מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 3.5 אובחן בקע מפשעתייערית15/05/2011
ביום ו' האחרון בני הקט סבל מכאבים בבטן התחתונה וכל 15 דק בערך עבר "התקף כאב" , כשהבנו שזה לא מסיבות אחרות לקחנו לביה"ח ואחרי כמה שעות טובות וכמה בדיקות השתחררנו ללא אבחנה מסוימת(גם בדיקת שתן יצאה תקינה).(בינתיים הוא נרדם חזק).
יום למחרת בבית הבחנו בגוש גדול באזור המפשעה ומעין עיוות באיבר המין שוב לקחנו לביהח ושם אבחנו בקע..
שאלותי הן: האם יתכן שהכאב שהרגיש יום לפני היה בעצם "הקרע בבטן"?
כמה דחופה פרוצדורת הניתוח? מה לגבי שביתת רופאים?
מה לגבי גן? האם הוא יכול ללכת לגן? האם זה מסוכן ועדיף שישאר בבית?
סליחה על האורך והשאלות...
ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיפור דומה גם אצלנו
אבי18/10/2011איך הסתדר בסוף?
מה אובחן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 3.5 אובחן בקע מפשעתי - תגובה
ד``ר גד לוטן18/10/2011חלק מהשאלות שלך נובעות מחוסר ידע וזה בסדר. גן כן נתוח בהקדם גם כן. הכאבים נבעו מכליאה של תוכן מעי ולא קרע. בקע בילדים היא. מחלה מולדת ויש צורך לבדוק בעת הניתוח את הצד השני שיש סיכוי של 20 אחוז להמצאות בקע נוסף סמוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הסרת פוליפים במעייםאלעד09/05/2011
אימי עברה ניתוח להסדרת פוליפים במעיים, כאשר היא נותחה בפעם הראשונה , לאר יומיים נוצר זיהום פנימי (בתוך המעי)ומחוצה לו ונאלצו לנתח אותה שוב על ממממת הסיר את הזיהום , היום כמעט שבועאחרי הניתוח השני היא מאושפזת בביה''ח ןמקבלת מיד פעם מנות דם בגלל חוסר המוגלובין (7.3) , היום הרופא המטפל החליט כי הוא לא נותן לה מנות דם יותר כיוון שהוא חו שהגוףשלה יעמודברמ הזו ויעלה את רמת הומוגלובין באופן עצמאי בלי התערבות של מנות דם. (אימי בת 53 ) שאלתי היא האם מהלך זה נכון? , האם קיים סיכון בניתן מנת דם כאשר ההמגלובין גבוה מ7 ? והאם יש שם או הסבר לתופעה הזו שהרופאים לא מצליחים להסביר בבירור.
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הסרת פוליפים במעיים - תגובה
ד``ר גד לוטן09/05/2011השאלה מאד לא ממוקדת והרבה אינפורמציה בסיפור חסרה . אכן יש השפעות שליליות למתן דם והשיקול הקליני בהחלט חשוב אם לתת דם או לא . התופעה שאתה אומר שאינה ברורה היא תופעה של דימום או חלק ממצב של ספסיס-אלח דם ובמצב של שיפור מצב אמך לא צריך לדכא את מח העצם ליצור דם ולהבריא. מאחל רפואה שלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה.
אלעד10/05/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי מימיןאורית24/04/2011
שלום, אבי בן 75 הופנה בעקבות בקע מפשעתי לניתוח.
מחלות רקע: טרובוציטיס ראשוני מטופל במדללי דם.
1.האם זה נכון שבגיל שלו עדיף "ניתוח רגיל" ולא לפרוסקופיה?
2.כרגע הוא באורך של כ- 3 ס"מ וגדל עם הזמן, האם כדאי לו לדחות את הניתוח, אם לא מציק לו ביום יום?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי מימין - תגובה
ד''ר ברק בר זכאי30/04/2011שלום רב,
עניין הגיל אינו התווית נגד לביצוע הניתוח בגישה לפרוסקופית כך שאני חושב שאביך יכול לעשות את הניתוח בלפרוסקופיה אם אין התוויות נגד אחרות.
מבחינת גודל הבקע הרי שאם הבקע הולך וגדל יש מקום לנתחו, בקעים מפשעתיים גדולים ניתן לנתחם בלפרוסקופיה אם כי היתרון של גישה זו מוטל בספק במקרים אלו.
לפיכך יש מקום לדעתי להפנות את אביך לבדיקת כירורג לקבלת תשובה סופית
בברכה
ד"ר ברק בר זכאי "אסיא" מדיקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע מפשעתי מימין - תגובה
ד``ר גד לוטן09/05/2011השיקולים בבחירת סוג הניתוח רבים ותלויים הן במנותח והן במנתח ואינם חד משמעיים וצריך לבודקך ולהסביר לך את כל השיקלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקסהילי22/04/2011
האם יש הצלחות בטיפול ברפלוקס או שזה עדיין לא מוכח מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס - תגובה
ד''ר ברק בר זכאי22/04/2011שלום רב,
בויכוח לגבי הצלחת ניתוחי הרפלוקס מול הטיפול התרופתי מתקיים מזה זמן רב בין הכירורגים מצד אחד לבין הגסטרואנטרולוגים מצד שני כאשר אין הכרעה חד משמעית
בכל מקרה כאשר המדובר בכישלון של טיפול תרופתי הרי שקיימת אינדיקציה חד משעית לניתוח לתיקון הרפלוקס ואחוזי ההצלחה במקרים אלו גבוהים ומוכחים זה מכבר
בברכה
ד"ר ברק בר זכאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח-האם ניתן בשיטה הלפרוסקופית?HH05/04/2011
יש לי בבטן השמאלית העליונה גוש מולטי ציסטי הכולל בתוכו מרכיבים סולידיים. גודל הגוש 13*10*13.
הגוש דוחק כלפי מעלה את הכליה השמאלית ודוחק קדימה את הלבלב ואת וריד הטחול ולולאות המעי. העורק הרנלי השמאלי משתרע בגבולו התחתון והוריד הרנלי השמאלי עוטף אותו באספקט הקדמי. האדרנל השמאלי אינו מזוהה.
(ע"פ MRI)
3 כירורגים אמרו שעלי לעבור ניתוח פתיחת בטן בכדי להוציא את הגוש בשלמותו ולמנוע את פיצוץ הציסטות. היום הומלץ לי על רופא שלטענתו יכול להוציא את הגוש בשיטה הלפרוסקופית.
האם אין סכנה בניתוח לפרוסקופי כשמדובר בגוש בגודל הזה הנושא את המאפיינים האלה? לאחר מספר דעות שאמרו שחובה בניתוח פתיחת בטן, אני קצת סקפטית...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח-האם ניתן בשיטה הלפרוסקופית? - תגובה
ד''ר ברק בר זכאי06/04/2011שלום רב,
גם אם ניתן לעשות זאת בגישה לפרוסקופית אני לא בטוח שזה הדבר הנכון לעשותו
במקרה זה (במגבלה שלא ראיתי את ההדמייה) אני מצטרף לדיעה כי עדיף לבצע את הניתוח בגישה פתוחה הן מהבחינה הבטיחותית והן מההיבט האונקולוגי בהנחה שמדובר בממצא גידולי
בברכה
ד"ר בר זכאי ברק "אסיא" מדיקל המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דזמואיד במעי הגססיון04/04/2011
שלום רב,
אני בת 25 ולפני 4 שנים עברתי ניתוח לפרוסקופי של כריתת מעי הגס עקב פוליפים מרובים ויצירת פאוץ' מהמעי הדק.
לפני כשנה התחלתי להרגיש יציאות מרובות בערך כ15 פעם ביום ואחרי כל מיני בדיקות אמרו לי שיש לי דזמואיז שדוחק את הפאוץ' ולכן כל היציאות והדימום הרקטלי מידי פעם.
השאלה שלי היא האם אתה יודע על איזשהוא פיתרון בשבילי? לגבי הדזמואיד כי הבנתי מהרופאים שאי אשפר לנתח מכיון שאי אפשר להוריד את הדזמואיז בגלל שהוא מלא בכלי דם ואם וכן זה להוציא את כל הפאוץ' ולהשאיר אותי עם סטומה קבועה ואני לא מעוניינת בזה בכלל אף פעם ואני מטופלת בינתיים עם כדורים סלקוקס ורלוקסיפן
אני כבר מיואשת כי הרופאים אומרים שזה מצב מיוחד ומורכב ולא נותנים לי תושבה מדוייקת בעוד שאני כבר רוצה להתמסד ולהביא ילדים בקרוב, אני אודה לך מאוד על התשובה כי כבר אין לי עוד למי לפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דזמואיד במעי הגס - תגובה
ד``ר גד לוטן04/04/2011הפתרון היחיד עם כל המשמעויות הינו לכרות את הדזמואיד ומוקדם ככל שניתן ייטב
הבעיה מורכבת מכדי לקבל את כל האינפורמציה ברשת ולדעתי במקום שנותחת ידעו לעזור לך הכי טוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקרב לב.
סיון04/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורידורית30/03/2011
מצאו אצלי בקע טבורי בגודל 0.5 ס"מ. האם עדיף לבצע לפרוסקופיה או ניתוח רגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי - תגובה
ד''ר ברק בר זכאי30/03/2011שלום רב,
לבקע בגודל שכזה, בד"כ נהוג להעדיף ניתוח "רגיל"
בברכה
דוקטור בר זכאי "אסיא" מדיקל המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת גוש חוסם במעי ע"י לפרסוקופיהRuthi19/03/2011
שלום, השבוע עברתי בדיקת קולונוסקופיה ויש ממצא של בגובה 70 ס"מ נמצא גוש טבעתי חוסם, נלקחה דגימה לביופסיה. הרופא ציין שבכל מקרה יצטרכו להוציא ויש 2 אפשרויות-פתיחת בטן או לפרסקופיה. שאלתי היא האם יש כבר די ניסיון לביצוע בשיטה זו למצב כזה. אם כן האם יש רופא מומלץ לזה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת גוש חוסם במעי ע"י לפרסוקופיה - תגובה
ד''ר ברק בר זכאי20/03/2011שלום רב,
נכון להיום יש ניסיון רב בניתוחי לפרוסקופיה מסוג זה !
בברכה
ד"ר ברק בר זכאי "אסיא" מדיקל המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להמלצה על מנתח בתחום
רותי21/03/2011תודה,
אשמח לשמוע על מנתחים מנוסים בתחום, קבלתי את שמו של ד"ר עמיר סולד מאסותא
על עיצה תתקבל בברכה, תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להמלצה על מנתח בתחום - תגובה
ד''ר ברק בר זכאי21/03/2011דוקטור סולד הוא בהחלט מנתח עם המון ניסיון בתחום ונחשב לאחד המנתחים המובילים בארץ בתחום הלפרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהןרותם17/03/2011
אני חולה קרוהן שעבר ניתוח סמיקולקטומי לפני כמה שנים, ניתוח "רגיל". האם הניתוח הבא יכול להערך בשיטה הלפרוסקופית? האם אצטרך להיות מורדם שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן - תגובה
ד''ר ברק בר זכאי20/03/2011שלום רב,
באופן עקרוני ייתכן וניתן יהיה לבצע את הניתוח בלפרוסקופיה כל מקרה לגופו
בשביל לעבור ניתוח שכזה יהיה עליך לעבור הרדמה כללית כמובן
בברכה
ד"ר ברק בר זכאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת רקטוםדנה08/03/2011
שלום,
בת 33. בריאה בדר"כ.( פרט לגמישות יתר במפרקים/רקמות).
לפני חודש ראיתי לאחר סיום התרוקנות בשירותים- גוש גדול שיצא לי מפי הטבעת. לאור התיאור חשד הרופא- בצניחת רקטום.(לפי התיאור שלי וגם כי אין לי טחורים). אין לי עבר של עצירויות או הפרעות מיוחדות, פרט לאותו יום שבו כן הפעלתי לחץ יחסית רב מהרגיל.
פניתי לגסטרואנטרולוג שמומחה בבעיות רצפת האגן:
עברתי קולונסקו' קצרה שיצאה תקינה- ללא ממצא חריג במעי. ( נבדק עד 50 ס"מ), עברתי מנומטריה שגם יצאה פחות או יותר תקינה. ( הצלחתי לפלוט בלון רק בניסיון שני- אולי מלחץ/מבוכה של הבדיקה), עברתי אולטרא סאונד רקטלי- יצא תקין.
עברתי בדיקה רקטלית- זה נורא, שגם הייתה תקינה...
אני צריכה לעבור דפקוגרפיה בסוף החודש.
בנתיים, יש לי מאז המקרה שינוי מסויים בתחושות בעת יציאה- מס' היציאות הצטמצם מעט יחסית ללפני המקרה- ל2 ביום. ( עד אז- היו בערך 4 ליום...), וכן אני חשה לפעמים כאילו משהו "נמצא שם" למטה קרוב לפי הטבעת. ואני מפחדת ששוב "ייפול משם משהו".
אני נורא מפחדת. האם עלי לפנות כבר עתה לכירוג? במה כרוך הניתוח לתיקון צניחה?
מה אחוזי ההצלחה בניתוח בטני? האם נהוג לעשותו בלפרוסקופיה? האם מקובל לעשותו בלפרוסקופיה, או בשיטה הפתוחה? מה יותר "בטוח" ?
האם יש מספיק ניסיון בניתוח מסוג זה בלפרוסקופיה דרך הבטן , בארץ?
מה זמן האשפוז הממוצע? זמן חזרה לפעילות עבודה? וזמן חזרה לספורט? ( הייתי פעילה מאד- הרבה פילאטיס, שחייה, ארובי לפעמים- והפסקתי הכל מאז שזה קרה לי).
מה הסיכונים העיקריים הספציפיים לניתוח מסוג זה? ( פרט לזיהום וכ'ו), ובאיזו מידה הם שכיחים? מה אחוזי ההצלחה של ניתוח מסוג כזה? יחסית לאחוזי הכשלון? ומה נחשב ככשלון?
האם ייתכן שאצא עם סטומה אחרי ניתוח כזה? מה אחוז הסיכוי לכך?
האם תוכלו לכווני לרופא המומחה בסוג זה של ניתוח כאן בארץ- גם באיזור ירושלים וגם באיזור תל אביב? אפילו כמה שמות- אם בעייתי לכם לציין שם אחד.
אודה על כל עזרה,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה בעניין צניחת רקטום.לשואלת
שרה07/08/2011אחיינית שלי כמעט בגילך, עברה בדיוק אותו דבר. הייתה לה צניחה מלאה של הרקטום.
ברוך השם, הרופא המקצועי והאחראי ששלחו אותנו היה רופא בבי"ח אסף הרופא. שמו ד"ר זיו יחיאל. יו"ר הכירורגים בארץ. מומחה ומרצה מהשורה הראשונה. איש בעל ניסיון רב, וגילו אומר את שלו.
הוא עושה אבחנה מדוייקת, ולא עושה מעבר למה שצריך כדי שלא תהיה סכנה לחולה.
תיבדקי ואם יש צורך בניתוח, תנותחי רק על ידו. אלוקים שלח אותנו אליו.
אם יש לך רקמות חלשות וסחוסים חלשים ורכים. קחי תוסף תזונה עבור חיזוק ואיחוי מפרקים של סולגאר. הכל טיבעי. ויש להם גם תוסף שמיועד לורידים חלשים. כמובן יש לבדוק ולקרוא על זה קצת. לא לקחת אותם יחד. ולבדוק שאין לך אלרגיה לחומר מסויים קודם הלקיחה. אלה חומרים טיבעיים. לקחת גם אבץ וברזל. לאכול הרבה מאוד טחינה, גבינות וירוקים. חסה וכדומה.
ד"ר יחיאל זיו, רופא אחראי מומלץ ביותר עם יחס לבבי. תגיעי רק אליו. נמצא באסף הרופא. ניתן לקבוע אליו תור דרך *2700 של קופ"ח כללית. עם טופס 17. ואם לא השגת טופס 17, אפשר לשלם לבד עבור הבדיקה. וכל השאר בכיסוי הקופה.
יש עוד הרבה עניינים שאת צריכה לדעת. שאת חייבת להיות מנותחת במהרה. אחרת את מאבדת משקל ומגיעה לאנורקסיה ולסכנת חיים, בגלל שהמעי קורס מהרקמה שאליה הוא מחובר.
את חייבת תמיד להימנע מפעילות פיזית. בשום פנים ואופן לא להרים ציוד או משהו טיפה כבד. להיות במנוחה. רק ללכת. כאשר המעי לא במקום, האוכל לא מספיק להיספג במעיים, ולכן אין ספיגה לגוף ולכן מאבדים משקל, ואין תזונה, נהיים בתת תזונה. דחוף לטפל בזה לפני קריסה מלאה של הרקטום. לאחר הניתוח מה שיחזיק לך את המעי זה חוטים. ולפעמים זה לא מצליח. אבל בתור טיפול בינתים זה מציל את הבריאות. זה ניתוח מהבטן, עם 4 חתכים קטנים בהרדמה מלאה. אין מה לעשות חייבים.
אבל לפנות רק לד"ר זיו להמלצתי, כי לפחות הוא לא עושה נזק של כריתה מיותרת.
דרך אגב, אם לא תנותחי על מנת שיחזיקו לך את המעי, מה שיקרה שהמעי שלך יתארך מאוד במשך שנה ומעלה,..... ואז חלילה יאלצו לקצר לך אותו, ואולי גם שלא לצורך.
לכן מהרי לדאוג לבריאותך.
בנוגע לאיחוי רקמת מעי,..... בבי"ח בני ציון בחיפה יש מכשיר שעושה את זה... אבל לא יודעת למה לא משתמשים בכל בתי החולים. ועוזרים בזה בד"כ לחולי סרטן המעי לאחר טיפולים. אולי תצליחי לטפל בזה בדרך זו, , או שלא תצטרכי כלל ניתוח. תבדקי זאת היטב. את הכל.
בהצלחה מכל הלב....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצניחת רקטום - תגובה
ד``ר גד לוטן10/08/2011מתנצל אבל אני בחופשה ומאד קשה עם היפון ואינטרנט אלחוטי לא אמין להרחיב אבל אשמח לחזור אליך במייל אישי לאחר חופשתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד''ר ברק בר זכאי10/03/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פרוקטולוגיה_טחורים_פיסורה_פיסטולה_' id=link]פרוקטולוגיה, טחורים, פיסורה, פיסטולה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה וירטואלית ו CTרות04/03/2011
שלום.למה הכוונה פרוטוקול עים הדגמה אופטימלית סליחה על השאלה?ואז לא אצתרך לשאול יותר. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה וירטואלית ו CT - תגובה
ד''ר ברק בר זכאי04/03/2011שלום רב,
הכוונה ל סי טי עם חומר ניגוד דרך הפה דרך הוריד וחתכים דקים
בברכה
ד"ר בר זכאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RE קולונוסקופיה וירטואלית ו CTרות03/03/2011
שלום.תודה להתייחסותך לשאלותי רציתי רק לציין שהקולונוסקופיה היתה תקינה פרט לדיברטיקולים בסיגמא והיה רשום בין היתר הכבד כיס מרה הלבלב הטחול והאדרנלים ללא ממצא מיוחד.מתשובתך אים הבנתי נכון צריך בדיקת CT ספציפית להדגמת אברי הבטן? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RE קולונוסקופיה וירטואלית ו CT - תגובה
ד''ר ברק בר זכאי04/03/2011שלום רב,
מה שאמרתי הוא שצריך לבדוק את הסי טי האם הוא נעשה בפרוטוקול שמאפשר הדגמה אופטימלית של איברי הבטן, אם כך הדבר הרי שאין צורך לחזור על הבדיקה
בברכה
ד"ר בר זכאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה וירטואלית וCTרות03/03/2011
שלום.בהקשר לתשובה שרשמתה לי שיתכן מצב בו ישנן הידבקויות של מעי לצלקת וכדאי להשלים ברור על ידי CTבטן .רציתי לציין שעברתי קולונוסקופיה וירטואלית שמדגימה את אברי הבטן שזה תחת CT האים זה לא מספיק צריך CT מיוחד? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה וירטואלית וCT - תגובה
ד''ר ברק בר זכאי03/03/2011קולונוסקופיה וירטואלית מיועדת להדגמה של המעי הגס ונעשית בפרוטוקול מסוים אשר אינו זהה לפרוטוקול של סי טי בטן שנועד להערכה של איברי הבטן הנוספים כך שסביר להניח שהמידע שהתקבל מה סי טי אותה עשית אינו מלא
בברכה
דוקטור בר זכאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כריתת קולון ימני-פתוח או לפרואורית02/03/2011
שלום,
אמי בת 73 נמצא לה בקולונסקופיה וCT גוש בקולון העולה,ליד כפף הכבד בגודל 4.5 ס"מ.
ביופסיה:Fragments of tabular adenoma with high grade dysplasia
קיבלה הפניה לכריתת קולון ימני. ונשמע כאילו היא יכולה לבחור את שיטת הנתוח.
ברקע יש לה מחלת פרקינסון שמקשה על התנועתיות(מעבר מישיבה לקימה קשה) אך היא עצמאית כיום.
איזה שיטת ניתוח עדיפה במקרה שלה: בטן פתוחה או לפרוסקופיה (אין בעיות לב, ריאה)?
האם זה שהניתוח הלפרו' לוקח יותר זמן, זה אומר שהוא יותר מסכן אותה?
האם כל מנתח שלמד מספיק מיומן בשיטה הלפרו'? עד כמה הניתוח הלפרוס' שכיח ויש סטטיסטקה לגבי ההחלמה והאפקיביות של תוצאותיו..
אם תוכלו להפנות אותי למאמר בנושא אודה לכם מאוד.
תודה מראש אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח כריתת קולון ימני-פתוח או לפרו - תגובה
ד''ר ברק בר זכאי03/03/2011שלום רב,
ניתוחי מעי גס בלפרוסקופיה הינם מאד שכיחית ומקובלים היום
במידה והגידול אינו חודר לאיברים סמוכים וכיוב אין מניעה לעשותו בלפרוסקופיה בצנאי שאין לאימך גורמים שאוסרים על לפרוסקופיה באופן כללי
כיום משך זמן הניתוח בלפרוסקופיה ארוך במעט לעומת הניתוח הפתוח בידיים מיומנות כך שהשיקול הזה פחות רלבנטי היום
מבחינת זמני החלמה הרי שבלפרוסקופיה זמני ההחלמה כאב וכיו"ב עדיפים על פני הניתוח הפתוח
בברכה
ד"ר ברק בר זכאי "אסיא" מדיקל המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RE צלקת ניתוחית ישנהרות01/03/2011
שלום לשאלתך איזה ברור גסטר? .הברור גסטרו שעברתי היה גסטרוסקופיה שהיתה תקינה וקולונוסקופיה רגילה שהצליחו לעבור את הסיגמא ולא יותר לכן עברתי קולונוסקופיה וירטואלית והתוצאה דיברטיקולוזיס במעי הגס השמאלי.והשאר תקין פרט לזה שהיה רשום הרטרופריטנאום חופשי אך קיימת הסתידות דופנית טרשתית מינמלית באאורטה בעורקי הכסל והירכיים אברי האגן שמורים אני בת 66.ואני שואלת שוב האים הצלקת באורך 8 ס"מ מאפנדציט שעברתי לפני 20 שנה יכולה לגרום לעיוות המעי ולכאבים בבטן ימנית עליונה ובאזור הצלקת? אין שבר. .מבחינה גנקולוגית הכל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RE צלקת ניתוחית ישנה - תגובה
ד''ר ברק בר זכאי03/03/2011שלום רב
ייתכן מצב בו ישנן הידבקויות של מעי לצלקת אשר גורמות לסיבוב חלקי של המעי או לחסימה חלקית וכתוצאה מכך לכאבים
בכח מקרה יש מקום להשלים הבירור על ידי סי טי בטן בכדי להוציא מכלל חשבון פתולוגיות אחרות
בברכה
ד"ר בר זכאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)