מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאמץ אחרי חודש וחצי מניתוחיונתן17/07/2015
שלום ד'ר
לפני חודש וחצי נותחתי לבקע מיפשעתי בלפרוסקופיה דו צדדית,
היום פשוט קצת עבדתי בבית והיתכופפתי למרוח גבס על איזור נמוך בקיר, מאחורי אסלה
עבדתי כך כ 20 דקות, מכופף בכ 90 מעלות, והתחלתי לשים לב ששרירי הבטן מיתאמצים אז חדלתי
אבל בכל זאת התחלתי להרגיש לחץ בבטן ותחושת גירוי וכאב בצד שהיה הבקע המשמעותי
האם יש סבירות שהזקתי לעצמי, למקום הניתוח,שקרה שם משהו,האם התחושות האלה והכאב מעידות על נזק למקום?
ומה מומלץ לי לעשות עכשיו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמץ אחרי חודש וחצי מניתוח - תגובה
ד``ר גד לוטן18/07/2015סיכוי קלוש לגרום נזק חודש וחצי לאחר ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה של בקעיהודה16/07/2015
שלום
האם לאחר ניתוח בקע בשיטה הלפרוסקופית, ככל שחולף הזמן הסיכוי להישנות הבקע הולך ופוחת, ומכאן, שאם חלפו מס' שנים מאז הניתוח, הסיכוי להישנות הבקע הוא אפסי? ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה של בקע - תגובה
ד``ר גד לוטן17/07/2015תאורטית נכון אבל רצוי להבדק כי גם אחרי זמן רב יש חזרה של בקע כמובן באופן תאורטי שצריך לבדוק לגופו של עניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמץ כלשהואאריה11/07/2015
שלום דוקטור
אני אחרי ניתוח בקע מיפשעתי לפרוסקופי דו צדדי שהיה ליפני כ 3 וחצי שבועות
יש לי כרגע דלקת אוזניים וחום, וכשבאתי למדדו חום שכחתי מעצמי ומהניתוח לרגע ונערתי את המדחום לאפס את הכספית, דיי בכוח , ואחרי זה הרגשתי כמו אי נוחות כלשהיא במקום שהיה הבקע
האם הפעלתי מאמץ שאסור כרגע? האם יש מצב שזה הזיק איכשהוא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמץ כלשהוא - תגובה
ד``ר גד לוטן12/07/2015לא נראה שזה מאמץ מוגזם ואם יש בעיה היא ודאי לא בגלל הפעילות של ניעור מדחום. לך להבדק לבקרת והשגת ראש שקט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהשלמה03/07/2015
שלום דוקטור
לפני 3 וחצי שבועות עברתי ניתוח לפרוסקופי לבקע מיפשעתי דו צדדי ,
בעוד מספר ימים[ כשבוע] יש לי בדיקת תיפקודי ריאות,
אני חושב שצריך לנשוף שם למשהו,
שאלתי האם מותר כבר לעבור את הבדיקה, וזה לא ישפיע על ניתוח הבקע, או שאסור לעבור את הבדיקה?
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
ד``ר גד לוטן03/07/2015אין שום מגבלה בבועה הבדיקה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
שלמה03/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידולים שפירים במפשעהמיכל02/07/2015
שלום, לאחר שהרגשתי בליטות במפשעה , ונשלחתי לאולטרסואנד, התברר כי "הודגמו תהליכים אקוגניים רקמתיים, בגדלים עד 5 ס"מ, כביטוי לליפומות תת עוריות" זה נמצא במפשעה/ירך. הרופא שביצע את האולרסאונד אמר לי שאני צריכה לעבור ניתוח אצל כירורג או אצל פלסטיקאי, אך עם זאת אמר שזה לא מסוכן ושאלו גידולים שפיריים שומניים. אז מדוע צריך לעבור ניתוח? האם זה חובה? מה ההשלכות? ובמידה של ניתוח, איך הוא מתבצע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידולים שפירים במפשעה - תגובה
ד``ר גד לוטן02/07/2015מצטער אבל בדיקת אולטראסאונד היא בדיקת עזר אחרי בדיקה והערכה של כירורג ושליחת גוש שכזה לבדיקה פתולוגית רק אז ניתן לקבל את האבחנה של גוש שפיר. ההנחה שהכול בסדר היה גישה של בת יענה. צריך לבדוק את הנושא ולהתייחס על סמך עובדות ולא ספקולציות. לכי להבדק ולקבל טיפול במקום רציני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה מציקה למרות הניתוחיונתן22/06/2015
שלום דוקטור לפני 20 ימים עברתי ניתוח לפרוסקופי לתיקון בקע מיפשעתי קטן וחיזוק הצד השני עקב חולשה, 4 ימים הכל היה בסדר, לאחר 4 ימים מהניתוח התחלתי להרגיש הרבה פעמים במשך היום, בצד שהיה בו הבקע,כמעט אותה תחושה שהייתה לי איתו, כמו סוג של גירוי,לא בידיוק צריבה, אבל תחושה לא נעימה ומציקה, ולעיתים כאב קל, ואני חושב שיש שם טיפה קימור, מעל המקום בו הייתה בליטת הבקע, כשאני נודע קלות, אני מרגיש שמתחת לעור יש בלט קטן של משהו, איך לתאר את זה, כמו ראש מסמר ביינוני, או גולת מתכת קטנטונת, [אולי זה חלק מהרשת ]ככה זה כבר כשבועיים וחצי , לציין ש לא עשיתי שום מאמץ מיוחד, בימים הראשונים רק אולי דחיפת דלת לובי הכניסה שהיא עם קפיץ, וכנ'ל לגביי דלת המעלית , מה זה יכול להיות? מישהו גם אמר לי שאולי בכלל זה היה בקע של ספורטאים, ואם לא עשו לי ניתוח ספציפי לבקע כזה אני ארגיש שוב את כל התופעות שהיו לי קודם לניתוח, אז אילו כל הסבל היה לחינם, זה פשוט מציק לי וגם נותן לי תחושה שסתם הכל היה לשווא מה אעשה? כבר אין לי כוח לעבור שוב את כל הסבל הזה, או משהו אחר, לא בא לי לרוץ לרופאים, זה מתיש אותי,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה מציקה למרות הניתוח - תגובה
ד``ר גד לוטן23/06/2015מאד מבין ללב אבל אתה צריך לחזור למנתח ולשאול את כל השאלות שלי במסגרת זו מאד קשה לענות בצורה עינינית ורצינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות אחרי ניתוחאבשלום21/06/2015
שלום ד'ר
אבקש לדעת כמה זמן צריך לעבור מניתוח בקע מיפשעתי,ועד שמותר לקיים יחסי מין בביטחון,ו ללא חשש,?
א.אם הניתוח יהיה לפרוסקופי דו צדדי
ב.אם הניתוח יהיה בשיטה הפתוחה,
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות אחרי ניתוח - תגובה
ד``ר גד לוטן21/06/2015בממוצע שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור קיבהעינב21/06/2015
שלום רב,
יש לי שאלה בנושא ניתוחי קיצור קיבה
אני מתלבטת בין ניתוח שרוול לניתוח mini gastric bypass
אשמח לדעת מה היתרונות וחסרונות של כל אחד , מה ההתנהלות אחרי המעקף שכן על השרוול שמעתי המון.
בנוסף, רציתי לדעת האם ההכנות לקראת הניתוח הן שונות : ברמת הדיאטה דלת הפחמימות וכ'ו
שכן אני מתחילה את ההכנות לקראת הניתוח כבר בסוף השבוע הזה ורציתי לדעת אם בגלל שהדיאטנית נתנה לי דיאטה בידיעה שאני עוברת שרוול קיבה ולא את הmini gastric bypass עלולה להוות בעיה ואולי לעכב את הניתוח במקרה שאבחר בשני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור קיבה - תגובה
ד``ר גד לוטן21/06/2015פני למי שאמור לטפל בך בשאלה זו ולא לפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת ציסטה מזנב הלבלבמודאגת04/05/2015
שלום
אני בחורה צעירה שאמורה לעבור ניתוח להסרת ציסטה גדולה בזנב הלבלב. אני מחפשת כירורג שמנוסה בניתוחים מן הסוג הנל וזה עניין לא כל כך פשוט. אשער כי בפורום לא אוכל לקבל המלצה על רופא ספציפי(אם כי הייתי שמחה) אך לפחות אודה על המלצה על המקום הכי מנוסה בניתוחים כאלו בארץ ואם מישהו עבר ניתוח כזה ,אשמח לקבל פרטים. הנושא מאד מאד חשוב וטרם מצאתי רופא..אני מניחה שיש בארץ רופאים בעלי ניסיון בניתוחי לבלב בכלל וזנב הלבלב בפרט.
מודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להסרת ציסטה מזנב הלבלב - תגובה
ד``ר גד לוטן04/05/2015לא יודע מה זה צעירה.
המרכז הרפואי תל אביב , איכילוב , הוא מרכז שיכול להציע ניתוח כזה גם בגישה לפרוסקופית גם בגישה רובוטית וגם בגישה פתוחה הכול ע״פ הממצא ודיון קליני מעמיק בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מודאגת04/05/2015צעירה זה פחות מ30...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי סימנים לאפנדציט?אלכס16/04/2015
שלום רב,
אני בן 27 ולפני שבוע התחילו לי כאבי בטן כללים עד היום
(תחושה כאילו שאכלתי משהו לא טוב).
ביום שבת מהבוקר ועד הערב היו לי כאבים חדים באזור הפופיק ובשרירי הבטן בצד ימין.
ומיום שבת ועד היום, יש לי כאבים באזור הבטן הימנית התחתונה מדי פעם. הכאב הוא לא קבוע, אלא מידי פעם מרגיש כאילו מישהו דוקר אותי עם מחט לרגע, ומשחרר.
האם זה יכול להיות סימן לאפנדציט?
כל הסיפור נמשך כשבוע וחצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש לי סימנים לאפנדציט? - תגובה
ד``ר גד לוטן16/04/2015הסבירות לדלקת תוספתן קטנה אבל אף אחד לא יכול לקחת התחיבות לעשות אבחון כזה.
אם יש חשד לך למיון!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת קרהון- פיסטולותדורין אלבז14/04/2015
שלום לכם רציתי לברר האם ניתן לבצע ניתוח לפרוסקופי במחלת קרהון כשיש היצרות במעי הגס ו2 פיסטולות במעי הגס והדק.
אחותי הייתה אצל פר׳ בכיר בתל השומר שאמר לה שכנראה אין אפשרות לבצע ניתוח זה,אלא יש לחתוך בחתך הבטן לפי השיטה הישנה.
אני חייבת לציין שהיא הייתה גם בייעוץ בבית חולים שערי צדק בירושלים ששם הבנתי שתומכים בפעולה החדשנית.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת קרהון- פיסטולות - תגובה
ד``ר גד לוטן14/04/2015לא ברור לי אחרי ברור מקיף שעשית מה אני יכול להוסיף אלא לאגיד שבחלק מהמקרים אפשר אך גם ברוסקופיה אם צריך לכרות חלק מהמעי הוא צריך לצאת דרך חתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אפנדיציטורדית19/02/2015
שלום רב, אני בת 41, לפני כ- 10 ימים עברתי ניתוח אפנדיציט. במנוחה בבית. סהכ מרגישה בסדר, מידי פעם מרגישה את מערכת העיכול עובדת...כמו כן יש לי עדיין כאב באזור התוספתן שמציק ולא עובר....תוך כמה זמן אמורים לעבור כל הכאבים..תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח אפנדיציט - תגובה
ד``ר גד לוטן24/02/2015ממוצע החלמה מניתוח הוא כשבועיים אולם אפשר לסבול ממנו גם חודש ימים בתלות במצב הדלקת בקושי הטכני בניתוח והאם נעשה בגישה פתוחה או רוסקופית. בקיצור גם תקופה של חודש וחצי יכולים להיום עם זכרונות כואבים מניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ וקיצור קיבהליה18/02/2015
שלום,
לפני ניתוח בריאטרי עשיתי בדיקת גסטרו והתגלה פוליפ ססילי 15 מ"מ באנטרום בעקומה הגדולה, מתאים לליומיומה.
נאמר לי שזה מסבך את הניתוח כי צריך להסיר את הפוליפ ואי אפשר להסירו באנדוסקופיה.
האם אפשרי להסיר פוליפ תוך כדי קיצור קיבה או שזה ניתוח נוסף?
מיקום הפוליפ-באנטרום בעקומה הגדולה, האם זה החלק שמסירים בניתוח שרוול?
אשמח לקבל תשובה.תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ וקיצור קיבה - תגובה
ד``ר גד לוטן24/02/2015לדעתי את צריכה להתיעץ עם המנתח שמיועד לבצע את הניתוח הבריאטרי . הוא חייב לראות את דוח הגסטרוסקיה ולהתיחס לפוליפ. לדעתי ניתן לבצע את הניתוח .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים בכיס מרהאני22/12/2014
האם זה מקובל שבתשובת אולטראסאונד כתוב אבנים קטנות ניידות לא חוסמות ואין מדידה של גודל האבנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים בכיס מרה - תגובה
ד``ר גד לוטן22/12/2014גודל האבנים הקטנות לא חשוב , חשוב שהן קטנות משמע מסוכנות במעבר לדרכי המרה. אבנים גדולות לא יכולות לעבור לצינור אלא לחסום את צואר כיס המרה. אם התגלו בגלל כאבים רצוי לנתח בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר איזון בלוטת התריס והרדמה כלליתנאווה18/12/2014
אני עומדת לפני ניתוח בעוד כחמישה ימים. בבדיקות טרום ניתוח עלה שבלוטת התריס אינה מאוזנת. TSH- 10, T4- תקין.
בד"כ אני מאוזנת ע"י טיפול באלטרוקסין 100. נראה לי שחוסר האיזון נובע מהסטרסס וסערת הרגשות בו אני נמצאת לפני הניתוח.
האם יש הצדקה לדחות ניתוח?
האם תוצאת הבדיקה מסכנת אותי בזמן הניתוח? באיזה אופן?
אילו השפעות יכולות להיות לזה עליי בזמן הניתוח?
אודה על מידע והמלצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר איזון בלוטת התריס והרדמה כללית - תגובה
ד``ר גד לוטן18/12/2014אם tsh תקין אין משמעות גדולה ואין חשש מביצוע הניתוח. סה״כ את בגבול האיזון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת TSH
נאווה18/12/2014היי ,
רק לחדד - תוצאת ה- THS היא 10 .
מעל הגבול העליון התקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת TSH - תגובה
ד``ר גד לוטן18/12/2014מעט היפו לא מדאיג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)