בדיקת קולונוסקופיה ולקיחת ביופסיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת קולונוסקופיה ולקיחת ביופסיה
    תום
    20/07/2011

שלום רב,

כבר כחודש אני סובל מכאבים בבטן (בכל האזורים של הבטן). כמו כן בבדיקות שעברתי התגלה דם בצואה, ובדיקות הדם מראות שasca igg הוא 20.46, ה- asca iga הוא 18.86 וה - iron הוא 172.21.

עברתי אתמול בדיקת קולונוסקופיה שלמיטב הבנתי חזרה תקינה. הרופא אמר שהיה זיהום במערכת העיכול ושהוא ניקה את הזיהום והכאב אמור לחלוף תוך שבוע-שבועיים.

כמו כן, הרופא לקח ביופסיות לבדיקה ואמר לחזור אליו עוד כשבועיים לאחר שהבדיקות יחזרו.

אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלות הבאות שמטרידות אותי:

1. האם זה אומר שאין לי כלום באמת, ועוד שבוע הכל יגמר?
    2. אם הדבר כך, בשביל מה הרופא לקח בדיקת ביופסיה?
    3. האם עדיין יכולה להיות לי דלקת כלשהי שאותה ניתן לראות רק דרך הביופסיה למרות שהבדיקה חזרה תקינה? (קוליטיס, קרוהן או מחלות אחרות?)

מצ"ב הבדיקות

תודה רבה לד"ר שיענה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אני רוצה להוסיף שאני בן 22

תום
    20/07/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קולונוסקופיה ולקיחת ביופסיה - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    20/07/2011

מה שזה עומר בדיוק מה שמסר לך רופא-בבדיקה זו לא נראתה הפרעה ברירית מעי הגס-גם לקחו ביופסיות לראות שאין דלקת מיקרוסקופית שזה קורה לפעמים אך ס"כ הסיכוי נמוךאצלך.
    אם התלונות הקליניות כל כך חזקות יש עוד אפשרויות לבדוק חלקים אחרים של מערכת העיכול כמו מעי הדק ןהקיבה
    בהצלחה
    תום
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו