מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עליה ב ldh ו cpkיוגב19/07/2011
שלום רב
אני לאחר הוצאת גידול במעי הגס וגרורה וכימותרפיה . ברקע דרמטומיוסיטיס כתופעה פרניאופלסטית , אבל + ana ו -mi2 חיובי . טופלתי בפרדניזון ולאחר שהגעתי למינון 0 חלה קפיצה של cpk עד לרמה 3000 . אני מטופל שנית בפרדניזון (מינון יורד - כרגע 30 מג) ובמתטרוקסט .ה cpk חזר לתקן .לעומת זאת ה ldh הינו גבוה בכל התקופה ואף עולה (כיום 946 ). ה ct האחרון הינו תקין , cea תקני. ה פי אס איי גבוה (13.8) ובמעקב אורולוג (ללא מימצא) .
שאלותי :1. האם מצב זה מעיד בהכרח על חזרת הממאירות ? 2. האם התגובה האוטואימונית לגידול הינה רגישה יותר מרמת הרזולוציה של ה ct ? האם ניתן לפתור בעיה זו בעזרת פט-סי טי ? 4. האם בדיקת איזואנזימים יכולה לתת כיוון לבעיה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה ב ldh ו cpk - תגובה
ד``ר נתן גלוק19/07/2011LDH הוא סמן לא ספציפי ומקורו מסיבות שונות ומגוונות שאינן רק גידוליות. הצורך בהדמיה מעבר לCT היא לפי שיקול רופא מטפל. איזואנזימים הינה בדיקה מקובלת ונותנת מידע משלים במצבי ספק כאלה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמני CEA ן CA-19-9
יוגב20/07/2011שלום רב
נאמר לי כי בדיקות השגרה שלי אחרי ניתוח המעי הגס הינן CEA ן - CA-19-9 (בנוסף ל- CT ). במקרה שלי רמות הסמנים היו תקינות גם בתקופה של הניתוח וגם בתקופת ההמתנה לניתוח שני של גרורה בכבד . אני מסיק מכך ,שלפחות במקרה שלי , אין משמעות מיוחדת לבדיקת הסמנים הללו .האם נותרתי עם CT בלבד ? האם יש לבצע אצלי PET-CT בתדירות גבוהה , גם ללא מימצא אחר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?