מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תודה תודהב"ה03/01/2012
אני אחרי ניתוח פונדופליקציה בעקבות רפלוקס קשה במהלך הניתוח התגלה גם בקע
אלא שלאחר זמן לא רב התגלה גם בקע מפשעתי ..אני שואל איך זה יכול להתפתח כך [
(יש לי לחץ נמוך בסוגר התחתון,סובל מהקאות רבות מאוד ביום כמו גם כן יציאות רבות כולל דימום מאסיבי ,וכאבי רגליים אחרי יציאות ומאמץ לא פשוט בעקבות השיעול ההקאות התפתחות של טחורים פנימיים גדושים,)
יש סיכוי שההתפתחות של הבקעים נובעת מכך או סיבה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה תודה - תגובה
ד''ר ברק בר זכאי07/01/2012שלום רב,
לא ברור לי די הצורך האם המדובר בבקע מפשעתי, אך אם כך הדבר אין ספק שיש מקום לגשת ולהשלים בירור מהר ככל האפשר לגבי שלל הסימפטומים אותם איזכרת היות וכל אחד מהם דורש התייחסות ובירור מעמיקים
בברכה
ד"ר ברק בר זכאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מניתוח אפנדציטמיקי26/12/2011
שלום לכם
רציתי לשאול בבקשה מהו זמן ההחלמה הממוצע מניתוח אפנדציט.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה מניתוח אפנדציט - תגובה
ד''ר ברק בר זכאי27/12/2011ערב טוב,
במקרה של דלקת פשוטה של התוספתן כלאמר שלא הסתבכה באבצס, התנקבות וכיו"ב... זמן האשפוז הממוצע לאחר ניתוח בגישה לפרוסקופית הינו כ 24 שעות , ולאחר מכן בין שבוע ל 10 ימים עד לחזרה לשגרת יום יום קודמת.
בברכה
ד"ר ברק בר-זכאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחמיכל18/12/2011
שלום רב,
אימי כבת 55 עברה לפני כ20 שנה ניתוח כריתת רחם בעקבות סרטן בצוואר הרחם.
לאחר מכן עברה הקרנות.
כעבור מס חודשים סבלה מחסימה מעיים קשה ועברה ניתוח ובו כרתו את החלק החסום במעי.
לפני מס ימים לאחר בדיקת סיטי גילו גוש בכליה השמאלית החשוד כגידול סרטני בגודל כ 6ס"מ.
אנו בהתלבטות גדולה על ביצוע סוג הניתוח בגישה הפתוחה או הלפרסקופית.
אשמח לשמוע דעתך.
רופאת המשפחה העלתה בפנינו שעקב הניתוחים הקודמים וההדבקויות לא יהיה ניתן לבצע ניתוח לפרסקופיה.
אנא דעתכם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח - תגובה
ד``ר גד לוטן19/12/2011ניתוח כליה יכול להיות תוך בטני או חוץ בטני . לא צריך לפסול על הסף התערבות זער פולשנית למרות שיש שיקולים נוספים של גודל מיקום ועוד לשיקול המנתח לבחור את דרך ביצוע הניתוח. חשוב יותר לבחור את המנתח הנכון ולא בהכרח את השיטה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת כיס מרה- שאלהלי16/12/2011
שלום רב,
אשמח אם תוכלו לענות לי על שאלה,
לאמא שלי יש פוליפ בכיס מרה בגודל של: 2 מילימיטר.
1. האם בגודל כזה חייב להוריד את הכיס מרה?
2. והאם יש אפשרות של פעולה מחליפת ניתוח כלשהיא שבאמצועתה ניתן לטפל בבעיה?
או אפשרות לניתוח או משהוא דומה ללא הרדמה כללית?
3. אמא שלי לפני כ- 20 שנה עברה גרידא בשל הפלה טבעית ובמהלכה נתנו לה הרדמה כללית, והיה מאוד קשה להעיר אותה מההרדמה, האם זה אומר שהסיכון אצלה בהרדמה כללית עולה?
תודה רבה ושבת שלום
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת כיס מרה- שאלה - תגובה
ד``ר גד לוטן16/12/2011פוליפ בגודל זה לא מחייב התערבות. אין תחילף לניתוח להסרת כיס מרה. אם יש בטחון שמדובר בפוליפ ולא באבנים יש מקום לחזור על אולטראסאונד ולעקוב על פוליפים עד גודל של כ 8. מ״מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
לי16/12/2011למיטב הבנתי זה בסדר לא לעשות את הניתוח עכשיו נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח תסביב שחלתיאלה13/12/2011
דר שלום,
אני עברתי שני תסביבי שחלה ימנית בחודשיים, נותחתי פעמיים בלפרוסקופיה ובשני עשו לי קיבוע של השחלה. אני שבוע לאחר הניתוח השני והקיבוע.
התפרים כבר לא כואבים לי אך יש לי עדיין כאבים בשחלה. במיוחד. במתן שתן ביציאות או בשינוי תנוחה. אני זוכרת מהניתוח הראשון של התסביב שכבר לא היה לי כאב כזה.
האם יכול להיות שמקור הכאב הוא הקיבוע? מתי זה אמור להפסיק לכאוב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח תסביב שחלתי - תגובה
ד``ר גד לוטן13/12/2011ראשית המנתח חייב לדעת על תלונותיך ולתת לך מענה
הפצעים של הנתוח לרוב כובים כשבוע בעוד תפרי הקיבוע שהם בעומק הבטן יכולים לגרום אי נוחות גם 4 שבועות
אם אין סמנים נוספים בבדיקת הבטן וכן אולטאסאונד תקין ניתן לדעתי להיות רגועים. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ד"ר על תשובתך המיקצועית
אלה13/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ד"ר על תשובתך המיקצועית - תגובה
ד``ר גד לוטן13/12/2011לעונג ושמח לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן גדולה בכיס מרהדליה06/12/2011
לאחרונה בבדיקת אולטראסאונד נתגלתה אבן גדולה בכיס מרה
הומלץ לי לעבור ניתוח
שאלתי היא מה הסיכוי לעבור זאת בלפרוסקופיה כאשר ידוע לי שיש לי הדבקיות עקב 3 ניתוחים קיסריים+ניתוח תוספתן עם דלקת שגרם לכריתת חצוצרות ושחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבן גדולה בכיס מרה - תגובה
ד``ר גד לוטן06/12/2011קשה לתת רחוז מדויק אך הניתוחים הינם בבטן תחתונה ואני לא רואה השפעה רבה על הסיכוי לבצע הניתוח בלפרוסקופיה. צריך לבדוק אותך ולראות שיקולים נוספים אבל להערכתי הסיכוי לבצע הניתוח בלפרוסקופיה הינו הרבה מעל 80 אחוז כך שאם אין גורמי סיכון נוספים הסיכוי גבוה ואין סיבה להתחיל מראש לא בדרך זו. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח תוספתן לא לקרוסקופיאביב04/12/2011
עדיין מבצעים בארץ ניתוחי תוספתן שהוא לא לקרוסקופי? אני עברתי ניתוח תוספתן בבוליביה לפני 4 שנים והוא לא היה לקרוסקופי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח תוספתן לא לקרוסקופי - תגובה
ד``ר גד לוטן04/12/2011אוקיי. מה השאלה? נכון יש אפשרות והיא בהחלט לגיטימית גם היום לניתוח תוספתן לא לפרוסקופי. זה בסדר ותלוי ביכולת שך המנתח. ומותר לנתח מצוין בניתוח פתוח כמו שיש שיבצעו מצוין ניתוח לפרוסקופי ואחרים שלא בקיאים בכירורגיה זו יבצעו אותה בדרך גרועה. בריאות וכול טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי אפנדיציטעשהאל21/11/2011
אני חצי שנה אחרי ניתוח תוספתן וסובל מדקירות בצלקת וכאבים בשכיבה וקימה . המנתח אומר שיכול להיות שיש בקע בצלקת. אם כן, מה זה אומר ומה ניתן לעשות? האם זה יכול לגרור סיבוכים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי אפנדיציט - תגובה
ד``ר גד לוטן21/11/2011לא צינת אם הניתוח בוצע בפתוח או לפרוסקפיה אך בקע בצלקת ניתוחית הינו סיבוך ששכיחותו נעה בין 5 -15 אחוז תלוי בסוג הניתוח וגודל הטרוקר. סיבוך זה הינו בעל פוטנציאל סיבוכים ורצוי להיות מטופל קודם ע״ יתיקון הבקע בצלקת הניתוח. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש שומןבר08/11/2011
שלום רב,
מתחת לכתף יד ימין נמצא אצלי גוש שומני בגודל 2ס"מX2ס"מ. עומדת בפניי האפשרות להסירו באמצעות ניתוח כירורגי אשר ישאיר צלקת. שאלתי היא האם ניתן להסיר את הגוש באמצעות שיטה לפרוסקופית אשר לא תותיר צלקת באזור.
בברכה,
בר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש שומן - תגובה
ד``ר גד לוטן08/11/2011לא למיטב ידיעתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן בכיס מרה והריוןנור08/11/2011
שלום רב, אני בת 30 וחמישה חודשים אחרי לידה, בעקבות כאבים חזקים שנטרלו אותי לגמרי, גילו אצלי אבן בגודל 2.5 ס"מ בכיס המרה. הרופא המליץ על ניתוח בתור הפתרון היעיל היחיד. אני לא סובלת מכאבים באופן רצוף, אלא רק התקפים לעיתים רחוקות. אני מעוניינת להיכנס להיריון ושאלתי היא האם זה אפשרי ולא מסוכן להיכנס להיריון עם אבן בכיס המרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבן בכיס מרה והריון - תגובה
ד``ר גד לוטן08/11/2011ממש לא מומלץ. טפלי קודם במחלת כיס המרה ואז תתחילי הריון. יש שינויים פזיולוגיים בהריון שמעלים את הסכנה לסיבוכים ולכן רצוי לטפל בנושא לפני הריון. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקע מפשעתייוסי29/10/2011
שלום ד"ר,לפני קצת יותר מחצי שנה הובחן אצלי בקע מפשעתי ,והומלץ לי ניתוח.
המצב כיום הוא שאני לא סובל כלל מזה רק לעיתים רחוקות כמו במהלך סופשבוע זה שהצטננתי עם כאבי גרון ואני משתעל הרבה ובעקבות השיעול במיטה אני מרגיש זאת.
שאלתי היא האם כדאי לי לעשות את הניתוח הנ"ל ולסיים עם זה או אני יכול לחיות עם זה עד שיפריע לי?
שאלה נוספת לי אליך האם כדאי לי לעשות את הניתוח הכירורגי או החדש שבעזרתו מכניסים מצלמה.
האם כדאי לי לעשות זאת בבית חולים כרמל או פרטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בקע מפשעתי - תגובה
ד``ר גד לוטן29/10/2011החלטה על מקום הניתוח ומי ינתח היא החלטה רק שלך!
לא כל בקע שאינו מפריע ורמת הסיכון שלו נמוכה חייב להיות מנותח. צריכה להיות בדיקה אצל רופא מומחה בתחום שיסביר אם יש הכרח בניתוח וכן איזו טכניקה עדיפה , יש יתרונות ויש חסרונות לכל שיטה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כיס המרהרפואה27/10/2011
אני אמורה לעבור ניתוח כריתה של כיס המרה בעקבות כאבים שגילו אבנים...
בשל הכאבים- פניתי למיון שערי צדק ונפגשתי שם אח"כ גם עם ד"ר רם שפירא. לחפני הטרום ניתוח הודיעו לי בקופת חולים שאין לי התחייבות לבית חולים זה כי אני שייכת לאיזור המרכז בקופה (כללית). (פניתי לשם למיון כי יותר נוח לי וכי עברתי דירה אבל זה לא מעביר אותי מחוז)...
האופציה שישנה כרגע היא להתחיל את הפרוצדורה מחדש (אני חושבת) בבית חולים אחר - אין לי מושג כמה זמן זה יקח או ללכת על פרטי בשערי צדק.
שאלתי - האם יש הבדל בתקופת ההמתנה עד הניתוח בפרטי או דרך קופ"ח? למיטב ידיעתך?
האם יש עניין לעשות פרטי במידה וזה יזרז את תאריך הניתוח?
האם בכלל עדיף פרטי במקרה זה? (יש לי כללית מושלם)
עלי לציין כי עפ"י האולטראסאונד שנעשה לי לפני חודש וחצי לא אובחנה ברוך ה' דלקת.
בבדיקת דם השבוע - ערכים יחסית גבוהי מהנורמה בתפקודי כבד (שבוע וחצי אחרי התקף).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח כיס המרה - תגובה
ד``ר גד לוטן27/10/2011שאלה ממש לא רפואית אלא אדמניסטרטיוית
אני מניח שניתן למצוא מנתח טוב שעובד בהסכם עם הקופה ויכול לנתח אותך בזמן סביר בבי״ח פרטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 4חודשים אחרי כריתת כיס המרהאילנה23/10/2011
בעלי 4 חודשים לאחר כריתת כיס המרה.יש לו מדי פעם כאבים בבטן תחתונה לא חזקים אבל מציקים.אם יש קשר בין הניתוח לכאבי הבטן?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 4חודשים אחרי כריתת כיס המרה - תגובה
ד``ר גד לוטן23/10/2011מאד קשה ולא אמין לנסות מפרורי אינפורמציה לענות
כדאי לחזור למנתח בראשית לכול לבדוק קשר ואם לדעתו אין , צריך לפנות לברור רופא מטפל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אפנדיציט לפרוסקופיהילה09/10/2011
לפנישבוע וחצי עברתי ניתוח לפרוסקופי להוצאת האפנדציט. אחרי הניתוח התברר לי שכאשר הוציאו את האפנדיציט הוא נקרע לשניים והיתה חתיכה שנשארה בחלל הבטן אשר הוציאו אותה בסופו של דבר. נתנו לי הרבה מאד אנטיביוטיקה. האם עדיין עליי לדאוג בשל כך או שזהה כבר בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח אפנדיציט לפרוסקופי - תגובה
ד``ר גד לוטן09/10/2011לדעתי זהו סיבוך סביר במהלך הניתוח שתוקן במהלכו ואין לך סיבה לדאגה עוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיס מרהשולה09/10/2011
שלום,
האם קיים ניתוח לפרוסקופי להוצאת אבן מכיס המרה? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיס מרה - תגובה
ד``ר גד לוטן09/10/2011אין לדעתי מנתח שיסכים לחזור בזמן 60 שנה ולהוציא רק את. אבן במרבית המקרים לבד מהקיצוניים ביותר של זקנים שנזקקים לנתוח בהרדמה מקומית. בקיצור. לא לעניין כלל למרבית המטופלים אלא כריתה של כיס המרה שלאחר התאוששות מהניתוח חזרה לחיים תקינים גם ללא כיס מרה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)