מטופל באימוראן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מטופל באימוראן
    רוני
    19/07/2011

שלום,
    יש לי שאלה שמטרידה אותי מאוד.
    אני נוטל אימוראן כבר כעשר שנים, עקב מחלת קרוהן שהתפרצה בתקופת הצבא. אני מתכן להתחתן ולהקים משפחה, הבנתי שהתרופה הזאת גורמת לעקרות ונלחצתי מזה מאוד. מה אפשר לעשות? יש פתרון לזה ?

הבנתי גם שהתרופה יכולה לגרום למומים מולדים.. כאשר הגבר המפרה נוטל אותה. האם כל זה נכון ??? ואם כן מהו הפתרון?

תודה רבה, מחכה לתשובה.

רוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מטופל באימוראן

הוספת תגובה

• מטופל באימוראן - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    19/07/2011

העקרות היא רק בחלק קטן מהמטופלים
    במידה ונתקלים בבעיה אפשר אז להפסיק את התרופה ל 3-4 חודשים ואז לתרום לעצמך זרע לעתיד וגם לעשות ילד ובהמשך לחדש את הטיפול.
    ד"ר אליזה טיומני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך יש לי שאלה

רוני
    19/07/2011

שאלה נוספת..
    אני חושב שאצלי זה גורם לעקות לצערי הרב ... כי אנחנו כבר מנסים תקופה מסויימת ...

האם יש תרופה אחרת ? (בזמן שבו אפסיק ליטול אימוראן אצטרך לקחת תרופה אחרת ? ) כי אני נוטל אותה 3 פעמים ביום ודיי תלוי בה . אני מעשן למרות הקרוהן ואוכל הכל ... לכן גם נוטל אימוראן במקביל כדי שהמחלה לא תתפרץ ותישאר ברמיסיה . לכן נראה לי שלא אוכל לתפקד בלי התרופה אלא אם כן - אולי קיימת תרופה אחרת ?

תודה רבה,
    רוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטופל באימוראן - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    19/07/2011

רוני אם אתה באמת רוצה להביא ילדים ויש לך מחלת קרון אז תעשה מאמץ מירבי בכדי להטיב עם המחלה-דבר ראשון תפסיק לעשן-!!הוכח חד משמעי שעישון מזיק .
    עם הפסקת אימוראן האפקט שלו נמשך בין 4-12 חודשים ובתקופה זו אפשר לנסות וגם לתרום זרע לעתיד ולהקפיא
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו