מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת קולונוסקופיה ולקיחת ביופסיהתום20/07/2011
שלום רב,
כבר כחודש אני סובל מכאבים בבטן (בכל האזורים של הבטן). כמו כן בבדיקות שעברתי התגלה דם בצואה, ובדיקות הדם מראות שasca igg הוא 20.46, ה- asca iga הוא 18.86 וה - iron הוא 172.21.
עברתי אתמול בדיקת קולונוסקופיה שלמיטב הבנתי חזרה תקינה. הרופא אמר שהיה זיהום במערכת העיכול ושהוא ניקה את הזיהום והכאב אמור לחלוף תוך שבוע-שבועיים.
כמו כן, הרופא לקח ביופסיות לבדיקה ואמר לחזור אליו עוד כשבועיים לאחר שהבדיקות יחזרו.
אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלות הבאות שמטרידות אותי:
1. האם זה אומר שאין לי כלום באמת, ועוד שבוע הכל יגמר?
2. אם הדבר כך, בשביל מה הרופא לקח בדיקת ביופסיה?
3. האם עדיין יכולה להיות לי דלקת כלשהי שאותה ניתן לראות רק דרך הביופסיה למרות שהבדיקה חזרה תקינה? (קוליטיס, קרוהן או מחלות אחרות?)
מצ"ב הבדיקות
תודה רבה לד"ר שיענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רוצה להוסיף שאני בן 22
תום20/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת קולונוסקופיה ולקיחת ביופסיה - תגובה
ד''ר אליזה טיומני20/07/2011מה שזה עומר בדיוק מה שמסר לך רופא-בבדיקה זו לא נראתה הפרעה ברירית מעי הגס-גם לקחו ביופסיות לראות שאין דלקת מיקרוסקופית שזה קורה לפעמים אך ס"כ הסיכוי נמוךאצלך.
אם התלונות הקליניות כל כך חזקות יש עוד אפשרויות לבדוק חלקים אחרים של מערכת העיכול כמו מעי הדק ןהקיבה
בהצלחה
תום
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?