעשות. מקווה שההמטומה איננה גדולה ושהיא תיספג עם הזמן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפיר במעקב גדילהענבל29/01/2019
שבוע 29, במעקב גדילה נמצא ריבוי מי שפיר AFI 26. מה הסיבה לכך ומה עושים עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי מי שפיר
ד``ר רון ברדין14/02/2019היי ענבל
זהו ריבוי קל וגבולי של מי שפיר
ככלל מקובל לבצע סקירה מכוונת לריבוי מי שפיר שכולל מגוון מערכות ואיברים. מקובל לבצע העמסת סוכר וייעוץ גנטי וממשיכים לעקוב
אם ריבוי משמעותי מעל 30 -35 כבר מחיל ל" הטריד" יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה עושים בדיקת המשך/ מעקב במקרה של מימצאים לא ברורים?ענבר14/02/2019
שלום ד"ר ברדין,
בהרבה פעמים שמתגלים ממצאים שדורשים מעקב מבקשים מהאשה לעשות בדיקה נוספת כמו במקרה של ממצאים טיפה גדולים או קטנים מהצפוי בממוצע.
השאלה שלי האם הכוונה לבדיקה אצל הרופא שמבצע מעקב הריון או למכון א.ס בו עושים סקירות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב
ד``ר רון ברדין14/02/2019היי ענבר
הכוונה למומחה אולטרהסאונד/מכון אולטרהסאונד ולא לרופא מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה לבנה על הלבבת חן31/01/2019
בסקירה נמצאה נקודה לבנה בלב, אמרו לי שזה יכול להיות סימן לתסמונת דאון ושצריך לחכות לסקירה שנייה. יש משהו שאני יכולה לעשות בינתיים כדי לוודא מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקד אקגני בלב
ד``ר רון ברדין14/02/2019בת חן היי
נקודה לבנה בלב איננה מום לבבי ולא משפיעה על תפקודו. אם מדובר בנקודה בודדת וללא כל מימצא חריג אחר בסקירה הן בלב והן בכל איבר אחר מקובל היום בהחלט שסיכון לא עולה אלה אם סיכון הרקע שלך היה גבוה מבדיקת שקיפות עורפית וסקר ביוכימי טרימסטר ראשון
לא סיבה ללחץ...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?