מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם קשירת חצוצרותרקפת20/11/2012
יכולה להוביל להריון מחוץ לרחם?? מה הסיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר ברק בר זכאי26/11/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופרוסקופיהארינה11/11/2012
שלום אני ארינה בת 22 וליפני חודש גילו אצלי חשד לאנדומטריוזיס גם באולטראסאונד היה רשום שטפולה שמאלית לא תקינה וטפולה ימינית לא תקינה וגם יש הדקויות מעיים בצד שמאל .לאחר אשפוז ותרופות חזקות קבעו לי ניתוח ל 20.11.12
אבל שבוע ליפני פתאופ התחילו לשכנע אותי הרופאים לא לעשת את הניתוח מהסיבה שמצאו לי כלי דם מתרחבים באגו ושחלה וחושבים לעשות לי צינטור של וריד שחלתי .
אז השאלה שלי :
1.האם כדי בכל זאת לעשות את ה לופרוסקופיה כי אני מרגישה כאבי עזים בכמה מקומות בצד שמאל ודם פסיכולוגית לא רגוע ורוצה להחות בטוחה שאין לי שם כלום .
2.התחילו לי שבוע אחרון ממש בחילות חזקות האם זה יכול להיות בגגל התרופות ? אני שותה TRAMODRX + OXY COD +אנטחהחאוטיקה נגד דלקת בשילפוחות שטן \וגם הבדיקות כבד שלי לא היו ממש טובות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר ברק בר זכאי12/11/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתיאלי07/11/2012
לפני 3 שנים עברתי ניתוח בקע מפשעתי בצד ימין,לאחרונה התפתחו לי כאבים האבחון באולטראסאונד הוא:
הודגם בקע מפשעתי ברוחב 1.4 ס"מ עם תוכן שומני בתוכו(צד שמאל)
מימין בפסיה בין רקמת השומן לדופן הבטן הודגן מוקד היפואקואי באורך 0.6 ס"מ יכול להתאים להרניה עם תוכן שומני או שינוי פוסט ניתוחי,אין עדות לבולטות לימפה מוגדלות.
שאלתי היא האם במצב הזה אני צריך לעבור 2 ניתוחים בשתי הצדדים?כמובן שאני ממתין לבדיקה מסודרת יותר אצל מומחה בעניין.
ממתין לתשובתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי - תגובה
ד''ר ברק בר זכאי12/11/2012שלום רב,
לעניות דעתי יש לבודקך לפני החלטה על הניתוח לו אתה זקוק.
בכל מקרה לגבי צד שמאל יש מקום לניתוח. לגבי צד ימין ניתן יהיה להחליט לאחר בדיקה גופנית על ידי כירורג
בברכה ד"ר בר זכאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרניהאילן07/11/2012
שלום
אני בן 46
יש לי בקע טבורי מעל הטבור נפיחות כמו גולה
לפי רופא אחד ולפי הרופא השני שרירים רפויים
ממצאים אולטרא סאנוד בקע בגודל ס"מ +
איך לבחור מנתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרניה - תגובה
ד``ר גד לוטן07/11/2012צר לי אבל אין מרשם לבדיקת רופא
תצטרך להתרשם ולהחליט או ללכת להתיעצות נוספת
אולי אתה צריך פורום של בדיקת היושרה של הרופא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בנוגע להחלמה מניתוחtamar05/11/2012
שלום.
עברתי לפני שבוע ניתוח של כיס מרה בלפרוסקופיה. יש לי כעת 4 תפרים קטנים מכוסים בפלסטר (לא הפלסטרים הרגילים שיש לכולם בבית אלא פלסטר כמו סלוטייפ..). אני דתייה ועלי לטבול במקווה בימים הקרובים. כדי לטבול עלי להוריד את הפלסטרים. בעיקרון המנתח שלי אמור להוריד לי אותם בעוד שבוע, אולם אני אמורה ללכת למקווה לפני כן.
השאלה שלי, האם אני יכול להוריד את הפלסטרים האלה לצורך הטבילה ואח"כ לשים אחרים??
התפרים יבוא במגע רק עם מים וסבון..
תודה רבה!!!
נ.ב. ניסיתי להשיג את המנתח ולשאול אותו, אך הוא לא בארץ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה בנוגע להחלמה מניתוח - תגובה
ד``ר גד לוטן05/11/2012את יכולה להסיר את הפלסטרים לפני טבילה ואין שום צורך לשים משהו על הפצעים שבוע ויותר לאחר ניתוח
בהצלחה
ד"ר לוטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
תמר05/11/2012אני יכולה להסיר אותם לבד או שצריך אחות/רופא בשביל זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
ד``ר גד לוטן07/11/2012לבד לבד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפנדיציט בהריוןנשואה24/10/2012
שלום,
אני בשבוע 6 להריון ונתקפתי כאבי בטן עזים בחלל הבטן. בהגיעי לבי"ח נאמר לי כי ייתכן ומדובר בדלקת אפנדיציט למרות שבאולטראסאונד לא הודגמה דלקת. במהלך האשפוז- הכאבים נחלשו מאוד ללא טיפול וכן ערכי כדוריות הדם הלבנות שהיו 12 ירדו ל-7 (במצב רגיל יש לי ערך של 3.1).
שאלתי היא האם עדיין ניתן לחשוד כי מדובר באפנדיציט או שאם זה היה המצב הכאבים לא היו נחלשים?
אני שואלת זאת מאחר ונאמר לי כי בניתוח אפנדיציט יש סיכון להפלה.
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפנדיציט בהריון - תגובה
ד``ר גד לוטן24/10/2012בשבוע 6 להריון גם לניתוח יש סכנה להפלה אבל בודאי שלדלקת עצמה הינה גורם סיכון להפלה .
ההחלטה לגבי צורך לניתוח קשה אך בריאותך ועתיד הריונות חשובים יותר מנסיון בלתי מתפשר לשמר הריון
השיקולים צריכים להיות שיקולים קליניים רגילים לחשד לאפנדיציטיס ולא השיקול של לשמור הריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרוסקופיהש20/10/2012
אין הכונה לכרות או לנתח את המעי אלא למתן את זוית המעי על ידי הזזתו האם זה אפשרי? מאחר ולא נאמר לי שהמעי ארוך אלא רק מפותל
תודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרוסקופיה - תגובה
ד``ר גד לוטן21/10/2012מצטער לא ידועה לי פרוצדורה שכזו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לפרוסקופיא18/10/2012
אני צריכה לעבור ניתוח לפקוסקופי לכריתת רחם כמו כן יש לי מעי גס מאוד מפותל שמספר רופאים לא הצליחו לבצע קולונוסקופיה ואני נאלצת לעבור קולונוסקופיה וירטואלית בכל פעם אמא שלי חלתה בסרטן המעי השאלה שלי האם ניתן באותו ניתוח "לסדר" את הפיתולים של המעי כדי שבעתיד יוכלו לבצע לי קולונוסקופיה רגילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לפרוסקופי - תגובה
ד``ר גד לוטן18/10/2012לא רצוי לערב כירורגיה של כריתת רחם עם ניתוח לכריתת מעי גס
אין דבר כזה "לסדר" מעי גס המשמעות היא לקצר אותו ולא רצוי לבצע עם כירורגיה של כריתת רחם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפר בצלקת מניתוח לפרוסקופיי.07/10/2012
שלום רב,
לפני חודש עברתי ניתוח לפרוסקופיה להוצאת חצוצרה וציסטות מהשחלה.
בחתך התחתון בבטן, ראיתי שנשאר תפר בקצה. נראה שהעור מתאחה מעליו.
האם יש צורך לפתוח את הצלקת ולהסירו?
יש לציין שהצלקת "בולטת" כלפי פנים הבטן ומעל הדופן העליונה של הצלקת, נוצר מעין קפל קטן בעור.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפר בצלקת מניתוח לפרוסקופי - תגובה
ד``ר גד לוטן09/10/2012הכי נכון לחזור למנתח שיתחס לצלקת . באיזה חוט תפר והאם נספג או לא ואם יש צורך להוציא או שיש רק אחוי הפצע לא יפה , כל אלה שאלות שצריך להפנות למנתח ואני לא יכול לענות
ד"ר לוטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ברפלוקס לאחר ניתוחניסים קריו07/10/2012
לפני כחודשיים עברתי ניתוח לתיקון בקע סרעפתי ולתיקון בעיית רפלוקס - ניתוח בשם ניסן.
לצערי בעיית הרפלוקס לא ניפתרה.לפני הניתוח לקחתי נקסיום במינון של 2 כדורים של
40 מג - סהכ 80 מג ביום.
השאלה האם לחזור לטיפול תרופתי של נקסיום או של כדורים אחרים ובאיזה מינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ברפלוקס לאחר ניתוח - תגובה
ד``ר גד לוטן09/10/2012לחזור לטיפול לרופא הגסטרו שטיפל בך
לא ברור לי מדוע הניתוח ע"שניסן לא עזר
צריך לשקול טיפול אנדולומינלי לרפלוקס
בהצלחה
ד"ר לוטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלות ניתוח שרוולג'ן03/10/2012
מהי עלות ניתוח שרוול למבוטחי מכבי מגן זהב?
יש לי BMI 39
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר ברק בר זכאי03/10/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_השמנת_יתר_התמודדות' id=link]השמנת יתר - התמודדות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבודקת הלחיצה אותי מאוד כיס מרהירון03/10/2012
בבדיקה אולטראסאונד היא ראתה אבן קטנה קטנה שאפילו היא אפשר היה למדוד אותה ומיד היא אמרה שזה לא ניראה לה אבן ושזה בליטה בדופן הכיס מרה והיא אמרה שזה לא מדאיג בכלל .לפני חצי שנה היו לי אבנים קטנות מאוד ועכשיו זה לא היה ברור .השאלה שלי מה זה יכול להיות כי היא אמרה שזה כולסטרול .ולאן נעלמו האבנים שהיו ..והאם ידוע לכם על בליטות בכיס מרה והאם כיס מרה לא צריך להיות חלק בבדיקה כי אני כבר ממש בפחדים וסטראס ממשהו קשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבודקת הלחיצה אותי מאוד כיס מרה - תגובה
ד''ר ברק בר זכאי03/10/2012שלום רב,
בראש ובראשונה אין מקום להילחץ במיוחד לאור העובדה שבעבר איתרו אבנים בכיס המרה שלך.
נכון הוא שייתכנו ממצאים נוספים בכיס המרה לדוגמא: פוליפים.
בכל מקרה הייתי מפנה אותך לבדיקה חוזרת במקום מרכזי עם הרבה ניסיון בסונר של הכבד וכיס המרה בכדי לקבל חוות דעת נוספת.
עד אז וגם לאחר מכן את יכולה לדעתי להירגע ולא להיכנס לסטרס מיותר
בברכה
ד"ר בר זכאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים קטנות בכיס מרה ובחילותירון02/10/2012
לפני חצי שנה גילו לי אבנים קטנות בכיס מרה .בשבוע האחרון יש לי בחילות האם זה יכול להיות מהכיס מרה כי אני חי על פארמין נגד בחילות .האם חייב להוציא את כיס המרה.הרופא טוען שהבחילות מהכיס מרה האם זה דבר ידוע שיש אבנים בכיס בשילוב בחילות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים קטנות בכיס מרה ובחילות - תגובה
ד``ר גד לוטן02/10/2012משה בקר טוב
יש כמה דברים שלא ברור לי מדוע אתה מתעלם
ראשית גברים מגיעים למצבים יותר מסובכים בגלל הזנחה ושנת בחילות לאורך זן וטיפול בפרמין היא התנהגות של בת יענה .
יש מקום לבצע בדיקה גופנית בדיקות דם ואולטראסאונד בהקדם לראות אם יש סמנים של דלקת או לקבל החלטה על ניתוח בהקדם .
בהצלחה
ד"ר לוטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כיס מרהאורנה/29/09/2012
שלום רב,
רציתי להתייעץ אני בת 54 עם שתי בעיות: אבנים קטנות מאד בכיס המרה ובקע סרעפתי.
בעניין כיס המרה נאמר לי שאני אמורה לעבור ניתוח להסרה, כרגע אני לוקחת אורסולית וזה קצת יותר טוב אין התקפות של כאבים.
ובעניין הבקע סרעפתי יש לי חומציות שאני לוקחת כל בוקר לנטון וזה יחסית עוזר לי אך כשאני מתעוררת משינה אפילו של רבע שעה מרגישה חומציות בפה.
.
שאלתי היא כאשר אחליט לעשות את הניתוח להסרת כיס המרה אפשר גם באותה הזדמנות לפתור את שתי הבעיות בניתוח לפרסקופי אחד? או שזה מסבך את העניין ולעשות כל אחד בנפרד?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח כיס מרה - תגובה
ד``ר גד לוטן30/09/2012שלום
קיימת הוראה לניתוח כיס המרה אולם איני משוכנע שקיימת הוראה לניתוח הבקע הסרעפתי תלוי מרה גודלו ומה מצב הושט אך בהחלט ניתן לשקול לבצע הכול בניתוח אחד
אל תדחי דברים הזמן לעיתים הינו גורם רע ולא בהכרח כדאי לדחות
בהצלחה
ד"ר לוטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לפרוסקופיהיעל17/09/2012
עברתי 2 ניתוחי לפרוסקופיה להסרת נגעים והידבקויות בשנים 2001, 2009, כרגע יש לי המון נגעים בחצוצרה שנסתמה לי עקב אנדומטריוזיס. ברצוני לדעת אם אוכל לעבור שוב את הניתוח או שזה מסוכן לי.
תודה רבה מראש
שנה טובה וחג שמח.
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לפרוסקופיה - תגובה
ד``ר גד לוטן18/09/2012לגבי לפרוסקופיה חוזרת זה אפשרי גם אם מעט מסוכן יותר
לגבי שאלות קונקרטיות על בעיית- לפורום גיניקולוגי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)